Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Детско царство“ влиза в ефира на БНР-Бургас

2
Атанасия Петрова с първите водещи на "Детско царство" Григор и Ванеса

БНР-Бургас стартира детско предаване. „Детско царство“ е съвместна продукция на Центъра за подкрепа на личностното развитие в Бургас и обществената медия. Предаването, ориентирано към най-младата радио аудитория, ще се излъчва всяка неделя от 8 до 9 часа. Пилотното издание на 29 октомври  ще е посветено на Деня на будителите.

„Отдавна имахме такава идея и ето, че дойде времето за нейната реализация. Намерихме правилните хора и се надяваме предаването да отрази духа и нуждите на съвременните деца с техните вълнения. Започваме като ефирно съдържание и искрено се надявам то да намери дигитално отражение в нашите платформи,“ подчерта директорът на БНР-Бургас инженер Кирил Костадинов.

„Детско царство“ е театралната школа към Центъра за подкрепа на личностното развитие. Неин ръководител е Атанасия Петрова, а деца от школата ще се изявят като водещи:

„Те ще разкажат за своите любими будители. В следващите издания също ще говорим за известни личности, които са дали много на Бургас. Децата са много щастливи и запалени, че ще бъдат водещи в радиото. Подготвили сме различни теми-ще говорим за семейството, за празниците и инициативите в Бургас, свързани с деца и ученици. Много сме щастливи, че си сътрудничим с БНР-Бургас!“


Във всяко издание децата ще правят и свое интервю. Първият гост на „Детско царство“ ще е епископ Йеротей-игумен на Поморийския манастир „Свети великомъченик Георги Победоносец“, който ще разкаже какъв ученик е бил и ще даде на деца и родители мъдри съвети.

Очаровани от студията и атмосферата в националното радио в Бургас са Григор Христов и Ванеса Петкова, които имат отговорната задача да дадат началото на новото предаване. Те споделиха:

„Много сме радостни и развълнувани! Имаше притеснение в началото, но то бързо отмина. В едно детско предаване трябва да има игри, но и интересни неща. Пожелаваме да идват още много деца и дано да им хареса предаването."

Предаването „Детско царство“ залага, както на образователния елемент, така и на забавлението. Освен рубрика за изявите на талантливите деца от Центъра за подкрепа на личностното развитие, във всяко издание ще звучи и тяхна интерпретация на класическа или съвременна приказна история. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

БНР-Бургас подготвя изложба за Христо Фотев пред Морското Казино

БНР-Бургас ще отбележи 90-годишнината от рождението на поета Христо Фотев с кампания под надслов „Не е измислица морето и щастието съществува!“ Съвместно с Община Бургас обществената медия подготвя биографична експозиция, посветена на житейския и творчески път на Христо Фотев-роден на Благовещение, отдаден на словото, морето и своя Бургас. Ръкописи,..

публикувано на 23.02.24 в 15:22

Отбелязваме Световния ден на радиото

Отбелязваме Световния ден на радиото. Инициативата е на ЮНЕСКО. Тази година честването ще се проведе за 13-и пореден път, и е под наслов: "Радиото: един век информира, забавлява и образова".  Бургазлия реставрира радио апарати от Втората световна война В епохата на бурно технологично развитие, радиото остава медията, на която се доверяват..

публикувано на 13.02.24 в 10:43

Талантът е като кашлица, не можеш да го скриеш!

„Моята детска мечта беше да бъда зъболекар, но музиката преобърна живота ми и нито за миг не съжалявам!“ Това сподели певецът Стефан Илчев в ефира на предаването „Детско царство“. Водещите  Криси, Григор и Атанасия Петрова върнаха звездата с бургаски корени към детството и първите стъпки на сцената. Стефан Илчев разказа, че е бил много..

публикувано на 11.02.24 в 09:30

Разкажете ни за вашия Христо Фотев!

Роден на Благовещение, омагьосващ с думите, отдаден на морето и своя Бургас, този година Христо Фотев щеше да навърши 90 години. БНР-Бургас ще отбележи годишнината от рождението на поета с кампания под надслов „Не е измислица морето и щастието съществува!“ Съвместно с Община Бургас ще подготвим биографична експозиция, посветена на житейския и..

обновено на 03.02.24 в 13:27

БНР Бургас с две номинации за наградата "Сирак Скитник"

Днес Българското национално радио чества 89 години от създаването си. На 25-и януари 1935 година министър-председателят Пенчо Златев изпраща до цар Борис Трети за утвърждаване Наредба-закон за радиото, която царят одобрява с указ на следващия ден. Така радиоразпръскването става държавна собственост.  Традиционно БНР ще отбележи рождения си ден с..

публикувано на 25.01.24 в 11:00

Пепа Запрянова за магията на фолклора в "Детско царство"

Директорът на ОУ "Елин Пелин" и ръководител на народен хор „Трепетлика“ и детската фолклорна формация „Шарени гайтани“ към Центъра за подкрепа на личностното развитие-Бургас Пепа Запрянова гостува в предаването „Детско царство“. Пред водещите Синая, Никола и Атанасия Петрова тя разказа за работата с формациите и за любовта си към фолклора...

публикувано на 19.01.24 в 17:11