Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 40% избирателна активност в Созопол и Несебър към 16 часа

Снимка: Ани Петрова

В Созопол където избират кметове в Равадиново, Росен, Крушевец и Черноморец активността е 43.59%. От ОИК-Созопол съобщиха, че изборния ден преминава спокойно, без жалби и проблеми с машините. Две дефектирали машини е имало в Несебър, съобщиха от общинската избирателна комисия там. Проблемите са отстранени и продължава гласуването с хартия и машини в 35 секции. 
Към 16 часа избирателната активност е 40% .
В Средец където също на втори тур избират днес кмет на общината, избирателната активност към 16 ч е 35%. Изборният ден също преминава спокойно. Проблеми с машините там няма до момента.
По публикацията работи: Калина Енчева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Николай Николов е новият кмет на село Трояново

Николай Николов е новият кмет на село Трояново, община Камено. Издигнат от инициативен комитет независим кандидат е получил 170 гласа от 219 гласували-21.28% от имащите право на глас по списък 1029 души. Николов бе единствения кандидат. До избора се стигна след като предишния кмет стана народен представител.  Сание Белева бе избрана за кмет..

публикувано на 21.10.24 в 00:11

Кметски избори се провеждат в две села в Бургаска област

Частични местни избори се провеждат в две села в Бургаска област. Едното от тях е  Трояново, община Камено, където кандидатът е само един, информира председателят на Общинската избирателна комисия  Живко Бойчев. "Причината за вота е, че предходният кмет, се кандидатира за депутат и беше избран за народен представител. Това наложи провеждането на..

публикувано на 20.10.24 в 07:30
Атанас Илков

36 задържани в страната по подозрение, че са купували гласове

36 души са задържани до момента в страната по подозрение, че са купували гласове. Това съобщи служебният вътрешен министър Атанас Илков.  259 са сигналите за изборни нарушения, подадени в МВР към момента. Това обясни вътрешният министър Атанас Илков.  Досъдебните производства, които са образувани са 70.  Протоколите, които МВР е съставило, са 898,..

публикувано на 18.10.24 в 16:30

Изтича срокът за отстраняване на грешки в избирателните списъци

До 19 октомври е срокът, в който избирателите могат да подават заявления за отстраняване на непълноти или грешки в избирателните списъци. Според Изборния кодекс всеки избирател може да направи това с писмено заявление до кмета на общината, района, кметството или кметския наместник. Заявленията се приемат от съответната администрация не по-късно от 7..

публикувано на 18.10.24 в 09:30

платена публикация
Димитър Найденов, ПП –ДБ: Гласувайте! Нужно е реформаторско мнозинство, което да сложи край на кризата в България

Димитър Найденов е втори в кандидат – депутатската листа на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ в МИР – Бургас.  Всеки ден той се среща и разговаря със стотици потенциални гласоподаватели на пл. „Тройката“. Силната му лична предизборна кампания му носи сериозна преференциална подкрепа на провелите се до..

публикувано на 18.10.24 в 09:00
Зам.-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева дава брифинг във връзка с предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври.

4850 са кандидатите за депутати за 51-вото Народно събрание

Към днешна дата за участие в изборите са регистрирани 4858 кандидати за народни представители - 1378 са жени и 3480 – мъже. 1172 от тях са кандидати в два района. Това съобщи на брифинг заместник-председателят и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК) Росица Матева. До последния момент постъпват искания за заличаване на кандидати, затова..

публикувано на 15.10.24 в 15:42
Атанас Илков

Илков: 60 спецоперации са проведени до момента срещу купения вот у нас

60 специализирани полицейски операции са проведени до момента срещу купения вот в страната. Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков отчете преди днешното правителствено заседание, че са образувани 60 досъдебни производства, и подчерта, че в рамките на полицейските операции са разкрити и множество други престъпления. "Нашите служители не..

публикувано на 15.10.24 в 13:59