Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отборът Memento Mori спечели голямата награда в конкурса "Документално предизвикателство"

Снимка: Община Бургас

Над 40 филмови ентусиасти взеха участие във второто издание на инициативата „Документално Предизвикателство“. Церемонията на награждаването се проведе по време на откриването на шестото издание на Международния фестивал за документално историческо кино.

Първо място зае отборът на Даниела Петкова, Memento Mori. Спечели и парична награда от 1000 лева. Второ място е за отбора „Деца на море’’, с лидер Деница Дойчева, а трето - отбор „Пречупен обектив’’, с лидер Деница Камбурова.

Веднага след майсторските класове, участниците имаха само 24 часа, за да превърнат своите идеи в реалност и да заснемат 10-минутен документален филм на тема „Градът на поетите’’.



По публикацията работи: Християна Йорданова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Месец на таланта представя даровити деца и младежи в Бургас

Центърът за млади таланти в Бургас подарява на града изключително богата и пъстра програма от дейности и събития по повод своята тринадесета годишнина. Началото на Месеца на таланта ще бъде поставено на 17 май от 18:00 ч. във фоайето на Магазия 1 /Морска гара/. Участниците от проектите на центъра “Палитри“, „Приложни изкуства“ и „Анимация,..

публикувано на 07.05.24 в 14:26

Театралите на НЕГ „Гьоте“ с две първи места от фестивал на училищния театър

С авторска постановка “Die Show des allmächtigen Internets" (“Шоуто на Всемогъщия Интернет“), отличен немски език и артистично присъствие, Театрална трупа „Гьоте“ впечатли публика и жури и се завърна от Националния фестивал за училищен театър „Завесата се вдига на немски език“ с две първи места – на журито, на публиката и с почетен плакет за първо..

публикувано на 07.05.24 в 14:17

СУ „Св. св. Кирил и Методий“ празнува 155 години с голямо тържество и звездни гости

Тържество, посветено на патронния празник „Св. св. Кирил и Методий“, ще се проведе  на 9 май, от 20:00 часа, на едноименния площад. Школото  и най-старото в Бургас.  „155 години творим!“ е слоганът на събитието. В него ще вземат участие бивши и настоящи ученици, танцови състави и вокални групи, училищният хор със състав от над 70 деца,..

обновено на 07.05.24 в 13:49

Първото издание на "СОЛиСиМи" започва с концерта "Музикални багри и ритми"

С концерта „Музикални багри и ритми“ на 10 май в Бургас започва първото издание на "СОЛиСиМи – Младежки музикални дни". Проектът е разработен от Фондация „Солинария“ и финансиран по Програма „Създаване“ на Национален фонд „Култура“. Концертът от 19 часа в Културен дом НХК е и премиера на произведения на бургаския композитор Петя Тончева с..

обновено на 07.05.24 в 13:23

Поморие отбелязва празник на града с Илия Луков

На Гергьовден Поморие отбелязва своя празник на града. Той се празнува от 1990 г. по решение на общинския съвет. В 09.00 ч. ще бъде  отслужвана Света литургия в Манастира „Свети Георги” в Поморие. В 11.00 ч. ще е официалното откриване на празника на открита сцена на НЧ „Светлина 1939”.  А половин час по-късно ще е прозвучи и празничния..

публикувано на 06.05.24 в 09:00

Художничката Петя Христова представи изложба от стъкло в Ямбол

В навечерието на Великденските празници в ямболската галерия LP ART  своята самостоятелна изложба „Иконите и стъклото“  представи художничката Петя Христова.  Изложбата на Петя Христова, в която са представени 33 икони от стъкло, е уникално явление в арткалендара на Ямбол,  тъй като е обърната изцяло към декоративното изкуство, подчерта..

обновено на 03.05.24 в 09:03

Божана Славкова за поезията и каузите, които си струват

Първата българка, лауреат на Международния поетичен конкурс "Мили Дуели" (Mili Dueli), ще гостува в Дома на писателя на 8 май от 18.00 часа. Божана Славкова спечели конкурса в конкуренция на над 700 автори от повече от 100 страни. Участието в конкурса е протекло на няколко етапа, уточни тя и посочи за стихотворението „Дървото с..

обновено на 02.05.24 в 15:48