Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БУРГ с няколко варианта за кандидат кмет на Бургас

Гражданската платформа ще участва на местните избори с широко обединение



Гражданската платформа БУРГ има няколко варианта за кандидат кмет на Бургас. Това обявиха днес от формацията и представиха коалиционните си партньори. Сред тях на този етап са "Движение България на гражданите", трите партии от "Левицата" - "Изправи се. БГ", "Движение 21" и "АБВ", както и "Ние идваме".

Формацията може да излъчи самостоятелен кандидат или да се обедини зад кмет, който може да победи настоящия градоначалник и номиниран за кандидат от ГЕРБ Димитър Николов, каза Живко Табаков.

„Важно за нашето решение е кои ще са другите кандидатури. Ако трябва да извадим силно опозиционен кмет да се изправи срещу статуквото – имаме готовност. Ако трябва да излъчим кандидат за кмет, който има различна визия за управлението на града също имаме готовност. Ако разширим обединението и то има свой кандидат за кмет е също вариант"

Водещото ще е кой ще е човекът, който може да победи Димитър Николов, обясниха от обединението. От там очакват бъдещият кмет на Бургас да бъде избран на балотаж.

Хората, на които са се спрели не изисквали време да бъдат представяни, защото са достатъчно наложени в обществото.

Водач на листата ще е доказана личност, но неговото име също не бе обявено.

„Квотният принцип при подредбата на листата няма да бъде спазен, всичките 51 човека са с ясното съзнание, че независимо от мястото, имат силна подкрепа да пренаредят всеки един“, каза Табаков.

Те очакват да имат широко представителство в местният парламент.

С нашето обединение целим само едно - разбиване на политическия монопол в Бургас, слагане на ново на начало, на един нов начин на мислене и на живеене в този град“, подчерта Антон Коджабашев от АБВ. 

Повече чуйте в звуковия файл: 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Синдикалистът Иван Кирилов води листата на "Солидарна България" в Бургас

Бургаското пристанище да остане държавно е едно от целите на обединение "Солидарна България". Един от основателите му Ваня Григорова казва, че според информацията за изпълнението на поръчките, които ще допринесат за доброто му финансово състояние, се отклоняват. под натиска на част от управляващите. 18 души от бургаски регион влизат..

обновено на 06.05.24 в 17:18

Футболистът Милен Георгиев и бившият депутат Христиан Митев в обща листа на "Синя България"

20 души влизат  листата на "Синя България". Тя обединява десет консервативни партии и беше регистрирана днес. Част от кандидатите са добре познати лица. Сред тях има адвокати, лекари, предприемачи и журналисти. Водач е настоящият общински съветник и бивш футболист на "Нефтохимик" Милен Георгиев. Втори е адвокатът Христиан Митев, който стоеше..

обновено на 06.05.24 в 17:04

Листа от 28 кандидати за народни представители регистрира ДПС в РИК Бургас

Севим Али е водач на листата на ДПС в Бургас за следващите парламентарни избори на 9-и юни. Днес партията регистрира в Районната избирателна комисия (РИК) в Бургас листа от 28 кандидати за народни представители. Според Али, сформирана е силна листа от доказани парламентаристи.  "Всички са доказани професионалисти. Хора, които заслужават доверие на..

публикувано на 06.05.24 в 16:43

БСП регистрира в Бургас листата си за предстоящия вот

БСП регистрира в Районната избирателна комисия (РИК) в Бургас листа от 25 имена за предстоящия извънреден парламентарен вот на 9 юни. Водачът Петър Кънев коментира, че листата е много балансирана. Той очаква да имат минимум двама депутати, които да влязат в новия Парламент. Втори е Тодор Байчев, който е областен лидер на БСП в Бургас.  "По пътя към..

публикувано на 06.05.24 в 15:30

„Български Възход“ регистрира листата си за народни представители в Бургас

Партия  „Български Възход“ регистрира листата си в МИР 02 Бургас за народни представители в изборите на 9 юни 2024 г. Водач на листата е областният координатор на „Български Възход“ и общински съветник Стоян Грозев, втори е бизнесменът и общественик Явор Жеков, който ще представлява Бургас и в листата за Европейски парламент, трета е Мариела Кирова,..

публикувано на 03.05.24 в 16:07

ГЕРБ-СДС определи водачите на листите за парламентарните и евроизборите

Бившият председател на Народното събрание Росен Желязков от ГЕРБ ще е водач на листата на ГЕРБ-СДС за европейските избори, потвърдиха за БНР от партия ГЕРБ, а Мария Габриел няма да е кандидат за евродепутат.  Крайният срок за регистриране на листите за Европейския парламент е 7-и май.  Станаха ясни водачите на ГЕРБ-СДС за предсрочните парламентарни..

публикувано на 03.05.24 в 14:45

„ЛЕВИЦАТА!“ регистрира листата си в РИК-Бургас

„ЛЕВИЦАТА!“ регистрира листата си в РИК-Бургас за изборите за народни представители на 9 юни, водена от лидера на АБВ Румен Петков. Кандидатите на формацията са представители на различни браншове, познати сред съгражданите си и доказани в своите сфери на дейност. Основни акценти в работата на формацията в следващото Народно събрание са темите,..

публикувано на 02.05.24 в 17:47