Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Забранените фокуси на Ненчо“ гостува днес в Бургас

| обновено на 09.12.23 в 11:54
Актьорът Ненчо Илчев
Снимка: Личен архив


Коледен магичен спектакъл, озаглавен „Забранените фокуси на Ненчо“ гостува днес в Бургас. Представлението е на Театър Българска армия, с режисьор Емил Марков. Публиката ще види фокуси на световно ниво, сред, които и левитация. 

Как точно се правят фокусите и защо са „забранени“, ще се опита да разкрие пред публиката новата асистентка на Ненчо – познатата от телевизионния екран „Кака Лара“. Това е една история за детството, разказа пред БНР – Бургас, актьорът и илюзионист Ненчо Илчев.

"Представлението си има история, която е много красиво написана от Емил Марков, който е режисьор и сценарист на това представление. Това е хубавото, че има за всекиго по нещо. Аз винаги съм се стремял, че това изкуство не би трябвало да бъде просто фокуси, а то трябва да бъде съчетано с много театър в него. Това е една история на моя живот, през какво съм минал, кои са били учителите, които са ме вдъхновявали и накрая има една много сантиментална коледна история, с която завършва представлението. С това докосва и много от възрастните хора, защото всеки един човек когато се върне в детството си и има някакъв мил спомен, то винаги човек се трогва", каза Ненчо Илчев. 

Представлението ще се играе на сцената на Културен дом НХК  от 19 часа. Тогава тези фокуси не само ще оживеят в пълния си блясък, но Ненчо ще включи и публиката в тях.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Най-новите филми на Вим Вендерс и Кен Лоуч в афиша на „СФФ на брега”

Най-новите филми на легендарните Вим Вендерс и Кен Лоуч ще бъдат в афиша на „София филм фест на брега”. Прожекциите по традиция ще са в Културен дом НХК от 21 до 29 март Копродукцията между Япония и Германия „Прекрасни дни“ е най-новият филм на световноизвестния режисьор Вим Вендерс. В Кан филмът бе номиниран за „Златна палма“ и удостоен с наградата..

публикувано на 22.02.24 в 17:13

Димитър Драганов представя новата си книга "Когато нямаше никого"

Димитър Драганов ще представи в Бургас новата си книга „Когато нямаше никого“. Той е поет, печелил множество награди, но пише и проза.  Това е четвъртата му книга и тя е чувствително, интимно откровение за падението му в емоционално страдание, в което осъзнава кой е, какво иска да постигне в живота и как да го направи, за да..

публикувано на 22.02.24 в 16:07

Порцеланови уникати от Люксембург гостуват в Бургас

Изложба „Кралско вълшебство от порцелан“ – културното наследство на Люксембург гостува в Културния център "морско казино". Тя представя историята на една от най – малките държави в Европа и единствената в света със статут на Велико херцогство, чрез местен порцелан с изключително качество. Колекцията е на българин, който е от Ловеч, но живее в..

обновено на 22.02.24 в 12:52

Филм на Чарли Чаплин ще бъде озвучен на живо в читалището на „Сарафово“

Филмът "Кучешки живот" на великия Чарли Чаплин ще бъде прожектиран в читалищната зала на „Сарафово“ под съпровод на живо, точно както в  първите стъпки на киното. Днес подобно преживяване може да ви предложи музикалният проект „Piano & Silent Movie“.  На рояла щ бъде Георги Спасов. Пианистът обича да се впуска в различни музикални предизвикателства,..

публикувано на 22.02.24 в 12:12

Пианистът Лилия Жекова свири с бургаската опера тази вечер

Симфоничен концерт с музиката на Моцарт и Бетовен представя днес оркестърът на бургаската опера, под палката на маестро Йордан Дафов. Гост солист ще е Лилия Жекова, пиано, която, освен концертиращ пианист, активно се занимава и с камерна музика, като член на Камерен ансамбъл „Силуети“.  "Моцарт винаги е труден. Най-простите неща се получават винаги..

публикувано на 22.02.24 в 11:59

Новият формат на „Бургас и морето“ търси таланти за световна сцена

Новият формат за млади изпълнители и популярна песен „Бургас и морето“ търси таланти, които да представи на световната сцена. Това ще е целта на интернационалното жури, коментира един от членовете му  доцент Дарияна Куманова, вокален педагог и част от академията "Сан Ремо" в Италия. По думите й поне един от участниците ще бъде промотиран с..

публикувано на 22.02.24 в 11:36

Недялко Славов представя в Бургас романа "Хабитат"

В Бургас ще гостува писателят Недялко Славов с премиерата на най-новия си роман „Хабитат”. Домакин на срещата ще бъде Центърът за съвременно изкуство и библиотека от 18.00 часа. Поет, автор на разкази, пиеси и романи, Недялко Славов има специално място в съвременната българска литература. Експресивен и метафоричен, стилът му го поставя извън..

публикувано на 22.02.24 в 11:07