Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОИК Поморие: Кандидат за кмет е агитирал неправомерно в МБАЛ-Поморие

Общинската избирателна комисия в Поморие се произнесе по жалбата на три политически сили за неправомерна агитация на кандидат-кмет в МБАЛ-Поморие. Подателите припомнят забраната за провеждане на предизборна агитация в държавни и общински учреждения, институции, държавни и общински предприятия и в търговски дружества с повече от 50 на сто държавно или общинско участие в капитала и прилагат към жалбата видео материал от фейсбук профила на кандидата.

Според него той заедно с група кандидати за общински съветници от същата партия е провел среща с част от персонала на болницата, пред които е изложил намеренията си относно бъдещето на лечебното заведение, в случай, че бъде избран за кмет. Комисия на ОИК е посетила здравното заведение и е установила мястото на заснемане на видеото. 

От ОИК посочват, че нарушението се наказва с глоба от 300 до 1 000 лв.

Решението може да бъде обжалвано пред ЦИК в тридневен срок от обявяването му. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Атанас Зафиров

Избраха Атанас Зафиров за временен председател на БСП

За временен председател на БСП е избран Атанас Зафиров. Той е от Бургас. От 2008г. е член на Националния съвет на БСП, от 2006г. областен координатор, а от 2010 г. областен председател на БСП Бургас. От началото на 2017г. е член на ИБ на НС на БСП. Бил е н ароден представител е в 42-ото, 43-ото, 45-ото, 46-ото, 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание...

публикувано на 15.06.24 в 14:32

ДПС взе мандат в Ямбол

ДПС  взе мандат в Ямбол, въпреки че партията е на седмо място по резултат в избирателния район. Без народен представител в областта остава  „Продължаваме промяната - Демократична България“.  Кметът на бургаското село Трояново, община Камено  - Димитър Николов спечели депутатското място по системата Хейър – Ниймайер при резултат за ДПС – 4,3% за района...

публикувано на 15.06.24 в 13:16

Бургаските депутати в новото Народно събрание

Бургас изпраща 14 депутати в 50-тото Народно събрание, след като Централната избирателна комисия публикува пълния списък на всичките 240 народни избраници. Най-голяма е групата на коалицията „ГЕРБ-СДС“ с четирима от Бургас. Това са Жечо Станков, Любен Дилов, Галя Василева и Андрей Рунчев. ДПС ще изпрати трима свои депутати - Севим Али, Ешереф..

публикувано на 15.06.24 в 11:42

Избират временен председател на БСП

Националният съвет на БСП ще проведе заседание днес. Решението е на Изпълнителното бюро на социалистите. На него ще бъде избран изпълняващ функциите на председател на столетницата, след като Корнелия Нинова подаде оставка.  Ще бъде определен и периодът, в който ще се проведе прекият избор за нов председател на партията.  С отворено писмо към..

публикувано на 15.06.24 в 08:33

ЦИК обяви депутатите, избрани за следващото НС (ОБНОВЕНА)

Централната избирателна комисия обяви с решение от снощи депутатите, избрани за следващото Народно събрание. Преди това прие заявленията на кандидатите, избрани в два район. Бойко Борисов ще е депутат от Пловдив, председателите на ДПС - Делян Пеевски и Джевдет Чакъров избраха съответно Кърджали и Силистра. Кирил Петков и Асен Василев от ПП-ДБ..

публикувано на 15.06.24 в 07:35

Румен Радев ще обяви в понеделник кога свиква Народното събрание

В понеделник ще обявя кога ще свикам първото заседание на 50-ото Народно събрание, съобщи президентът Румен Радев в Казанлък. "Аз очаквам от изявления да се премине вече към диалог между политическите сили, коментира Радев изявлението на Борисов от днес за експертен кабинет. От тях зависи дали и какво управление ще имаме, чакаме този диалог да..

публикувано на 13.06.24 в 16:13

Борисов: Правителство ще има, ако премиерът е от ГЕРБ (ВИДЕО)

ГЕРБ ще излъчи преговорен екип за съставянето на кабинет, обяви лидерът на партията Бойко Борисов в първия коментар след вота 2 в 1. От понеделник ще поканят всички партии за разговори. Борисов е категоричен, че правителство може да има само с мандата на ГЕРБ, но без той самия да е премиер: "Единственият шанс да има правителство е всеки да надмогне..

обновено на 13.06.24 в 13:31