Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

BoiL с предпремиера в Бургас на сингъл и клип

| обновено на 22.11.23 в 12:42

Боил Каранейчев - BoiL представя предпремиерно в родния Бургас сингъла “Сивото страшно” и видеото към него. Песента е написана от него през зимата на 2022 година. 

"Написах "Сивото страшно" в труден и тревожен период от моя живот. Период, в който изпитвах страх и паника от това да вървя по улицата, да се срещам с хора и да водя пълноценен начин на живот. В песента се описва една от главите в моето житие. "Сивото страшно" е изповед и надявам се лъч светлина за всеки, който всекидневно се бори с демоните си и се опитва да оцелее. Въпреки рок стилистиката, вътре се възпяват емоции като страх, гняв и отчаяние а в един момент се прокрадва и надеждата. Надеждата, че всичко ще бъде наред", споделя Боил.

Песента се реализира благодарение на басиста и ко-продуцент на проекта Емилио Мархолев и китариста Христо Нейчев. Китарите са записани при Стоян Бозов (Йерихон, Васил Найденов, Дара Екимова и мн. др.) Клавирите и синтезатори са дело на един от най-големите познавачи в занаята, радио водещ и музикален редактор в програма “Хоризонт” на БНР - Калин Тонев.  Барабаните са записани в Renewsound Studio от Живко Даскалов, а вокалите са реализирани в Sing Song Studio от Димитър Атанасов, известен от дуета “Димитър & Христо”. 

Видеото към парчето е реализирано от режисьора Константин Антонов, известен от работата си с българската фънк-соул банда Southwick и алтърнатив рок бандата на Мишер Руева - One Day Less. 

С него са работили още: асистент-режисьор - Запрян Кокилков, оператор - Васил Стефанов, асистент-оператор - Боян Янчев, стилист - Кристина Ширкова, грим - Красимира Петрова, коса - Любомир Петров, директор продукция - Богдан Ежбеков, каскадьор и двойник - Йоан Досев .

В Бургас предпремиерата на “Сивото страшно” ще се състои тази вечер (22.11.2023) в клуб “Модерен Театър”. А официалната премиера в София ще бъде на 27.11. 

повече може да чуете в звуковия файл:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Росица Петрова: Фестивалът на детската книга в Сливен привлича все повече международни участници

Тридневният Национален фестивал на детската книга е градски празник, но и важен форум за бъдещето на литературата за деца. Част от програмата днес е кръглата маса  „Литературният герой на съвременната детска и юношеска литература – трансформации и послания“. Форумът е с международно участие тази година.  Представят се 17 доклада на участници..

публикувано на 08.05.24 в 14:52

Започна Националният фестивал на детската книга в Сливен

Национален фестивал на детската книга в Сливен започна днес. Откриването на 26-ото издание бе във фоайето на ДТ „Стефан Киров“ по традиция с концерт. Началото на тридневната програма обяви кметът Стефан Киров, който е председател на организационния комитет. Той приветства гости и участници: „Детските книги – където се ражда магията, вълшебният свят,..

публикувано на 08.05.24 в 14:44

Обявиха носителите на Националната награда "Константин Константинов" за принос в детското книгоиздаване

В първия ден на XXVI издание на на Националния фестивал на детската книга в Сливен бяха обявени носителите на  на Националната награда „Константин Константинов“ за принос в детското книгоиздаване за 2024г.. Председател на журито е Луизина Савкова, началник на отдел „Регионални дейности“ към в Министерство на културата, която обяви имената на..

публикувано на 08.05.24 в 14:37
Цанислав Петков, архив

Концертът "Звукът на Европа" - част от програмата на "СОЛиСиМи – Младежки музикални дни"

11 млади музиканти ще участват в концерта „Звукът на Европа“. Той е част от фестивала  "СОЛиСиМи – Младежки музикални дни", който предстои в края на седмицата в Бургас. Концертът е колаборация на Фондация „Солинария“ с Асоциация ASBL Artistes en Herbe, Люксембург и Камерен оркестър гр. Хасково с диригент Цанислав Петков: "Това е среща на..

публикувано на 08.05.24 в 09:40

Играят "Мисия Спящата красавица" в кукления театър в Бургас

Вълшебства и съвременност се преплитат в спектакъла на Бургаския куклен театър „ Мисия Спящата красавица“. Той ще бъде игран тази вечер от 19 часа.  Автор на текста е Яна Борисова, режисьор е Кирякос Аргирополус. Бургаският куклен театър кани на премиера на "Мисия Спящата красавица" Всички познавате добре историята на принцесата, която..

публикувано на 08.05.24 в 09:10

Месец на таланта представя даровити деца и младежи в Бургас

Центърът за млади таланти в Бургас подарява на града изключително богата и пъстра програма от дейности и събития по повод своята тринадесета годишнина. Началото на Месеца на таланта ще бъде поставено на 17 май от 18:00 ч. във фоайето на Магазия 1 /Морска гара/. Участниците от проектите на центъра “Палитри“, „Приложни изкуства“ и „Анимация,..

публикувано на 07.05.24 в 14:26

Театралите на НЕГ „Гьоте“ с две първи места от фестивал на училищния театър

С авторска постановка “Die Show des allmächtigen Internets" (“Шоуто на Всемогъщия Интернет“), отличен немски език и артистично присъствие, Театрална трупа „Гьоте“ впечатли публика и жури и се завърна от Националния фестивал за училищен театър „Завесата се вдига на немски език“ с две първи места – на журито, на публиката и с почетен плакет за първо..

публикувано на 07.05.24 в 14:17