Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ИАРА: Нарушенията спадат вследствие на ежедневните проверки

От агенцията са установили 18 нарушения за 568 проверки от началото на годината, информира инспекторът Константин Дамянов

архив
Снимка: БНР Бургас

ИАРА извършва ежедневни проверки и налага административни наказания на нарушителите, заради което намаляват все повече с годините. Това коментира инспекторът от агенцията Константин Дамянов. Забраната се налага заради пролетно-лятното размножаване на морските видове.

За Черно море има забранителен период за калкан до 15 юни 2023 г. Забранява се и използването на всички видове дънни риболовни уреди с размер на окото 400, както и се забранява улова на попче с око 22 до 15 май. В сладководните обекти с височина до 500 метра забраната е до 31 май, а в тези от 500 до 1500 метра ще бъде от 1 май до 15 юни включително.

„От началото на годината до 27 април сме извършили сме извършили 568 проверки на територията на област Бургас. Установили сме 18 броя административни нарушения за нерегламентиран риболов“, изясни Константин Дамянов. Нарушителите се наказват със изземане на всички нерегламентирани риболовни уреди, както и глоби за по-тежките нарушения, вариращи между 1500 и 3000 лева за физически лица. За юридически лица те са между 5000 и 10 000 лева.

Константин Дамянов призова да се спазват правилата за риболов и да се сигнализира за нарушители на телефон 112.

Чуйте повече в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Къща изгоря в Котел, в землището на с.Кортен са унищожени 340дка бадемови насаждения

Къща изгоря в гр. Котел, но няма пострадали, съобщиха от полицията в Сливен. За периода от 21 юни до днес екипите на пожарната в Сливенска област са се отзовали на 24 сигнала. Един от сигналите е бил недействителен.  Сигналът за горящата къща е подаден в 23.03  часа на 21 юни. Огънят е обхванал целият покрив на къщата. Унищожени са 100 кв. м. от..

публикувано на 24.06.24 в 11:28
снимката е илюстративна

В Сливен хвана трима да шофират с наркотици, а други двама - пияни

Трима шофьори са заловени да управляват след употреба на наркотици, двама след употреба на алкохол и една катастрофа, сочи статистиката на полицията в Сливен за почивните дни.  Последният случай на заловен, след употреба на наркотици зад волана е от днес в Сливен. Задържан е 27-годишен мъж. Снощи отново в Сливен на булевард „Янко Сакъзов“ е спрян за..

публикувано на 24.06.24 в 11:15

Шофьор с 3,15 промила алкохол се блъсна в крайпътен знак в Съдиево

Заловиха 53-годишен бургазлия да шофира с 3,15 промила алкохол в кръвта. Той се е блъснал с колата си в крайпътен знак в айтоското село Съдиево.  При извършения обиск в мъжа е намерена и иззета свивка със суха зелена тревна маса / марихуана/ с тегло 3,4 грама. Работата по случая продължава.

публикувано на 24.06.24 в 09:26

Моторист е с опасност за живота след катастрофа в Българово

63-годишен шофьор е с опасност за живота след самостоятелна катастрофа в Българово, съобщават от полицията. Инцидентът е от вчера, когато 63-годишния мъж от Разлог навлиза с несъобразена скорост в ляв завой, блъска се в бордюра и пада на земята.  Водачът е настанен в болница в Бургас в тежко състояние, с фрактура на черепа. 

публикувано на 24.06.24 в 09:12

Има задръстване по магистрала "Тракия" в посока София

Близо 4 километра е колоната от автомобили на АМ Тракия в посока София. Причината е лека катастрофа в района на 19 км от магистралата.  От МВР уточняват, че на 18 километър има и аварирал камион.  В резултат на това се е образувала и колоната от автомобили.

публикувано на 23.06.24 в 16:50
Снимката е илюстративна.

Подменят пътни знаци в Ямболска област

Започна подмяната на липсващи и увредени пътни знаци по републиканската мрежа в Ямболска област. През есента се очаква и ремонт на магистралата в района на Ямбол и Сливен. Мащабната подмяна на пътните знаци  се очаква да приключи преди началото на зимния сезон, уточни директорът на Областното пътно управление в ямбол инж. Галин Костов...

публикувано на 22.06.24 в 17:31

Откриха в Пловдив изчезналото момче от Бургас

12-годишният Данаил Костадинов от Бургас, който от седмица е в неизвестност, е намерен в Пловдив, съобщиха преди минути от полицията. Детето е в отлично физическо и психическо здраве. В момента то пътува към Бургас и до два часа ще бъде в морския град. По данни на полицията до преди година момчето и майката са живели в..

обновено на 22.06.24 в 15:49