Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МП Малко Търново получи награда

Световната митническа организация и Секретариат по озона и UNEP OzonAction (Програма на ООН за околна среда) наградиха Митнически пункт Малко Търново. Отличието е за принос в борбата с незаконния трафик на флуорсъдържащи парникови газове и озоноразрушавши вещества. Награда беше присъдена и на МП Капитан Андреево, както и на седем митнически служители от двата пункта.

Отличията бяха връчени от директора на ТД Митница Бургас Валери Стефанов в навечерието на Професионалния празник на българския митнически служител.

Наградите са присъдени на Агенция „Митници“ и нейните служители за предотвратяването на нелегален внос на общо 15 000 кг. флуорсъдържащи парникови газове през МП Капитан Андреево и МП Малко Търново при пет проверки. Отличията са признание за силния ангажимент на митническата администрация за справяне с незаконната търговия с озоноразрушаващи и флуоросъдъращи вещества, които влияят на глобалното затопляне и са контролирани от Монреалския протокол.  Газовете, използвани в хладилното оборудване, често са HFC - хидрофлуоровъглеводороди, които са въведени като заместители на озоноразрушаващите вещества. HFC не разрушават озоновия слой, но са мощни парникови газове, често с висок потенциал на глобално затопляне.

Отличията, които разглеждат периода 2019-2020 г., бяха обявени по време на 5-ото издание на наградите на Монреалския протокол за митнически и правоприлагащи служители от Европа и Централна Азия. Различни национални органи от 18 държави, както и Европейската комисия и ОЛАФ бяха наградени с медала и сертификата на Монреалския протокол по време на онлайн събитие в края на март, което включваше участието на Световната митническа организация, Секретариата по озона и UNEP OzonAction(Програма на ООН за околна среда).



По публикацията работи: Свобода Атанасова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Съдът постанови за Живко Бъчваров парична гаранция от 5 000 лева

Бургаският окръжен съд постанови парична гаранция от 5 000 лева за Живко Бъчваров , срещу когото е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на двама души. При тежкия пътен инцидента на 26 септември на бургаската улица "Крайезерна" загинаха съпрузите от квартал „Долно Езерово“ Данка и Георги Манакови. Трети човек, който се е..

публикувано на 27.09.24 в 18:28
адм. ръководител на Окръжна прокуратура в Бургас Георги Чинев

До 15 години затвор за шофьора, убил двама пешеходци на ул. "Крайезерна"

Окръжната прокуратура в Бургас повдигна обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на 22 годишния шофьор, който затисна с микробуса си в товарен автомобил трима пешеходци. При пътния инцидент загинаха семейство мъж и жена, които се придвижваха по уличното платно към безмитна зона, където работят. Шофьорът е задържан, като предстои..

публикувано на 27.09.24 в 16:14

Млад шофьор с нарушения е водачът, задържан за смъртта на семейство на улица "Крайезерна"

Млад шофьор с нарушения е водачът на буса, който бе задържан за тежкия пътен инцидент на улица „Крайезерна“, при който загинаха двама души. Това съобщи заместник-началникът на „Пътна полиция“-Бургас Константин Вангелов. Старши инспекторът поясни: "22-годишният водач преминава покрай други паркирани товарни автомобили, може би не оставя..

обновено на 27.09.24 в 15:08

Прокуратурата повдига обвинение на шофьора, убил съпрузите на ул. "Крайезерна"

Окръжната прокуратура в Бургас привлече към наказателна отговорност и задържа за срок до 72 часа водача на камиона, който вчера прегази мъж и жена в северната промишлена зона, съобщиха оттам. Двама съпрузи загинаха при тежък пътен инцидент в Бургас   Семейството загина на място, притиснато от камиона до спрели на тро тоара ТИР-ове, на път за..

обновено на 27.09.24 в 14:22

Баща и син от кв. "Победа" са задържани за притежание на наркотици

Баща и син от бургаския квартал "Победа" са задържани за притежание на наркотични вещества, съобщиха от ОДМВР.  В дома им на ул."Опълченска"  е извършено претърсване по сигнал.  Задържаните са  на 43 и 19 години. И двамата са криминално проявени. В къщата, освен 43 годишния криминално проявен и осъждан бургазлия, 42- годишната му..

публикувано на 27.09.24 в 14:07

Задържаха двама поморийци за производство на метамфетамин

Двама поморийци са задържани за производство на наркотични вещества, съобщават от полицията. Те са  на 37 и 40 години и според униформените са замесени в производство на метамфетамин.   Полицаите се натъкват първоначално на прекурсори за производството му в колата на по-възрастния от тях, която е спряна за проверка на ул. „Манастирска“. Там..

публикувано на 27.09.24 в 12:29
Снимката е илюстративна

Двама пътници пострадаха при инциденти с градски автобуси в Бургас

Двама пътници пострадаха при два различни инцидента в градски автобуси в Бургас вчера, информират от полицията.  При първия на бул „Янко Комитов“ при рязко потегляне на рейса от спирката на пода в автобуса пада 64-годишен пътник от Бургас . Той е с леки наранявания.  Прегледан е в областната болница и освободен за домашно лечение.  Два часа..

публикувано на 27.09.24 в 11:33