Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Кои са кандидатите за кметове в Сунгурларе, Карнобат, Средец и Айтос?

Снимка: БГНЕС

Интересна се очертава да е битката за кмет в Община Сунгурларе. Общо 6 са кандидатите там. Досегашният градоначалник Георги Кенов, който на предните избори беше издигнат от ГЕРБ, сега ще е кандидат на партията „Бъдеще за родината“. През 2007 година той беше избран за кмет на Сунгурларе от листата на ДПС, а през 2011 година е преизбран. На кметските избори през 2015 г. той загуби от кандидата на ДПС – Васил Панделиев. На предстоящите избори ГЕРБ ще заложи на председателя на Съюза на зърнопроизводителите в Бургаския регион Николай Киров.

Досегашният общински съветник Валентин Славов също ще бъде част от кметската надпревара. Той ще бъде издигнат от БСП. Инж. Димитър Гавазов ще е кандидатът за кмет от ДПС в Сунгурларе. През последните четири години той е заместник-кмет в Общината. Димитър Гавазов е инженер-лесовъд. Той започва професионалната си кариера през 2011 г като лесничей в Държавното горско стопанство в Сунгурларе.

Коалицията ПП- ДБ ще заложи на агронома Гроздан Тодоров. Той вече е бил част от листата с кандидати за народни представители на „Продължаваме промяната“. Тодоров е бивш началник на общинската служба „Земеделие и гори“ в Сунгурларе, директор на „Общинска собственост “, главен. експерт „Общинска собственост“ и в отдел „Спорт и туризъм“ в Община Сунгурларе.

Кандидатът на кмет на „Възраждане“ в Сунгурларе отново ще е Живко Йорданов. Той беше издигнат от партията и на изборите през 2019 г. Тогава за него гласуваха 223  души или 3.62% от избирателите.

7 са кандидатите за кмет на Община Средец. От ПП ГЕРБ отново ще заложат на досегашния градоначалник Иван Жабов. Той е кмет на общината от 2011 г. и ако отново бъде избран, то това ще бъде 4-ти мандат за него. 

В битката за кметското място в Средец влиза и Гошо Атанасов, който е издигнат от ПП „Български възход“. Той е специалист по електроенергетика и вече има опит в политиката, бил е общински съветник в мандата от 2015 г. до 2019 г. През 2021 г. е бил и в листата за кандидати за народни представители на ПП „Републиканци за България“. 

Досегашният общински съветник от БСП Иван Кичев също ще бъде част от кметската надпревара в Средец