Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Student Camp ще се организира на "Ченгене скеле" лятото

Международен Student Camp с много арт събития ще се проведе това лято в местността "Ченгене скеле", край Бургас. Това стана ясно на среща между кмета Димитър Николов , декана на Факултета по науки за образованието и изкуствата  на СУ, проф. Милен Замфиров и директора на Бургаския филиал на Софийския университет проф. Теодор Седларски.

На срещата беше постигнато споразумение за подготовка на богата културна, образователна и спортна програма за студентите от факултета през летните месеци в Бургас.

Сред инициативите, които се планират за лятото на 2023 г., са международен Student Camp в местността Ченгене Скеле с множество арт събития, концерти, пленери, конкурси за графити, публични лекции, студентски практики по спорт и изкуства.

Предвижда се най-модерните спортни съоръжения на територията на община Бургас да бъдат база за провеждане на спортни практики от студентите в Софийския университет и преди всичко за морски и водни спортове, а специализирани бургаски средни учебни заведения да получат статут на базови училища и да бъдат афилиирани към СУ “Св. Климант Охридски”.

Обсъдени бяха програми за обучение на водни спасители за студентите от специалността, подготвяща учители по спорт към ФНОИ, участие на преподаватели от факултета в предстоящия в края на месец юни Номад фест, в журито на конкурса “Бургас и морето”, както и учредяването на специална награда в рамките на конкурса от Софийския университет, включваща продуциране на видеоклип от студентите в специалността “Музикални медийни технологии и тонрежисура”,  вече приемаща студенти за обучение в Бургас

По публикацията работи: Десислава Златева

БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пиесата „Накарай сърцето ми да затрепти“ ще бъде представена в Бургас

Театралната постановка по текст на израелския драматург и поет Ханох Левин ще бъде представена в Драматичен театър „Адриана Будевска“ утре вечер. Ханох Левин е автор на повече от 100 текста за театър, голяма част от които са преведени и поставяни на българска сцена. В Бургас е представяна и друга негова творба – „Търговци на..

публикувано на 28.09.23 в 15:20

Регионалният музей възстановява лекциите „Опознай Бургас и Бургаския край“

Регионалният исторически Бургас възстановява образователната програма „Опознай Бургас и Бургаския край“. Идеята на любознателната инициатива е да представи познати, но и не толкова, интересни и значими събития, лица, предмети, природни дадености и явления, елементи от традиционно-обредната ни система, археологически находки и обекти, които хвърлят..

публикувано на 28.09.23 в 12:08

Премиера на "Костенурката Нурка" в Кукления театър

Премиера на спектактъла "Костенурката Нурка" предстои днес в залата на Кукления театър.  Създадена по мотиви от поемата за деца “ Горската аптека” от Лили Захариева, пиесата разказва за отговорността на приятелството. Костенурката Нурка е готова да лекува всички горски обитатели. И те са и благодарни за това. Но идва вълкът Варадим, на който..

публикувано на 28.09.23 в 09:53

"Матрицата 2“ от Боян Чуков с премиера в Бургас

"Матрицата 2“ от Боян Чуков ще има премиера днес от 18.00 часа в Дом на писателя в Бургас. Почитателите на именития анализатор ще имат възможност да чуят неговия прочит на значими международни събития. Авторът ще сподели своите лични разсъждения за случващото се от 2022 година насам в геополитически и геоикономически план. Ще бъде обсъдено как се..

публикувано на 27.09.23 в 14:52

В Бургас се провежда "Сребро в косите, песен в душите"

12-ото издание на Националния фестивал  „Сребро в косите, песен в душите край морето на Бургас“ ще се проведе в сряда и четвъртък. По традиция фестивалът за хората в третата възраст ще бъде в два поредни дни, като ще приключи на 28 септември, четвъртък, с традиционния гала концерт „Бургаски вечери“ от 18.00 часа, в който ще вземат участие..

обновено на 27.09.23 в 14:43

"Анекдоти и весели случки от миналото на малкотърновци" на Милена Дренчева вече с второ издание

Второто издание на "Анекдоти и весели случки от миналото на малкотърновци" е вече факт. Книжката е с автор Милена Дренчева, която е издирила, събрала и редактирала тези смешни истории.  Те са част от нематериалното наследство останало от нашите деди - шегобийци и хумористи, разказа Дренчева, която е секретар на читалището „Георги поп Аянов“..

публикувано на 27.09.23 в 11:00

Бургаската библиотеката кани на "Нощ на литературата"

Бургаската библиотека се включва в инициативата "Нощта на литературата 2023", съобщават от Общината. Тя ще се проведе днес 18.00-21.00 ч. на тайни места, разположени на територията на Библиотеката. Плувецът Цанко Цанков, лекарят и общественик д-р Лорис Мануелян, проф. д-р Петя Цветкова, д-р Елвира Стоянова и деца от Театрална школа „Детско Царство“ с..

публикувано на 27.09.23 в 09:20