Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В населените места с балотаж в Сливенско изборният ден приключи

Снимка: БГНЕС

Изборният ден в общините Сливен и Твърдица завърши, както и в населените места в общините Нова Загора и Котел, в които имаше балотаж. Навсякъде изборните секции са затворени и започва броенете на бюлетините и попълването на изборните протоколи, съобщават от двете ОИК.

За Сливен говорителят на ОИК Тодор Тодоров съобщи при каква избирателна активност е завършил изборния ден.

„Общо гласувалите за община Сливен 31 295 души, като процент 31,71%“

Говорителят на ОИК Твърдица Милена Димитрова посочи последните данни за гласувалите в общината.

„4658 имаме гласували – 42, 72%, малко по-малко от първи тур.“

Първите резултати от балотажа и в двете общини се очакват около полунощ.
По публикацията работи: Свобода Атанасова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Община Болярово

Дежурни специалисти в община Болярово заради важни срокове за изборите

Дежурни специалисти в община Болярово заради важни срокове за изборите Въпреки празничните и почивни дни, днес - 24  май и в събота в община Болярово ще бъде осигурено дежурство до 17 часа във връзка с предстоящите избори за Народно събрание и Европейски парламент на 9 юни, съобщават от общинската администрация. На разположение на..

публикувано на 24.05.24 в 11:37

Три подвижни избирателни кутии ще има в община Бургас

Три избирателни секции за гласуване с подвижна избирателна кутия ще има в община Бургас за изборите 2 в 1, които предстоят на 9 юни. Решението е на РИК – Бургас въз основа на предложение на кмета Димитър Николов. То се основава  на постъпилите 40 заявления от избиратели отговарящи на условията  за гласуване с подвижна избирателна кутия, като..

публикувано на 23.05.24 в 18:00

4 пъти повече досъдебни производства за купуване на гласове в страната

4 пъти са се увеличили досъдебните производства, образувани до момента след акции на полицията за купуване на гласове в страната. Сравнението е с изборите през миналата година. Това каза вътрешният министър Калин Стоянов  в Приморско: "Същите схеми, основно е "опрощаване на дългове". Цената е между 50 и 100 лева. Сигналите като цяло са 2,5% повече...

публикувано на 23.05.24 в 13:36

Доставиха 13 машини за пробно гласуване в Бургаско

13 броя специализирани устройства за машинно гласуване с инсталирана демо версия са доставени за област Бургас в Районна избирателна комисия (РИК). Те ще бъдат използвани за разяснителна кампания за изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.  Устройствата са предоставени на..

публикувано на 22.05.24 в 19:37
Акад. Николай Денков

платена публикация
Акад. Николай Денков: Бургас има огромен потенциал за развитие на висшето образование

Водачът за Бургас на листата за народни представители на коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“ акад. Николай Денков обеща своята безрезервна подкрепа за развитието на морския град и региона. По думите му Бургас има огромен потенциал за развитието на висшето образование, добри основи са положени и на ниво средно образование...

публикувано на 22.05.24 в 16:48

Бургаски моряци от кораба „Дружба" ще гласуват в открито море

И на тези избори ще има секционна избирателна комисия на борда на моторен кораб „Дружба" на изборите за членове на Европейския парламент и за народни представители на 9 юни 2024 г. Това реши Районната избирателна комисия. Р азпределени са членовете в ръководствата на СИК на плавателния съд и е определена нейната численост. Решението подлежи на..

публикувано на 22.05.24 в 15:54

ЦИК провежда консултации с парламентарните групи за СИК-овете в чужбина

Консултации с парламентарните формации от 49-ото Народно събрание за съставите на секционните избирателни комисии зад граница ще проведе днес Централната избирателна комисия (ЦИК). Формациите трябва да дадат предложения за членове, включително и резервни за секциите, в които на 9 юни ще гласуват сънародниците ни в чужбина...

публикувано на 22.05.24 в 10:05