Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителен концерт "Усмивка за Йони" ще се проведе в Бургас

Благотворителният концерт „Усмивка за Йони“ ще се проведе на 13 декември в бургаската опера. Той събира средства за 11-месечния Йовчо Господинов, който се бори за живота си с няколко тежки диагнози.

Концертът започва в 18 часа. 

Дарителска сметка:

Банка ДСК-СМЕТКА В BGN

IBAN: BG03STSA93000030168588

BIC: STSABGSF

Йовчо Живков Господинов


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Община Средец превърна в празник X-тия Национален конкурс "С песните на Комня" (ВИДЕО)

Приз "Комня Стоянова", плакет на името на проф. д-р Стефан Чапкънов за ръководител на фолклорна формация и наградата на БНР-Бургас за най-добър млад изпълнител ще бъдат определени тази вечер в рамките X-ия Националния конкурс „С песните на Комня“. Надпяването с конкурсен характер е на сцената в центъра на града, а БНР-Бургас е партньор на събитието,..

обновено на 07.09.24 в 17:33

За 10-и път почитат фолклорната легенда Комня Стоянова в Средец

10-ият юбилеен Национален фестивал „С песните на Комня", посветен на странджанската певица Комня Стоянова ще се проведе днес. Организатор на събитието е Община Средец, а председател на инициативния комитет е кметът Иван Кичев.  Началото е в 9.30 часа в центъра на града. БНР-Бургас е партньор на фестивала. От 13 до 14 часа ще имаме открито студио..

обновено на 07.09.24 в 08:41

В Стоилово канят на Преображенски събор

В село Стоилово, в Странджа планина днес ще се проведе  Преображески събор. Организаторите  са си поставили за цел  да отдадат почит към загиналите герои за Освобождението на България и да съхранят и популяризират историческото и културно наследство на населеното място. Официалното откриване ще е в 10.30 ч. Предвидени са изпълнения..

обновено на 07.09.24 в 08:09

Несебър е домакин на втория хоров фестивал за църковна музика

Днес и утре Несебър  е домакин на втория хоров фестивал за църковна музика и песни. Събитието се провежда в един от най-древните храмове в България  и света - базиликата  „Св. София“. Фестивалът “Богородице Дево, радуйся” има за цел да покаже красотата на църковните песнопения и културното и материално наследство на морския град. Миглена..

обновено на 07.09.24 в 07:52

"Носете си новите дрехи момчета..." по стихове на Стефан Цанев гостува в Бургас

Поетично-музикалният спектакъл "Носете си новите дрехи момчета..." по стихове на Стефан Цанев и с негово участие ще бъде представен днес в Бургас.  Големият български творец споделя, че идеята е срещата с публиката да носи оптимизъм и определя спектакъла, като рецитал на живота му. Заглавието идва от едно от емблематичните стихотворения на поета...

обновено на 06.09.24 в 11:25
Златка Ставрева

Започва осмата национална фолклорна среща "Китен и приятели"

За осма поредна година ще се проведе националната фолклорна среща „Китен и приятели“, която е посветена на деня на Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Нейни организатори са сдружението с нестопанска цел „Атлиманска огърлица“ и кметство Китен с подкрепата на Народно читалище „Свобода 1984“. Фолклорното събитие се..

публикувано на 06.09.24 в 10:13

Памет за Алек Попов на "Аполония" днес

Фестивалът на изкуствата "Аполония" отдава тази вечер почит към  непрежалимия Алек Попов – писател, драматург, сценарист, директор на дом-музей на детската книга "Ангел Каралийчев", главен редактор на сп. "Родна реч" и човек, дал изключително много на хората около себе си. За личността, творчеството и неподражаемото светоусещане на Алек..

публикувано на 05.09.24 в 15:18