Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ямболският куклен театър представя днес "Златното ключе"

В Ямболския куклен театър днес те ще бъде представен премиерния за годината спектакъл "Златното ключе" по повестта на Алексей Толстой.  

Спектакълът „Златното ключе“ е както за малки, така и за по- големи, дори за възрастни, тъй като са засегнати теми, които вълнуват всеки от нас, посочи директорът на кукления театър Елена Дойчева:

"Това са приключенията на Буратино и ние ще се впуснем, ще срещнем татко Карло, ще видим как оживяват куклите, Карабас Барабас и неговият театър и всъщност ще открием какво е златното ключе. Търсенето на щастие е по-голяма щастие, от самото щастие" 

Режисьор на постановката е Любомир Колаксъзов, а ролите са поверени на актьорите– Ирина Шумелова, Илияз Иляз и Христо Петев. Драматизацията е на Теодора Георгиева, сценографията и куклите – на Елена Цонкова, а музиката – на Милен Апостолов. 


По публикацията работи: Нина Рангелова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Започват майските срещи на славянските творци в Бургас

XVIII издание на  фестивала „Свято слово –майски срещи на славянските творци“ се открива тази вечер от 18 часа в Дома на писателя в Бургас. Основен организатор е НЧ „Любен Каравелов“ в партньорство със Сдружението „Бургаска писателска общност“, финансовата подкрепа на Община Бургас и частни дарители. "Свято слово" очаква гости от..

обновено на 27.05.24 в 13:17

Михаил Билалов гостува в Бургас на 28 май с моноспектакъла си БУМ-БУМ

Постановката е посветена на еволюцията на престъпното мислене.  Какви са куриозите и забавните моменти, с които са изпълнени житието и битието на един подземен бос? Това ще покаже Михаил Билалов на 28 май 2024 (вторник) от сцената на Културен дом НХК в „Бум-Бум. Еволюция на престъпното мислене“. Комедийният моноспектакъл е с автор Ваня Николова,..

публикувано на 27.05.24 в 12:16

„Destiny Quartet“ с концерт-спектакъл „Любов без граници“ в Бургас

 „Любов без граници“ е най-новият концерт-спектакъл на „Destiny Quartet“. Момичетата се готвят за среща с публиката в Бургас, където днес ще представят концертната си програма. Мястото е Културен дом НХК. Гергана Алексиева, Венета Гудева, Александрина Митева и Мая Михайловска ще зарадват почитателите си с любимите на всички „Ел Чокло“, „Бетовен..

обновено на 27.05.24 в 07:46

Творческа работилница и концерт на Международния танцов фестивал „Приятелство без граници” в Сливен

Вторият ден на XXV Международен детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници” започна на Късноантична и средновековна крепост „Туида“ в Сливен. Там днес се проведе „Творческа работилница“ за участниците във фестивала. Община Сливен организира изненада за всички състави. На сцената на „Туида“ „Лятно театро“ на „Малка театрална..

публикувано на 26.05.24 в 15:03
Инж. Иван Кичев

Християна Пенева от Бургас спечели голямата награда на националния събор "Фолклорен венец Божура"

Християна Пенева от Бургас спечели голямата награда на 32-рото издание на националния странджанско-тракийски събор "Фолклорен венец Божура",  Диян Трендафилов - наградата на кмета на Община Средец, а  гайдарят от Ямбол Нено Петров заслужи специалната награда на БНР Бургас. Съборът в едноименната местност в Странджа се провежда при рекорден брой..

публикувано на 26.05.24 в 12:50

"Предизвикателството" в Бургас: Да създадеш късометражен филм за 24 часа

Бургас е домакин на инициативата в света на игралното късометражно кино "Предизвикателството“.  Участниците между 16 и 23 години ще имат възможност да надникат зад кулисите на снимачния процес и да вдъхнат живот на историите, които ги вълнуват. Те ще се включат в майсторски класове, водени от актьорите Силвия Петкова, Китодар Тодоров, режисьорът..

публикувано на 25.05.24 в 15:57

Започна ХХХII-ият странджанско-тракийски събор "Фолклорен венец Божура"/СНИМКИ/

С рекорден брой изпълнители и инструменталисти - над 175 от цялата страна започна 32-орото издание на националния странджанско-тракийски събор "Фолклорен венец Божура".  Той ще продължи два дни, като първият ден е в центъра на Средец, а утре изявите ще са в едноименната местност в Странджа. Поради големия брой участници конкурсната програма днес..

публикувано на 25.05.24 в 13:41