Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стоян Грозев: Изборният ден беше катастрофа

Като пълна катастрофа определи изборния ден днес, Стоян Грозев кандидатът за кмет на Бургас от ПП "Български възход". 

"Тази избирателна активност, която е в момента, не знам от кога не е била по-ниска. Имайки претенции, че сме буден град, че хората в града имат желание да участват в обществения живот, да променят нещо, днес не го видяхме. Това е много жалко. Комплексни са причините. На първи място ще посоча скандала, който се разрази в последните няколко дни с тези машини. Вие виждате, че секционните избирателни комисии броят протоколите. В голяма част от тях е хаос, според мен. Една част не знаеха как да попълнят протокола", коментира Грозев.

Според него, втората причина за ниския вот е обявената ваканция на учениците.

"Това, според мен, беше умишлено направено. Тънко се прокара без шумотевица, но изигра много сериозна роля. Апатията на хората, нестабилната политическа обстановка, която е в страната, също изиграха своята роля."

Стоян Грозев е на мнение, че в тази предизборна кампания е имало кандидати, които са залагали на много популистки обещания, които няма как да изпълнят. 


Подробностите в звуковия файл.

По публикацията работи: Ивайло Пеев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Вижте номерата на бюлетините, с които партиите ще се явят на изборите

ГЕРБ-СДС ще участват на изборите за членове на Европейския парламент и НС с номер 22, "Възраждане" с номер 12, а "Има такъв народ" с номер 1, предаде БГНЕС. ПП-ДБ ще участват под номер 14, ДПС - 28. Ето и пълния списък на номерата на партии и коалиции: 1. ПП „Има такъв народ“  2. ПП „Глас народен“  3. КП „Синя България“   4...

публикувано на 08.05.24 в 16:43
Ямбол

155 имена са включени в листите за народни представители в Ямбол

Значително е нараснал броят на  кандидатите за народни представители от Ямболския избирателен район. В регистрираните 31 листи в районната комисия са включени общо 155 имена, докато на изборите миналата година, претендентите са били 107. Ямболските избиратели изпращат в парламента четирима свои представители. Близо 40 са кандидатите за едно..

публикувано на 08.05.24 в 16:15

"Алфа Рисърч": ПП-ДБ губи 200 000 гласа, ГЕРБ-СДС ги води с 8%

ГЕРБ-СДС води с 8% пред "Продължаваме промяната-Демократична България", които губят 200 хиляди гласа на старта на кампанията, сочи изследване на "Алфа рисърч". Социолозите прогнозират, че в парламента ще влязат досегашните 6 формации и очакват ниска избирателна активност на вота 2 в 1 след месец. Изследването на "Алфа Рисърч" е проведено сред 1000..

публикувано на 08.05.24 в 11:55

Теглят в ЦИК номерата на бюлетините на партиите за изборите на 9 юни

Централната избирателна комисия (ЦИК) ще определи  днес в  16 часа  чрез жребий поредните номера в бюлетините на партиите, коалициите и Инициативните комитети за предстоящите избори на 9 юни. Също с теглене на жребий ще бъде определен и редът за представяне на кандидатите, регистрирани от политическите формации и Инициативните комитети, в различните..

публикувано на 08.05.24 в 08:09
Даниела Божинова (в средата) подава документите за регистрацията на партия

Даниела Божинова оглави листата на Зелено движение в Бургас

Даниела Божинова е водач на листата на партия "Зелено движение" в Бургас за парламентарните избори на 9 юни. Отделилата се от коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" формация регистрира днес листата си в Районната избирателна комисия. Втори след Божинова е Владимир Димитров от "Зелена Странджа". Листата включва 12 души, повечето от..

публикувано на 07.05.24 в 17:44

ПП-ДБ регистрира своята листа в Бургас (ОБНОВЕНА)

Коалицията „Продължаваме промяната“ - Демократична България регистрира в Районната избирателна комисия в Бургас своята листа, в която са включени 23 души. Водач в Бургас е бившият премиер Николай Денков. ПП-ДБ ще предложи много ясна формула за управление на България след изборите. Важно е да се създаде ново реформаторско правителство, каза..

публикувано на 07.05.24 в 16:24
Бургас

Партиите и коалициите в Бургас предлагат още от същото. Гражданите: Всеки дърпа чергата към себе си от алчност

Без изненади тръгват към предсрочните парламентарни избори партиите и коалициите в Бургас. От Втори многомандатен избирателен район едни и същи кандидати, както и едни и същи водачи на листи ще поемат към новото 50-то Народно събрание. Единствената партия, която промени посоката, е Средна европейска класа с лидер Константин Бачийски. Те..

публикувано на 07.05.24 в 09:14