Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Сайтът на БНР - информационен лидер сред новинарските платформи

Автор:

Интернет порталът на Българското национално радио bnr.bg оглави класацията на най-посещаваните новинарски сайтове през изминалия месец август.

Уникалните потребители на сайта bnr.bg през най-ваканционния месец са 1 907 463 (по Gemius) и 2 074 586 (по Google Analytics 4). Порталът на БНР се нарежда в ТОП 10 на онлайн медийните компании, както и в ТОП 10 на медийните издатели, като само за месец (август) има ръст в пазарния дял на радиото с 9% - от 23% на 32%.

Ръстът на bnr.bg – от началото на годината досега – е с над 300 000 уникални потребители. А за период от 18 месеца, откакто беше създадена новата дирекция "Дигитални програми", интернет порталът се изкачи с цели 18 позиции - до първото място през август 2023.

В същото време каналът в YouTube "БНР Подкасти", в който от месец май се разпространяват новосъздадените видео плейлисти на националното радио, вече е гледан от над 1 милион потребители.

Само за 4 месеца 1 020 000 са гледали видео поредиците. Сред тях най-популярната е "Патрулът", която се реализира съвместно със Столичната дирекция на вътрешните работи. Другите са "Тестът на Флора", "Туристът", "Гласовете на радиото" и "По следите на енергийният преход", съвместно с WWF България.

БНР отбелязва ръст на младежката аудитория във възрастовите граници 18-34 години.

От този месец (от 18 септември, всеки понеделник, в 20:30 ч.) каналът започна да разпространява и видео подкаста "Президентът говори", в който аудиторията може да гледа интервюта с четирима държавни глави: Петър Стоянов, Георги Първанов, Росен Плевнелиев и Румен Радев. Проектът е съвместна продукция на БНР, БНТ и анализаторската платформа Idealisti.bg.

По публикацията работи: Екип на БНР

БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата