Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Новата комедия "Неделя сутрин" с премиера в Бургас

Новата театрална комедия "Неделя сутрин" ще бъде играна за първи път в Бургас днес. Постановката е с участието на Филип Буков, Павел Иванов, Христо Пъдев, Стоян Дойчев и Skiller. 

"Неделя сутрин" ще се играе от 19 часа в Културен дом НХК.Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Най-бургаските песни ще звучат на големия никулденски концерт

На големия никулденски концерт в Бургас ще прозвучат едни от най-бургаските песни.  В първата част на концерта, който ще започне в 17.30 часа на площад „Тройката“, ще бъдат изпълнени песни като „Бургаски вечери“, „Ах, морето“, „Здравей, как си, приятелю?“, „Имало в Бургас“, „Момчето, което говори с морето“, „Непознати улици“. Вълнуващо ще е да ги..

публикувано на 05.12.23 в 12:40

Православни църковни песнопения огласят днес Бургас

Концерт с православни църковни песнопения ще се проведе в Бургас. Той е посветен на празника на града Никулден.  В концерта ще участват хор „Родна песен“ и Смесен хор „Бургас“. Началото е в 18 часа, а мястото – храм „Св. св. Кирил и Методий“. 

публикувано на 05.12.23 в 11:31

Откриха коледна изложба в галерия - ателие "Генгер" (СНИМКИ)

За втора година галерия - ателие „Генгер“ организира коледна изложба. Тя е под надслов „Коледа е тук“. Участват творци от цялата страна, които представят многообразие от техники и разнообразие от сюжети. Всеки посетител може да намери своята творба с коледно настроение.  Преобладават пейзажите, но темата е провокирала и доста..

публикувано на 05.12.23 в 09:30

Документалната изложба „Кървавото лято на 1903. Илинден - Преображение - Кръстовден“ гостува в Бургас

Документалната изложба „Кървавото лято на 1903. Илинден - Преображение - Кръстовден“ гостува днес в Бургас. Тя е на Държавна агенция „Архиви“ и е част от Националния план за отбелязване на 120 години от избухването на Илинденско-Преображенското въстание през 1903 г. Реализирана е с финансовата подкрепа на Министерството на културата...

публикувано на 05.12.23 в 09:10

Трима са номинирани за "Художник на годината" на Бургас

Престижното отличие "Художник на годината" по традиция ще бъде връчено на празничния 6 декември, от 13.30 часа, в Дружеството на бургаските художници на улица „Александровска” 22. Номинираните тази година са Иво Бистрички, Фоти Фотев и Севдалина Проданова. Победителят ще получи плакет с изображение на покровителя на художниците Св. Лука и..

публикувано на 04.12.23 в 15:58

РИМ - Бургас с вход свободен за Никулден

По случай празника на града четирите експозиции на РИМ-Бургас ще посрещат посетители с вход свободен. В Етнографския музей на ул. "Славянска" № 69 бургазлии и гостите на града ще могат да разгледат изложба с австрийски коледни играчки “Как празнуват Коледа в Австрия”, съобщават от музея. Непоказваните до сега в България експонати са от колекциите на..

публикувано на 04.12.23 в 11:35

Наталия Недялкова е носителят на литературния "Пегас" за 2023 г. на Община Бургас

Наталия Недялкова е носителят на литературния "Пегас" за 2023 г. на Община Бургас. Тя бе отличена за стихосбирката си "Стихоанализа". Годишните литературни награди бяха обявени на церемония тази вечер в бургаската опера. "Щастлива съм!, възкликна от сцената поетесата и преводач: ""Стихоанализа" я написах аз, но благодарността ми е към онези, които..

публикувано на 01.12.23 в 19:29