Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Димитър Найденов: Ако бъда избран за кмет на Бургас, ще се заема с изграждането на обходен път през езерото"Вая"

Осветяването на разпределението на средства, които отиват към конкретни фирми и контрол върху изпълнението на ремонтите, може да реши проблема с инфраструктурата в Бургас, категоричен е независимият кандидат за кмет Димитър Найденов. Той припомни, че преди 16 години управлението на града се е сменило, заради дупките по улиците и замърсяването на въздуха. Непрозрачността води до хранене на обръчи от фирми от тези, които са на власт. Това е национален модел:

„Той е пренесен и в община Бургас. Захранват се обръчи от фирми, които извършват некачествени ремонти на странно високи цени. Общината не им търси отговорност за поддръжка в гаранционни срокове. Тя не следи за качеството, а им плаща още пари от нашите за закърпване на лошия ремонт.

Това се „лекува“ чрез осветяване на харченето на парите към кои фирми отиват, как се влагат, търсене на отговорност за гаранционните срокове и поддръжката на вече направените проекти.“

Трябва да се състави черен списък от фирми, които некачествено изпълняват заданията, няма нужда да им се дават още, и още, нови обществени поръчки, обясни независимият кандидат.

Няколко са най-критичните инфраструктурни точки в града, поясни Димитър Найденов:

„Улица „Индустриална“, кварталите  -Долно Езерово, Лозово, Сарафово, там хората са пропищели от лошата пътна настилка, от непрестанните ремонти. Централна градска част е неочаквано разбита. Липсват тротоарни настилки на места, контейнерите за смет преливат, не се почиства както трябва.“

Според Найденов, тези неща водят до замърсяване на въздуха, прах, който хората дишат от години. Той отбеляза, че Бургас не случайно е на едно от водещите места в страната по хора с остри респираторни проблеми, белодробни заболявания и астма.

Това е важен проблем, за който не се говори, каза още кандидатът за кмет. Той е важен, защото касае здравето и качеството на живот.

Димитър Найденов обяви:

„Ако аз бъда избран за кмет, приоритетно ще се заема с изграждането на нов обходен път през езерото“ Вая“. За него има одобрен европейски проект. Той ще свързва комплексите „Меден рудник“ и „Славейков“ до КАТ. Ще започне спешен ремонт на ул.“Индустриална“, за да може трафикът да се отклони през нея.Това е нещо, което може да се постигне в кратки срокове при воля на новия кмет.“

Димитър Найденов счита, че и частта от ул. „Александровска“, която не беше ремонтирана, трябва да бъде обновена в най-скоро време:

„ Призовавам моите съграждани да излязат на 29 октомври и да гласуват за мен - Димитър Найденов, техния кандидат за кмет с бюлетина №73“.

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:


По публикацията работи: Десислава Златева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Подвижна избирателна кутия

В община Сунгурларе ще има една подвижна урна на изборите

В община Сунгурларе ще има една секция с подвижна избирателна кутия на предстоящите избори за народни представители и членове на европейския парламент на 9 юни. Това гласи решение на Районната избирателна комисия в Бургас.  Решението идва след предложение на кмета на общината Димитър Гавазов.  В него се посочва, че до 16 май са подадени 14..

публикувано на 21.05.24 в 15:35

Втори безплатен диспут в ефира на БНР-Бургас за изборите за Европейски парламент

„Европа: визия за развитие – проблеми, възможности и решения. Основни приоритети в работата на бъдещите евродепутати“ бе темата на безплатния предизборен диспут, който се състоя в ефира на БНР-Бургас на 21 май във връзка с изборите за български представители в Европейския парламент на 9 юни. 7 кандидати за евродепутати и представители на..

публикувано на 21.05.24 в 14:21

ЦИК: Без екзитпол преди края на изборния ден

Резултатите от проучванията, извършвани в изборния ден - екзитпол, се оповестяват не по-рано от 20,00 часа на 9 юни. Централната избирателна комисия забрани с решение на социологическите агенции, които в деня на вота ще правят проучвания "на изход", да оповестяват публично под каквато и да е форма резултати преди приключването на изборния ден...

публикувано на 21.05.24 в 09:50

ЦИК реши как ще гласуват хора с увреждания за изборите 2 в 1

Централната избирателна комисия (ЦИК) реши на свое заседание днес как ще се организира гласуването на хора с трайни увреждания за вота „две в едно“ – парламентарните избори и избори за представители в Европейския парламент, на 9 юни. Районните избирателни комисии с определят секция на първия етаж (партер), която е с най-малък брой избиратели по..

публикувано на 20.05.24 в 17:00

Безплатен диспут за евроизборите в ефира на БНР-Бургас

Безплатният диспут в предизборната кампания за провеждане на избори за Европейски парламент на 9 юни в ефира на БНР- Бургас ще се проведе на 21 май  след 13:05 часа. Темата е „Европа: визия за развитие –проблеми, възможности и решения. Основни приоритети  в работата на бъдещите евродепутати.“  Водещ ще бъде Свобода Атанасова. В диспута..

публикувано на 20.05.24 в 11:56

"Медиана": ГЕРБ-СДС - 27,5%, "Възраждане" - 15,7%, ДПС - 14,2%, ПП-ДБ - 13,7%

Изследване на агенция "Медиана" отрежда на ГЕРБ-СДС първа позиция при избори днес и им дава сериозна дистанция пред всички останали - 27,5% от заявилите, че ще гласуват биха дали гласа си за коалицията. Втори вече са "Възраждане" с 15,7%. ПП-ДБ са на четвърта позиция с 13,7% след ДПС (14,2%). Сигурни за присъствието си в следващия парламент могат да..

публикувано на 19.05.24 в 11:05

Заличиха кандидат на народен представител в Сливенска област

Един кандидат за народен представител в Сливенска област е със заличена регистрация по решение на ЦИК, заради условието за уседналост в страната, съобщи говорителят на Районната избирателна комисия Галя Хачадурян. Така кандидат-депутатите в областта вече са 202. В момента тече регистрацията на членовете на СИК.  Общо 291 секции ще работят в..

публикувано на 17.05.24 в 15:29