Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

БНР Бургас раздаде грамоти на участниците в седмото издание на "Приказни истории"

| обновено на 15.09.23 в 13:31


БНР Бургас представи седмото издание на своя сборник с разкази „Приказни истории“. По традиция това стана на първия учебен ден. Тази година изданието отбелязва рекорд, събирайки между страниците си 87 истории, писани от деца от Бургас, страната и дори от българското училище в Париж. Децата от бургаското ОУ „Александър Георгиев Коджакафалията“ се включиха за поредна година. Освен грамоти за участниците, днес оставихме и две книги в библиотеката на училището. 

48 първокласниците пристъпиха за първи път прага на учебното заведение тази година. Те ще бъдат разпределени в две паралелки. "Тази година за първи клас бяха над 200 кандидатите. Също така за трите освободени места в 5 клас имаше над 120 кандидати. Това показва, че моделът, който сме възприели за работа е успешен и се припознава от родителите. За нас най-важно е те да са щастливи. Човек е щастлив, когато има свободата да експериментира, когато не се страхува от грешките си, когато създава нещо ново и когато вижда, че това нещо ново прави света с една идея по-добър. Моето пожелание е - бъдете свободни, опитвайте нови неща, създавайте нови неща и така направете света по-добър", каза директорът Михаил Ненов 

Децата си пожелаха за новата учебна година да имат още по-добри успехи, да са щастливи, с по-добри оценки, а някои дори поискаха повече задачи за вкъщи. 

Тази година в седмото ни издание бяха публикувани приказките на 8 деца от училището. Това са "Бисквитена работа", "Ново приятелство", "Лили и еднорогът Магьосничко", "Фантастичен свят", "Сънят на пандата", "Различното лисиче и неговото приятелче", "Споделената слава" и "Подаръкът за мама".  

Хатче Фари е преподавател на част от децата, които ни изпратиха своите истории. "Кампанията ви е чудесна. Ние за трета поредна година участваме във вашата кампания. Децата пишат с огромно желание. Благодарим ви за това, че ни давате възможност да развиват своето въображение и да създават такива интересни приказки. Те самите, когато получат книгата, с удоволствие я четата, носят я вкъщи, показват я на всички близки, роднини и се гордеят от факта, че вече са писатели", каза тя. 

Екипът на БНР Бургас днес откри новата учебна година, раздаде грамоти и книги също в ОУ  "Георги Бенковски", ОУ "Елин Пелин", Начално базово училище "Михаил Лъкатник", ОУ "Петко Рачев Славейков" и Детската градина "Моряче". Вече започваме събирането на новите приказки, писани от деца, за предстоящото ни осмо издание. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Детско царство" се включва в концерта за Маги

Благотворителните събития в подкрепа на Маги от Бургас продължават. На момиченцето с Детска церебрална парализа предстои операция в САЩ, която дава шанс да проходи. Тя е на стойност 52 хиляди долара. Майка й Анастасия Велчева съобщи за предстоящите прояви за Маги в предаването „Детско царство“. Двете гостуваха в студиото на БНР-Бургас.  "За..

публикувано на 10.12.23 в 09:30

Празнувай Никулден с БНР-Бургас!

Най-синьото вълшебство е морето, а най-прекрасният град - Бургас! За това и Никулден е специален.  БНР-Бургас ви кани да споделим заедно празника. На 6 декември сутрешният блок ще продължи до 11 часа, а следобедният ще започне от 14 часа. Нашите репортери ще бъдат на всички места, където цари празнично оживление и ухае на риба. Ще ви..

обновено на 05.12.23 в 10:02

Християна Йорданова се дипломира в IX майсторски клас на БНР Академия

На тържествена церемония в Мраморното фоайе на Българското национално радио се дипломира IX майсторски клас на БНР Академия. 12 журналисти от националните и регионалните програми на обществената медия успешно завършиха обучението по програма, изготвена съвместно с квалификационния отдел на Европейския съюз за радио и телевизия - EBU ACADEMY...

публикувано на 21.11.23 в 11:35

Интернет порталът на БНР с награда от СБЖ

Българското национално радио получи три престижни отличия на Годишните наградите на Съюза на българските журналисти. Сайтът на общественото радио  bnr.bg  бeше избран за интернет портал №1 у нас през 2022/2023 година. Иво Тодоров, директор "Дигитални програми" в БНР, получи приза от Владимир Дворецки, който е създадетел на сайта "Европа и светът",..

публикувано на 18.11.23 в 13:00
Атанасия Петрова с първите водещи на

„Детско царство“ влиза в ефира на БНР-Бургас

БНР-Бургас стартира детско предаване. „Детско царство“ е съвместна продукция на Центъра за подкрепа на личностното развитие в Бургас и обществената медия. Предаването, ориентирано към най-младата радио аудитория, ще се излъчва всяка неделя от 8 до 9 часа. Пилотното издание на 29 октомври  ще е посветено на Деня на будителите. „Отдавна имахме такава..

публикувано на 24.10.23 в 13:50

БНР-Бургас представи кампания си за пътна безопасност в ОУ "Васил Левски" в Горно Езерово

БНР-Бургас представи кампанията си за пътна безопасност "Спри! Дай път на пешеходец!" пред ученици обединеното училище „Васил Левски“ в квартал Горно Езерово. Поводът са Европейските дните на безопасността на пътя под мотото „Остани жив! Пази живота!“.  Инспектори от "Пътна полиция" към ОД на МВР в атрактивен диалог разясниха на учениците..

публикувано на 21.09.23 в 18:38

Сайтът на БНР - информационен лидер сред новинарските платформи

Интернет порталът на Българското национално радио bnr.bg оглави класацията на най-посещаваните новинарски сайтове през изминалия месец август. Уникалните потребители на сайта  bnr.bg  през най-ваканционния месец са 1 907 463 (по Gemius) и 2 074 586 (по Google Analytics 4). Порталът на БНР се нарежда в ТОП 10 на онлайн медийните компании, както и в ТОП..

публикувано на 20.09.23 в 10:21