Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пред съда се изправя престъпна група разпространявала ментета

Снимката е илюстративна

Пред съда ще се изправи престъпна група, извършвала престъпления против интелектуалната собственост и митническия режим. Окръжната прокуратура в Бургас ръководи разследването по досъдебно производство.

Случаят е от 10.07.2023г, когато е проведена специализирана полицейска операция от служители при ГДБОП МВР на територията на Бургаска и Хасковска област. 

Престъпната група е създала канал за контрабанден внос от Република Турция на стоки с логото на известни търговски марки. Те са организирали тяхното разпространение чрез използването им в търговската дейност без съгласието на притежателя на изключителното право.

На територията на гр.Бургас е установено депо с цел разпространение на стоките в други държави на ЕС и в страната ни.

В резултат на извършените процесуално-следствени действия на територията на двете области от различни търговски обекти, жилища и автомобили са иззети са множество стоки и парични суми. Към наказателна отговорност са привлечени трима души.

По публикацията работи: Ивайло Пеев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Прокуратурата повдига обвинение на шофьора, убил съпрузите на ул. "Крайезерна"

Окръжната прокуратура в Бургас привлече към наказателна отговорност и задържа за срок до 72 часа водача на камиона, който вчера прегази мъж и жена в северната промишлена зона, съобщиха оттам. Двама съпрузи загинаха при тежък пътен инцидент в Бургас   Семейството загина на място, притиснато от камиона до спрели на тро тоара ТИР-ове, на път за..

обновено на 27.09.24 в 14:22

Баща и син от кв. "Победа" са задържани за притежание на наркотици

Баща и син от бургаския квартал "Победа" са задържани за притежание на наркотични вещества, съобщиха от ОДМВР.  В дома им на ул."Опълченска"  е извършено претърсване по сигнал.  Задържаните са  на 43 и 19 години. И двамата са криминално проявени. В къщата, освен 43 годишния криминално проявен и осъждан бургазлия, 42- годишната му..

публикувано на 27.09.24 в 14:07

Задържаха двама поморийци за производство на метамфетамин

Двама поморийци са задържани за производство на наркотични вещества, съобщават от полицията. Те са  на 37 и 40 години и според униформените са замесени в производство на метамфетамин.   Полицаите се натъкват първоначално на прекурсори за производството му в колата на по-възрастния от тях, която е спряна за проверка на ул. „Манастирска“. Там..

публикувано на 27.09.24 в 12:29
Снимката е илюстративна

Двама пътници пострадаха при инциденти с градски автобуси в Бургас

Двама пътници пострадаха при два различни инцидента в градски автобуси в Бургас вчера, информират от полицията.  При първия на бул „Янко Комитов“ при рязко потегляне на рейса от спирката на пода в автобуса пада 64-годишен пътник от Бургас . Той е с леки наранявания.  Прегледан е в областната болница и освободен за домашно лечение.  Два часа..

публикувано на 27.09.24 в 11:33

45-годишен бургазлията е задържан с над 3 кг марихуана в Етрополе

Бургазлията е задържан с над 3 кг марихуана в Етрополе. Полицейските действия стартирали вчера сутринта в рамките на проведена специализирана акция срещу престъпленията с наркотични вещества на територията на община Етрополе. Към 9.15 часа, на второкласен път 2-37, бил спрян за проверка лек автомобил, управляван от криминално проявен и осъждан..

публикувано на 26.09.24 в 20:52

ГДБОП задържаха близо 500 ценности в област Бургас (ГАЛЕРИЯ)

Служители на ГДБОП задържаха близо 500 ценности в рамките на международната операция „Пандора“.  Специализираната полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с търсене, държане и трафик на културни ценности, е проведена вчера. Действията на антимафиоти от ГДБОП, подпомогнати от служители с РУ – Айтос, са осъществени под надзора на..

публикувано на 26.09.24 в 19:30

В "Кабиле" посрещнаха военният ни контингент от Косово

Военнослужещите от контингента, който през последните четири месеца участва в мисия на НАТО за поддържане на сигурността в Косово (KFOR), бяха посрещнати във войсковия район „Кабиле“ в Ямбол. На официалната церемония присъстваха служебният министър на отбраната Атанас Запрянов и висши военни. Шест месеца продължи мисията на българската маневрена..

публикувано на 26.09.24 в 14:58