Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стоян Василев се кандидатира за кмет на Приморско

Общинският съветник от партия "МИР" и местен бизнесмен Стоян Василев обяви официално кандидатурата си за кмет на Община Приморско. 

„Това мое решение е резултат на разговори относно настоящото положение и пропуснатите възможности за нашата община за нашите градове, за нашите села. По време на кампанията ще ви запозная подробно с моят екип, идеите които сме обсъждали и са заложени в нашата програма за развитието на Община Приморско“, обяви Василев във видео обръщение към своите съграждани.  

Сред основните му приоритети ще е реалното разширение и модернизация на съществуващото пристанище в Приморско.  

Сред целите, които Стоян Василев си поставя са реконструкция на Общинския медицински център и програма за привличане на специалисти, които да работят целогодишно; оптимизиране на процеса на почистване и поддръжка на зелените площи; реално въвеждане на разделното сметосъбиране; инвестиции в местни кадри; цялостна промяна в туристическата реклама на Приморско и други.  

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Приключи процедурата по удостоверяване на машините за изборите на 9 юни

Няма да има технически проблеми с машините на предстоящите избори на 9 юни, увери служебният министър на електронното управление Валентин Мундров.  Неговото ведомство приключи процедурата по удостоверяване. Днес преди обед ЦИК започна процедурата по доверено изграждане на софтуера, който ще бъде инсталиран на устройствата. Очаква се след приключване..

публикувано на 25.05.24 в 14:11

Изтичат сроковете за подаване на заявления за гласуване с подвижна секция и по настоящ адрес

Изтича срокът за подаване на документи от хора с увреждания, които искат да гласуват с подвижна избирателна комисия на изборите на 9 юни. Документи могат да бъдат подавани и по електронен път, като в този случай не се изисква електронен подпис. До днес в общините може да се подава и заявление за гласуване по настоящ адрес. Това може да стане и през..

публикувано на 25.05.24 в 09:28
Община Болярово

Дежурни специалисти в община Болярово заради важни срокове за изборите

Дежурни специалисти в община Болярово заради важни срокове за изборите Въпреки празничните и почивни дни, днес - 24  май и в събота в община Болярово ще бъде осигурено дежурство до 17 часа във връзка с предстоящите избори за Народно събрание и Европейски парламент на 9 юни, съобщават от общинската администрация. На разположение на..

публикувано на 24.05.24 в 11:37

Три подвижни избирателни кутии ще има в община Бургас

Три избирателни секции за гласуване с подвижна избирателна кутия ще има в община Бургас за изборите 2 в 1, които предстоят на 9 юни. Решението е на РИК – Бургас въз основа на предложение на кмета Димитър Николов. То се основава  на постъпилите 40 заявления от избиратели отговарящи на условията  за гласуване с подвижна избирателна кутия, като..

публикувано на 23.05.24 в 18:00

4 пъти повече досъдебни производства за купуване на гласове в страната

4 пъти са се увеличили досъдебните производства, образувани до момента след акции на полицията за купуване на гласове в страната. Сравнението е с изборите през миналата година. Това каза вътрешният министър Калин Стоянов  в Приморско: "Същите схеми, основно е "опрощаване на дългове". Цената е между 50 и 100 лева. Сигналите като цяло са 2,5% повече...

публикувано на 23.05.24 в 13:36

Доставиха 13 машини за пробно гласуване в Бургаско

13 броя специализирани устройства за машинно гласуване с инсталирана демо версия са доставени за област Бургас в Районна избирателна комисия (РИК). Те ще бъдат използвани за разяснителна кампания за изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.  Устройствата са предоставени на..

публикувано на 22.05.24 в 19:37
Акад. Николай Денков

платена публикация
Акад. Николай Денков: Бургас има огромен потенциал за развитие на висшето образование

Водачът за Бургас на листата за народни представители на коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“ акад. Николай Денков обеща своята безрезервна подкрепа за развитието на морския град и региона. По думите му Бургас има огромен потенциал за развитието на висшето образование, добри основи са положени и на ниво средно образование...

публикувано на 22.05.24 в 16:48