Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Ройтерс": БНР е медията с най-голямо доверие в България

Снимка: БНР Бургас

Българското национално радио за шеста поредна година е медията, в която българите имат най-голямо доверие. Това сочи годишният доклад за 2023 г. на Института за изследване на журналистиката "Ройтерс" към университета в Оксфорд (Digital News Report).

Най-голям дял от българите (59 %), се доверяват на новините на БНР, се отбелязва в проучването. Със същия резултат до Националното радио се нарежда и Българската национална телевизия, при която делът на недоверие е по-голям. 

Годишен доклад за 2023

В класацията за достигане до публиката БНР се нарежда на 8-о място.

В класацията за достигане до публиката онлайн сайтът на БНР (12-о място) достига до 11 % седмично и до 7 % поне 3 пъти седмично.

76% от българите посочват, че основните им източници на новини са онлайн, включително социалните медии, от които най-много у нас се ползва Фейсбук.

Като цяло доверието в новините в България е ниско - това е един от основните изводи в доклада в частта му за България.


По публикацията работи: Ивайло Пеев

БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Детско царство" се включва в концерта за Маги

Благотворителните събития в подкрепа на Маги от Бургас продължават. На момиченцето с Детска церебрална парализа предстои операция в САЩ, която дава шанс да проходи. Тя е на стойност 52 хиляди долара. Майка й Анастасия Велчева съобщи за предстоящите прояви за Маги в предаването „Детско царство“. Двете гостуваха в студиото на БНР-Бургас.  "За..

публикувано на 10.12.23 в 09:30

Празнувай Никулден с БНР-Бургас!

Най-синьото вълшебство е морето, а най-прекрасният град - Бургас! За това и Никулден е специален.  БНР-Бургас ви кани да споделим заедно празника. На 6 декември сутрешният блок ще продължи до 11 часа, а следобедният ще започне от 14 часа. Нашите репортери ще бъдат на всички места, където цари празнично оживление и ухае на риба. Ще ви..

обновено на 05.12.23 в 10:02

Християна Йорданова се дипломира в IX майсторски клас на БНР Академия

На тържествена церемония в Мраморното фоайе на Българското национално радио се дипломира IX майсторски клас на БНР Академия. 12 журналисти от националните и регионалните програми на обществената медия успешно завършиха обучението по програма, изготвена съвместно с квалификационния отдел на Европейския съюз за радио и телевизия - EBU ACADEMY...

публикувано на 21.11.23 в 11:35

Интернет порталът на БНР с награда от СБЖ

Българското национално радио получи три престижни отличия на Годишните наградите на Съюза на българските журналисти. Сайтът на общественото радио  bnr.bg  бeше избран за интернет портал №1 у нас през 2022/2023 година. Иво Тодоров, директор "Дигитални програми" в БНР, получи приза от Владимир Дворецки, който е създадетел на сайта "Европа и светът",..

публикувано на 18.11.23 в 13:00
Атанасия Петрова с първите водещи на

„Детско царство“ влиза в ефира на БНР-Бургас

БНР-Бургас стартира детско предаване. „Детско царство“ е съвместна продукция на Центъра за подкрепа на личностното развитие в Бургас и обществената медия. Предаването, ориентирано към най-младата радио аудитория, ще се излъчва всяка неделя от 8 до 9 часа. Пилотното издание на 29 октомври  ще е посветено на Деня на будителите. „Отдавна имахме такава..

публикувано на 24.10.23 в 13:50

БНР-Бургас представи кампания си за пътна безопасност в ОУ "Васил Левски" в Горно Езерово

БНР-Бургас представи кампанията си за пътна безопасност "Спри! Дай път на пешеходец!" пред ученици обединеното училище „Васил Левски“ в квартал Горно Езерово. Поводът са Европейските дните на безопасността на пътя под мотото „Остани жив! Пази живота!“.  Инспектори от "Пътна полиция" към ОД на МВР в атрактивен диалог разясниха на учениците..

публикувано на 21.09.23 в 18:38

Сайтът на БНР - информационен лидер сред новинарските платформи

Интернет порталът на Българското национално радио bnr.bg оглави класацията на най-посещаваните новинарски сайтове през изминалия месец август. Уникалните потребители на сайта  bnr.bg  през най-ваканционния месец са 1 907 463 (по Gemius) и 2 074 586 (по Google Analytics 4). Порталът на БНР се нарежда в ТОП 10 на онлайн медийните компании, както и в ТОП..

публикувано на 20.09.23 в 10:21