Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР Бургас раздаде грамоти на участниците в седмото издание на "Приказни истории"

| обновено на 15.09.23 в 13:31


БНР Бургас представи седмото издание на своя сборник с разкази „Приказни истории“. По традиция това стана на първия учебен ден. Тази година изданието отбелязва рекорд, събирайки между страниците си 87 истории, писани от деца от Бургас, страната и дори от българското училище в Париж. Децата от бургаското ОУ „Александър Георгиев Коджакафалията“ се включиха за поредна година. Освен грамоти за участниците, днес оставихме и две книги в библиотеката на училището. 

48 първокласниците пристъпиха за първи път прага на учебното заведение тази година. Те ще бъдат разпределени в две паралелки. "Тази година за първи клас бяха над 200 кандидатите. Също така за трите освободени места в 5 клас имаше над 120 кандидати. Това показва, че моделът, който сме възприели за работа е успешен и се припознава от родителите. За нас най-важно е те да са щастливи. Човек е щастлив, когато има свободата да експериментира, когато не се страхува от грешките си, когато създава нещо ново и когато вижда, че това нещо ново прави света с една идея по-добър. Моето пожелание е - бъдете свободни, опитвайте нови неща, създавайте нови неща и така направете света по-добър", каза директорът Михаил Ненов 

Децата си пожелаха за новата учебна година да имат още по-добри успехи, да са щастливи, с по-добри оценки, а някои дори поискаха повече задачи за вкъщи. 

Тази година в седмото ни издание бяха публикувани приказките на 8 деца от училището. Това са "Бисквитена работа", "Ново приятелство", "Лили и еднорогът Магьосничко", "Фантастичен свят", "Сънят на пандата", "Различното лисиче и неговото приятелче", "Споделената слава" и "Подаръкът за мама".  

Хатче Фари е преподавател на част от децата, които ни изпратиха своите истории. "Кампанията ви е чудесна. Ние за трета поредна година участваме във вашата кампания. Децата пишат с огромно желание. Благодарим ви за това, че ни давате възможност да развиват своето въображение и да създават такива интересни приказки. Те самите, когато получат книгата, с удоволствие я четата, носят я вкъщи, показват я на всички близки, роднини и се гордеят от факта, че вече са писатели", каза тя. 

Екипът на БНР Бургас днес откри новата учебна година, раздаде грамоти и книги също в ОУ  "Георги Бенковски", ОУ "Елин Пелин", Начално базово училище "Михаил Лъкатник", ОУ "Петко Рачев Славейков" и Детската градина "Моряче". Вече започваме събирането на новите приказки, писани от деца, за предстоящото ни осмо издание. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

От детска градина "Златното ключе", БНР Бургас стартира Маратон на четенето

БНР Бургас започна маратон на четенето сред детските градини и училищата в града. Екипът на обществената медия чете на малчуганите едни от най-интересните сюжети от книжката „Приказни истории с БНР Бургас“ . Нашето издание, в което разказите са създадени от деца за деца.  Днес посетихме Детска градина „Златното ключе“.  Възпитаниците му..

публикувано на 09.04.24 в 17:17

БНР-Бургас събира приказни детски истории за осми път

За осми път БНР-Бургас провокира детското въображение и интерес към четенето на книги и създаването на истории! В Международния ден на детската книга напомняме на деца и родители, че проектът на обществената медия „Приказни истории с БНР Бургас“ е отворен и може да изпращате вашите авторски сюжети.  В конкурса могат да участват деца на възраст от 5 до 18..

обновено на 02.04.24 в 13:45
Водещите Алексей Ледов и Атанасия Петрова

Художничката Емилия Николова пред "Детско царство"

Художничка Емилия Николова гостува в седмичното издание на предаването „Детско царство“. Пред водещите Алексей Ледов и Атанасия Петрова тя разказа за увлечението си по изобразителното изкуство: „Рисувам от малка. Това увлечение към създаването на някакви пространствени образи като че ли на човек му е дадено с неговото създаване. То иска да..

публикувано на 31.03.24 в 09:00

Народната певица Златка Ставрева пред "Детско царство"

Народната певица Златка Ставрева бе специален гост в предаването "Детско царство" на 10 март. Пред водещите Надя, Григор и Атанасия Петрова тя разказа за първите си стъпки в народното пеене и фолклорната традиция, която предава на младите. Певицата сподели: "Духът на легендарна Странджа, който нося вече толкова години, е силата на моето ежедневие,..

обновено на 10.03.24 в 16:39

Роза Боянова: Фотев говореше малко, но ронеше бисери

С кампания под надслов „Не е измислица морето и щастието съществува!“ БНР-Бургас отбелязва  90-годишнината от рождението на поета Христо Фотев. Община Бургас и БНР-Бургас обявиха събитията, посветени на поета Христо Фотев Съвместно с Община Бургас медията ни  подготвя биографична експозиция, посветена на житейския и творчески път..

обновено на 06.03.24 в 10:38

БНР-Бургас подготвя изложба за Христо Фотев пред НХК

БНР-Бургас ще отбележи 90-годишнината от рождението на поета Христо Фотев с кампания под надслов „Не е измислица морето и щастието съществува!“ Съвместно с Община Бургас обществената медия подготвя биографична експозиция, посветена на житейския и творчески път на Христо Фотев-роден на Благовещение, отдаден на словото, морето и своя Бургас. Ръкописи,..

публикувано на 23.02.24 в 15:22

Отбелязваме Световния ден на радиото

Отбелязваме Световния ден на радиото. Инициативата е на ЮНЕСКО. Тази година честването ще се проведе за 13-и пореден път, и е под наслов: "Радиото: един век информира, забавлява и образова".  Бургазлия реставрира радио апарати от Втората световна война В епохата на бурно технологично развитие, радиото остава медията, на която се доверяват..

публикувано на 13.02.24 в 10:43