Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Най-малко са кандидатите за кметове в Малко Търново, Камено и Руен

Снимка: БГНЕС

Само двама са кандидатите за кметското място в община Малко Търново. Единият от тях е досегашният кмет Илиян Янчев, който отново е издигнат от ГЕРБ. Ако пак бъде избран, за него това ще бъде пореден 4-ти мандат. Той е кмет на Малко Търново от 2011 година, когато беше издигнат от Земеделски съюз „Александър Стамболийски“. Следващите два местни вота той спечели още от първия тур.

Другият кандидат за кмет на Малко Търново е Димитър Мавродиев от „Възраждане“. Той има частен бизнес в сферата на авторемонтите. От 2019 г. развива дейност и в областта на селския туризъм в общината. На предходните избори за народни представители, Мавродиев беше част от листата на „Възраждане“.

Трима са кандидатите за кмет на Камено. Досегашният градоначалник Жельо Вардунски също е част от тях. Той ще бъде кандидатът на ГЕРБ. Вардунски е кмет на Камено от 2015 г., когато беше издигнат от Инициативен комитет. На изборите през 2007 г. той е водач на листата за общински съветници от Коалицията „Заедно за Община Камено“, в която се включват „НДСВ“, „СДС“, „ДСБ“, „ВМРО“ и „Български земеделски съюз“.

Васил Иванов ще бъде кандидатът на ПП „СЕК“. Той вече е участвал в избори. През 2011 г. е издигнат от същата партия. Тогава за него са гласували 140 души или 2.74%.

Кандидатът на „Възраждане“ в Камено ще е Митко Янов. Той е земеделски производител от региона и има професионален опит като животновъд. 

4-ма са кандидатите за кмет на Община Руен. ДПС този път няма да заложи на досегашния градоначалник, а издига областният председател на партията в Бургас Ахмед Мехмед. Той има дългогодишен политически опит. През 1999 г. е избран за кмет на село Рудина и управлява населеното място три мандата до 2011 г. След това е зам.-председател на Общинския съвет в Руен до 2019 г.  

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Руен ще е Хюсеин Мехмед. Той беше част от листата на партията за общински съветник през 2019 г.

Изборът на „Левицата“ за предстоящия местен вот ще е Мехмед Мехмед. На изборите през 2019 г. той беше част от кандидатите за общински съветници на АБВ.

В Руен БСП ще заложи на Ибрахим Мустафа. Той беше кандидат за народен представител на партията на парламентарните избори през миналата година.


БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отложиха делото срещу решението на ОИК-Бургас за избор на общински съветници

Бургаският административен съд отложи делото срещу решението на ОИК – Бургас за избор на общински съветници. Днес трябваше да бъдат изслушани 11 – те вещи лица, които изготвиха съдебно – техническа експертиза. Делото е образувано по жалба на „Средна европейска класа“, Константин Бачийски и кандидатът за общински съветник от партията Бисер..

публикувано на 07.12.23 в 17:45

Заем от 1.2 млн лева ще тегли община Сунгурларе

Заем от 1.2 млн. лв. ще изтегли община Сунгурларе, за да покрие разходването на свободни целеви средства през тази календарна година. Сумата трябва да бъде възстановена в общинската хазна до края на м. декември 2023 г. и кратките срокове за възстановяване на финансите са причина за спешната докладна записка от кмета инж. Димитър Гавазов до..

публикувано на 07.12.23 в 14:51

Приеха правилника за дейността на общинския съвет в Царево

Правилникът за своята организация и дейност прие Общинския съвет в Царево. Заседанието бе открито от г-жа Таня Янчева – Председател на Общински съвет Царево. На него бе избран и съставът на постоянните комисии, включително и временна комисия за провеждане на търгове.  За зам.-председатели на Общински съвет бяха избрани  Илия Илиев като..

публикувано на 05.12.23 в 12:57

Вещи лица: ОИК Созопол е изчислила правилно мандатите в Общинския съвет (ОБНОВЕНА)

Общинската избирателна комисия в Созопол е изчислила правилно разпределението на мандатите в Общинския съвет. Това показа съдебно-техническата изчислителна експертиза на вещите лица, които бяха изготвили два вариант – със спорни 17 бюлетини и без тях. Тяхното заключение беше представено от Нели Димова по време на днешното заседание на..

публикувано на 04.12.23 в 12:43

Борисов за ситуацията с избора на ръководство на НЗОК: Криза в парламента

Криза в парламента - така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов определи ситуацията с избора на управител и подуправител на НЗОК, които вчера подадоха оставка след отправен призив от Бойко Борисов и съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов.  Вчера партиите, които подкрепят правителството, съобщиха, че започват разговори за изработване на регламент, по който да..

публикувано на 02.12.23 в 12:52

Административният съд потвърди решението на ОИК за избор на кмет на Поморие

Бургаският административен съд потвърди решението на ОИК за избор на кмет на Поморие, отхвърляйки жалбата на единия от кандидатите Веселин Анестиев. В жалбата си той твърди, че спечелилият досегашен кмет Иван Алексиев е получил по-малък брой действителни гласове от отчетените в протоколите, а той е получил повече от отразените в протоколите на..

публикувано на 01.12.23 в 19:09

7 декември е новата дата за делото с повторно преброяване на бюлетините за общински съветници в Бургас

За 7 декември от 15:00 часа беше отложено днешното заседание на Административния съд в Бургас по делото за повторното преброяване на бюлетините за общински съветници в града. Съдебно-техническата експертиза беше назначена по жалба на партия Средна европейска класа (СЕК) и нейния лидер Константин Бачийски. Преброяването вече е приключило, стана..

публикувано на 01.12.23 в 14:02