Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Христов е новият стар кмет на Болярово

За осми пореден път, досегашният кмет на община Болярово Христо Христов спечели надпреварата в местните избори. 77.75 %от действителните бюлетини са с вот за него, показват данните при 100 процента обработени протоколи.

В Общинския съвет коалиция „БСП за България“  е с мнозинство. За кандидатите на Левицата са 71.67 %  от действителните бюлетини.

На второ място в битката за местата в общинския съвет е „Възраждане“ с 14.07 %, на трето е ПП „ГЕРБ“ с 11.88 %.

Така коалиция „БСП за България“ получава 8 мандата, „Възраждане“ – 2, ПП „ГЕРБ“-1.

С решение на Общинската избирателна комисия от снощи е утвърден и съставът на новия Общински съвет. От него става ясно, че първата тържествена сесия ще бъде водена от Янко Анев, който е и най-възрастният общински съветник.

1.Ана Николова Минчева – коалиция „БСП за България“

2.Ана Петкова Петрова – Димитрова – „Възраждане“

3.Ангел Стефанов Митов – „Възраждане“

4. Атанас Борисов Дженков - коалиция „БСП за България“

5. Веселина Петрова Ганева - коалиция „БСП за България“

6. Златина Николаева Петкова - коалиция „БСП за България“

7. Йордан Трифонов Трифонов - коалиция „БСП за България“

8. Красимир Любчов Григоров - коалиция „БСП за България“

9. Мария Атанасова Тодорова - коалиция „БСП за България“

10. Христо Христов Николов - ПП "ГЕРБ"

11. Янко Кирилов Анев - коалиция „БСП за България“

Недействителните бюлетини за кмет на община са 83, за общински съветници – 420.


Коалиция „БСП за България“ спечели изборите на първи тур и в 5 от селата, в които се проведоха преки избори за кмет на населеното място.


МАРЧО ДОБРЕВ получи осми мандат като кмет на МАМАРЧЕВО с 87.43 %.

ДИМИТЪР ДИМИТРОВ остава кмет на СТЕФАН КАРАДЖОВО с подкрепата на 61.62 % от своите съселяни.

ТОДОРКА МЕТАКСОВА е избрана за кмет на МАЛКО ШАРКОВО с 96.55 % от действителните бюлетини.

СТОЯНКА ЧАКЪРОВА, досегашна кметска наместничка на село ВОДЕН, вече е кмет, след като пребори опонента си Иван Михов с 74.05 % на 22.15 %.

ИВАН АПОСТОЛОВ ще продължи да управлява село ШАРКОВО с подкрепата на 92.86 % от жителите.


Тази събота избори на втори тур ще има само в селата ПОПОВО и ГОЛЯМО КРУШЕВО.

В Попово кандидатът на коалиция „БСП за България“ Ангел Апостолов, който е начело на селото от 28 години, се явява на балотаж с Димитринка Моллова от „Възраждане“.

В Голямо Крушево Костадин Иванов отива на втори тур с Димитър Рекалов от „Възраждане“. Иванов е издигнат от коалиция „БСП за България“. Печели изборите за кмет на Голямо Крушево след балотажи през 2003 г. и 2007 г., през 2015 г. спечели на първи тур. През мандата 2019-2023 г. беше кметски наместник. 

73,7 % бе избирателната активност на 29 октомври 2023 г. към края на изборния ден, което е с близо 5 пункта повече в сравнение с изборите през 2019 г.

Правото си на глас са упражнили 2114 души.


По публикацията работи: Ивайло Пеев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Атанас Зафиров

Избраха Атанас Зафиров за временен председател на БСП

За временен председател на БСП е избран Атанас Зафиров. Той е от Бургас. От 2008г. е член на Националния съвет на БСП, от 2006г. областен координатор, а от 2010 г. областен председател на БСП Бургас. От началото на 2017г. е член на ИБ на НС на БСП. Бил е н ароден представител е в 42-ото, 43-ото, 45-ото, 46-ото, 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание...

публикувано на 15.06.24 в 14:32

ДПС взе мандат в Ямбол

ДПС  взе мандат в Ямбол, въпреки че партията е на седмо място по резултат в избирателния район. Без народен представител в областта остава  „Продължаваме промяната - Демократична България“.  Кметът на бургаското село Трояново, община Камено  - Димитър Николов спечели депутатското място по системата Хейър – Ниймайер при резултат за ДПС – 4,3% за района...

публикувано на 15.06.24 в 13:16

Бургаските депутати в новото Народно събрание

Бургас изпраща 14 депутати в 50-тото Народно събрание, след като Централната избирателна комисия публикува пълния списък на всичките 240 народни избраници. Най-голяма е групата на коалицията „ГЕРБ-СДС“ с четирима от Бургас. Това са Жечо Станков, Любен Дилов, Галя Василева и Андрей Рунчев. ДПС ще изпрати трима свои депутати - Севим Али, Ешереф..

публикувано на 15.06.24 в 11:42

Избират временен председател на БСП

Националният съвет на БСП ще проведе заседание днес. Решението е на Изпълнителното бюро на социалистите. На него ще бъде избран изпълняващ функциите на председател на столетницата, след като Корнелия Нинова подаде оставка.  Ще бъде определен и периодът, в който ще се проведе прекият избор за нов председател на партията.  С отворено писмо към..

публикувано на 15.06.24 в 08:33

ЦИК обяви депутатите, избрани за следващото НС (ОБНОВЕНА)

Централната избирателна комисия обяви с решение от снощи депутатите, избрани за следващото Народно събрание. Преди това прие заявленията на кандидатите, избрани в два район. Бойко Борисов ще е депутат от Пловдив, председателите на ДПС - Делян Пеевски и Джевдет Чакъров избраха съответно Кърджали и Силистра. Кирил Петков и Асен Василев от ПП-ДБ..

публикувано на 15.06.24 в 07:35

Румен Радев ще обяви в понеделник кога свиква Народното събрание

В понеделник ще обявя кога ще свикам първото заседание на 50-ото Народно събрание, съобщи президентът Румен Радев в Казанлък. "Аз очаквам от изявления да се премине вече към диалог между политическите сили, коментира Радев изявлението на Борисов от днес за експертен кабинет. От тях зависи дали и какво управление ще имаме, чакаме този диалог да..

публикувано на 13.06.24 в 16:13

Борисов: Правителство ще има, ако премиерът е от ГЕРБ (ВИДЕО)

ГЕРБ ще излъчи преговорен екип за съставянето на кабинет, обяви лидерът на партията Бойко Борисов в първия коментар след вота 2 в 1. От понеделник ще поканят всички партии за разговори. Борисов е категоричен, че правителство може да има само с мандата на ГЕРБ, но без той самия да е премиер: "Единственият шанс да има правителство е всеки да надмогне..

обновено на 13.06.24 в 13:31