Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борислав Сарафов награди районния прокурор на Бургас за висок професионализъм

Прокурор Георги Чинев, административен ръководител на Окръжната прокуратура в Бургас и Мария Маркова , административен ръководител на Районната прокуратура в Бургас

Изпълняващият функциите Главен прокурор Борислав Сарафов награди административния ръководител на Районна прокуратура-Бургас Мария Маркова за висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните й задължения. Наградата е във връзка с дело за противозаконно подпомагане на чужди граждани да преминават и пребивават на българска територия. По него осъдителни присъди получиха трима сирийски граждани.

Досъдебно производство бе образувано по отделени материали от досъдебното производство, по което обвиняем за причиняване смъртта на двама полицейски служители е сирийският гражданин Омар Аднан.

Прокурор Мария Маркова има повече от 27 години юридически стаж. Тя е завършила висшето си юридическо образование в БСУ. Над девет години от професионалния и път са преминали като „следовател“ в Районна следствена служба-Айтос, а останалата част от кариерата й е преминала като прокурор в Районна прокуратура-Бургас, която и ръководи презпоследната година.

Прокурор Маркова е наградена с отличие „Служебна благодарност“ и грамота. Предложението за наградата е направил окръжният прокурор на Бургас – Георги Чинев. В него той е посочил, че не само в работата си по конкретното досъдебно производство, но и през цялата си кариера прокурор Маркова изпълнява служебните си задължения с усърдие и акуратност. Прокурор Чинев е посочил още, че наградената притежава неоспорими професионални умения и работи ефективно за издигане престижа на съдебната власт.

Присъденото отличие бе връчено от прокурор Георги Чинев, който отправи към прокурор Мария Маркова пожелания за здраве и успех. 


По публикацията работи: Ивайло Пеев
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Охранител се самопростреля на “Патешкия плаж” край “Крайморие”

Охранител се е самопрострелял този следобед, съобщават от бургаската полиция.Съобщението за инцидента е получено о коло 15.20 ч.  в четвърто РУ Бургас.  Мъжът е бил в служебен автомобил със софийска регистрация, паркиран в тревна площ до черен път в района на т.нар. “Патешки плаж” край кв. “Крайморие”. Той е   48-годишен бургазлия, работещ в частна..

публикувано на 27.02.24 в 19:55
снимката е илюстративна

Претоварени зърновози в Бургас

124 проверки на извънгабаритни тежки превозни средства извършиха мобилните екипи на Агенция „Пътна инфраструктура“ и ИА „Автомобилна администрация“ в последния уикенд на февруари. Проверките са извършени в периода от 23 до 25 февруари съвместно със служители на Министерството на вътрешните работи на територията на област Бургас и в района на..

публикувано на 27.02.24 в 14:58

Откриват възстановеното Гранично полицейско управление в Болярово

С тържествена церемония ще бъде открито възстановеното Гранично полицейско управление в Болярово на 29 февруари от 11.30 часа. На нея ще присъстват  вътрешният министър Калин Стоянов и представители на Европейската агенция за гранична и брегова охрана. ГПУ - Болярово беше закрито през юни 2022 г. със заповед на министъра на вътрешните работи Бойко..

публикувано на 27.02.24 в 10:26

Жена от Варна е взела над 4 хил. лева от пенсионерка в Бургас чрез телефонна измама

56-годишна жена от Варна е задържана за участие в телефонна измама, съобщават от полицията. Случаят е от 27 януари тази година. Жертвата на измамата е 80-годишна бургазлийка от комплекс "Изгрев", която е изхвърлила през терасата на апартамента си сумата от 4 200 лева след обаждане по телефона.  Измамата е по класическия механизъм "Съдействие на..

публикувано на 27.02.24 в 09:53

Обезвредиха ръчна граната в землището на село Венец

Обезвредиха ръчна граната в землището на карнобатското село Венец. Инцидентът е от 25 февруари, уточняват от ВМС.  Формированието за разузнаване, извличане, транспортиране и унищожаване на невзривени боеприпаси от Военноморска база Бургас с командир капитан III ранг Димитър Стоянов, след получено искане от Областния управител на област Бургас и..

публикувано на 26.02.24 в 22:44

Обсъдиха нотариалните действия от кметове и кметски наместници

Важни въпроси за извършването на нотариални действия от кметовете и кметските наместници, бяха дискутирани на среща, инициирана от Виктория Дралчева- председател на Нотариална колегия към Апелативен съд - гр. Бургас, Михаил Хаджиянев - председател на Общински съвет – Бургас и Божидар Кънчев – секретар на Община Бургас. Кметовете в България имат..

публикувано на 26.02.24 в 13:04

Антитерористи ще патрулират в Бургас и на националния празник

Служители от сектори "Специализирани полицейски сили" и "Специални тактически действия" към Областната дирекция (ОД) на МВР-Бургас и бургаската жандармерия, въоръжени с дългоцевно оръжие, ще патрулират от 1 март до 4 март по местата с голямо струпване на хора. Под особено наблюдение ще бъдат централна градска част, района на железопътната гара и двете..

публикувано на 26.02.24 в 10:30