Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Избори 2023: Какво е параван, питат в Тунджа

Няма яснота как ще бъде извършвано видеонаблюдението в населените места по време на изборите на 2 април, където липсва интернет, предупреди кметът на крайграничната община Болярово Христо Христов. В помещенията на почти половината секции на територията няма интернет връзка.

20 са избирателните секции в община Болярово, уточни кметът Христов.

"Имаме проблеми в осем секции в момента. Тези секции са разположени в помещения, където няма нормална интернет връзка. Подали сме едно писмо до Министерството на електронното управление. Нямаме все още отговор как ще бъде решаван този въпрос", казар кметът.

В съседната община Тунджа, в която има близо 50 секции, също се сблъскват с неясноти. Според секретаря на общината Галина Иванова не е уточнено какво трябва да представлява паравана в секцията.

"Никъде няма посочено какво е параван. Ние в нашите села имаме, но такива ли са?"

От Асоциацията на секретарите в България е изпратено писмо до ЦИК с молба за разяснение.

"Та чакаме официално да ни кажат какво е видеозаснемане и какво е параван".

Остава въпросът и кой ще закупи камерите за секционните помещения.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Гласуваха кабинета Денков/Габриел

Депутатите подкрепиха правителство "Денков-Габриел". "За" гласуваха 131 депутати, "Против" бяха 69, нямаше "Въздържал се".  Кабинетът е в състав: Министър-председател – акад. Николай Денков Вицепремиер и министър на външните работи – Мария Габриел Министър на финансите – Асен Василев Министър на вътрешните работи – Калин Стоянов Министър на..

публикувано на 06.06.23 в 15:48
Мирослав Иванов

Мирослав Иванов от Ямбол: Не трябва имунитетът на Борисов да е залог за кабинет

Кабинетът "Денков-Габриел" трябва да бъде гласуван в Народното събрание за да започнат важните за всички промените в държавата, заяви зам.- председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната " Мирослав Иванов в Ямбол. Според него имунитетът на Бойко Борисов не трябва да се превръща в залог за съставянето на редовен кабинет: "Нашата..

публикувано на 05.06.23 в 15:21

ПП-ДБ връща на президента изпълнен мандат за правителство

Коалицията "Продължаваме промяната – Демократична България" връща  днес на президента изпълнен проучвателен мандат за съставяне на правителство. Срещата на "Дондуков" 2 е насрочена за 11.00 часа.  Двете най-големи парламентарни коалиции договориха проект на кабинет с премиери на ротация от по девет месеца. Постигнаха и съгласие с ДПС за мнозинство..

публикувано на 05.06.23 в 08:23

Посланик Мертен: Уважаваме суверенитета на България

Ние не сме обсъждали никакви имена с никого, това не е моята работа, не е професионалното ми задължение. Ние уважаваме суверенитета на България. Такива решения трябва да бъдат вземани от българските граждани, не от чужденци, каза в Бургас посланикът на САЩ у нас Кенет Мертен. Така той коментира политическата ситуация у нас и отговори на въпрос дали са..

публикувано на 30.05.23 в 18:27

Димитър Найденов, ДБ: Няма да пречим на правителство с втория мандат

Не одобрявам формулата на ротационно правителство, но няма да пречим. Това коментира бургаският народен представител от „Демократична България“ Димитър Найденов. Според него, най-подходящо е да бъде съставено експертно правителство по подобие на служебното, но не излъчено от президента, а от парламента. „Без политически представители вътре и..

публикувано на 26.05.23 в 16:23

Енергийният министър бави 7 месеца процедурата за избор на нов представител на държавата в „Лукойл Нефтохим Бургас“

Служебният министър на енергетиката Росен Христов бави седми месец процедурата за избор на нов представител на държавата в “Лукойл Нефтохим Бургас”, сигнализират от “Демократична България” Още през октомври миналата година в 48-ото Народно събрание депутатът от “Демократична България” Ивайло Мирчев е зададал писмен въпрос до министър Христов,..

публикувано на 24.05.23 в 13:15

„Продължаваме Промяната“ официално учреди своя структура в Бургас

„Продължаваме Промяната“ създаде партийна структура и в Бургас, съобщават от там. Местната организация ще носи името "Промени Бургас". Стоматологът Мартин Кръстев е избран за общински председател на организацията. Областен координатор на „Продължаваме Промяната“ е Даниел Михалев. Ръководството на бургаската организация ще разполага с..

публикувано на 23.05.23 в 10:01