Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Михаил Хаджиянев: Повече учители да се включат в СИК

Повече учители да се включат като членове в секционните избирателни комисии на предстоящите парламентарни избори. За това призова председателят на РИК – Бургас Михаил Хаджиянев. Целта е във всяка секция да има опитни и подготвени хора. Учителите са квалифицирани и честни хора, които ще затвърдят доверието в изборите, коментира Хаджиянев. Той призова регионалните представители на политическите сили, които имат право да посочат квота в секционните избирателни комисии, да включат във всяка от тях поне един учител. 

"Това са хора, на които ежедневно им доверяваме най-скъпото си - нашите деца. Не да се включат като рпедставят своте кандидатури в партийните централи за членове на СИК. Мисля, че възнагражденията, които бяха определени за тези избори за секционните избирателни комисии засега са много добри - 195 лв. за член, до 250 лв. за председател, зам.-председател и секретар. Хората, които ще отчитат резултатите в изборната нощ, ще получат допълнително 40 лв. Мисля, че това е добро възнаграждение и тъй като 90 % от секциите се намират в училищата, реално учителите ще имат почивни дни", допълни Хаджиянев. 

Двама са новите членове на Районната избирателна комисия на предстоящите избори. Това са адвокат Анелия Долапчиева и Магдалена Петкова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Миню Стайков

Миню Стайков се кандидатира за депутат от Бургас

Бизнесменът Миню Стайков е кандидат за депутат в 50-ото Народно събрание от Бургас. Той е водач на листата на "Българско национално обединение", която Районната избирателна комисия регистрира днес и която включва двама кандидати. Вторият е  Филип Каменов. Миню Стайков се кандидатира за трети път за народен представител. През 2023 г. той отново бе..

публикувано на 02.05.24 в 14:25

Иван Алексиев, ГЕРБ: Резултатът ни ще бъде по-добър

Ето и кандидатите за народни представители на ГЕРБ-СДС от Бургас: 1. Жечо Дончев Станков - Енергиен експерт 2. Любен Любенов Дилов - Издател 3. Галя Стоянова Василева - Мениджър 4. Андрей Стоянов Рунчев - Икономист 5. Мартин Неделчев Богданов - Компютърен специалист 6. Емил Христов Кючуков - Предприемач 7. Дечо Димитров..

публикувано на 02.05.24 в 12:11

ВАС отхвърли жалбата на СЕК срещу избора на съветници в Бургас

Върховният административен съд отхвърли жалбите на партия СЕК и Бисер Русимов по делото срещу решението на Общинската избирателна комисия в Бургас за избор на общински съветници. Според съдебния състав няма основания изборите да бъдат касирани. По този начин е потвърдено решението на Административния съд в Бургас.  Съдът отхвърли жалбата на..

публикувано на 02.05.24 в 11:55
Димитър Главчев

Премиерът разпореди да бъде отменено решението за създаване на частна детска болница

Министър-председателят Димитър Главчев разпореди да бъде отменено приетото вчера  решение за създаване на „Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и Аз“ в София.  Ще бъде потърсена отговорност от хората, внесли решението за разглеждане от Министерския съвет.  Ако докладът за отмяна на решението не бъде депозиран днес от министъра на..

публикувано на 01.05.24 в 17:17

Румен Петков ще води листата на Левицата в Бургас

Лидерът на АБВ Румен Петков ще води листата на Левицата в Бургас за парламентарните избори на 9 юни. Днес от обединението представиха и част от останалите имена в нея. Сред тях са Антон Коджабашев, председателят на общинския съвет в Карнобат Маргарита Стаматова, адвокат Георги Сталев и дългогодишния журналист Севда Димитрова. Една от основните..

публикувано на 30.04.24 в 13:55

СЕК започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

Средна Европейска Класа съобщи, че започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение.  От партията посочват, че са решили да не участват в предстоящите избори. Средна Европейска Класа прекрати участието си в коалицията ПП-ДБ „Към днешна дата, ние не виждаме обединение, което може да се изправи срещу модела на завладяната..

публикувано на 30.04.24 в 10:41

Кметът на Средец Иван Кичев: Притесняват ни над 1,8 млн лева стари задължения

Над 1,8 млн. лева са задълженията на община Средец , съобщи кметът Иван Кичев. Те са натрупани от минали години и са към доставчици и фирми.   Част от фирмите вече ни притесняват, има риск от блокиране на банкови сметки, каза градоначалникът. „Пускат  писма със заплахи и това започва наистина реално да ни притеснява. Защото в..

обновено на 30.04.24 в 09:50