Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургаски ученик е арестуван за бомбените заплахи

Снимка: mvr.bg

17-годишен ученик от Бургас е арестуван от ГДБОП заради изпратени имейли с бомбени заплахи до различни училища. По случая тече разследване.

Момчето е било задържано късно снощи при акция на дирекция "Киберпрестъпност" към ГДБОП. 

Младият мъж е използвал анонимна пощенска кутия, за да изпраща десетки имейли с бомбени заплахи до различни училища. Ученикът е пращал имейлите в цялата страна на 28 март, както и в следващите дни. 

От жилището на момчето са иззети мобилни телефони и компютри, които той е ползвал за изпращането на заплахите.  

Все още не е ясна мотивацията на 17-годишното момче. 

Ученикът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. 

Това е поредният случай на арестуван от ГДБОП заради заплахите за бомби, изпратени с имейли до стотици училища в цялата страна. В края на миналата седмица беше арестуван 17-годишен ученик от София, а след него в ареста попаднаха още няколко младежи от различни градове в страната.

Заплахите доведоха и до промяна на предписанията за действие в такива случаи. Според новите правила вече МВР ще преценява дали учениците да бъдат освобождавани от училище при бомбена заплаха. Досега това правеха директорите на съответните училища.


По публикацията работи: Християна Йорданова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Двама са задържани при полицейска спецакция в „Победа“ /ОБНОВЕНА/

Двама са задържани при специализирана полицейска акция на територията на бургаския квартал „Победа“. Открито е голямо количество от т.нар „друсан чай“, както и мобилна лаборатория за производството на наркотика. Двамата мъже, на 48 и на 26 години, са криминално проявени. В началото на март месец в обитаваната от тях къща в кв...

обновено на 20.05.24 в 16:50

Млад водач се блъсна в крайпътно заведение, шофирал с 0,86 промила

Снощи на пътя, който е от бургаския квартал „Банево“ в посока кв. „Ветрен“, до кръговото кръстовище, самостоятелно е катастрофирал 19-годишен мъж от каменското село Кръстина, съобщи полицията. Причината е движение с несъобразена скорост. Той е имал 1 година стаж зад волана. Блъснал се е с лекия автомобил, който е управлявал - последователно в каменен..

публикувано на 20.05.24 в 08:46

В Сливен автомобил се вряза в пешеходна зона и уби жена

Възрастна продавачка на зеленчуци бе убита от лек автомобил този следобед в Сливен, след като се врязъл в стълб на магазин. Инцидентът е станал около 15.00 часа на булевард „Стефан Стамболов“ на спирката на квартал „Българка“. Автомобилът  е притиснал жената, която е починала на място. Според информацията на полицията водачът на автомобила..

публикувано на 18.05.24 в 19:24

Разпоредена е проверка за нарушения на служители по време на спецакция в Бургас

 Към момента в ОДМВР - Бургас официално не е постъпил сигнал за полицейско насилие спрямо задържани лица, това съобщиха днес от бургаската полиция. Въпреки това, на база публикации в някои медии, Директорът на ОДМВР - Бургас старши комисар Емил Павлов е разпоредил вътрешна проверка. В случай на установени нарушения или превишаване на..

публикувано на 18.05.24 в 15:16

Проверяват частно бургаско пристанище за контрабанда на горива (ОБНОВЕНА)

Има задържани лица след проверка по сигнал за незаконна търговия на горива в бургаско частно пристанище.  Специализираната операция е под ръководството на Бургаската окръжна прокуратура, със служители на полицията, Агенция “Митници” и НАП. Проверката е извършена по сигнал за действащ канал за контрабанда на горива и съхранение на акцизни стоки..

обновено на 17.05.24 в 16:07

Марио Климентов застава на поста зам.-директор в ОДМВР-Сливен

Носителят на приза „Полицай на годината -2023” Марио Климентов застава на поста заместник-директор в ОДМВР-Сливен и началник отдел „Криминална полиция”. Той е назначен на 15 май със заповед на министъра на вътрешните работи. Комисар Климентов заменя комисар Станимир Колев.  Новоназначеният заместник-директор многократно е награждаван за проявен висок..

публикувано на 17.05.24 в 14:17

Оръжие без разрешителни е предадено в полицията в Камено

40 - годишен мъж от село Винарско, община Камено е предал в полицията  пистолет "ИЖ 78-8" и 42 боеприпаса към него. Той обяснил, че пистолетът е собственост на 69 - годишния му баща.  Констатирано е, че възрастният мъж няма официално регистрирани огнестрелни оръжия, съобщават от полицията. Извършено е претърсване в дома му. Там е открит и иззет ловен..

публикувано на 17.05.24 в 08:27