Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Детско царство" се включва в концерта за МагиБлаготворителните събития в подкрепа на Маги от Бургас продължават. На момиченцето с Детска церебрална парализа предстои операция в САЩ, която дава шанс да проходи. Тя е на стойност 52 хиляди долара. Майка й Анастасия Велчева съобщи за предстоящите прояви за Маги в предаването „Детско царство“. Двете гостуваха в студиото на БНР-Бургас. 

"За Маги има организирани доста благотворителни базари и концерти. На 11 декември ще има благотворителен базар в една детска градина в Сарафово, на 13 и14 декември ще има благоворителни базар и концерт в Рудник, както и в детска градина "Звездица" в Бургас, също на 13 и 14 декември благотворителни базари. Също на 28 декември е благотвиретилният концерт за Маги в дома на НХК от 19 часа." 

В концерта ще се включат Златка и Ирина Ставреви, Захари Чернев, Кристина Гугучкова, дует „Бургас“, хор „Трепетлика“, Пламен Кралев, Даниел Папазов от гайдарския оркестър "Младост" към ЦПЛР, танцовата школа „Бургас 75“, "Бургаски делфини", балет към НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров" и много други изпълнители. Събитието ще е със специалното участие на детската школа „Детско царство“ към Центъра за подкрепа на личностно развитие в Бургас.

Емоционална бе срещата с водещите на предаването  Димитър, Никол и Атанасия Петрова. Маги сподели, че обича играе и да прави сладки с майка си, а на въпроса "Какво искаш да ти донесе Дядо Коледа?", тя бе категорична: "Да проходя!"

Темата на предаването бе благотворителността. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Отбелязваме Световния ден на радиото

Отбелязваме Световния ден на радиото. Инициативата е на ЮНЕСКО. Тази година честването ще се проведе за 13-и пореден път, и е под наслов: "Радиото: един век информира, забавлява и образова".  Бургазлия реставрира радио апарати от Втората световна война В епохата на бурно технологично развитие, радиото остава медията, на която се доверяват..

публикувано на 13.02.24 в 10:43

Талантът е като кашлица, не можеш да го скриеш!

„Моята детска мечта беше да бъда зъболекар, но музиката преобърна живота ми и нито за миг не съжалявам!“ Това сподели певецът Стефан Илчев в ефира на предаването „Детско царство“. Водещите  Криси, Григор и Атанасия Петрова върнаха звездата с бургаски корени към детството и първите стъпки на сцената. Стефан Илчев разказа, че е бил много..

публикувано на 11.02.24 в 09:30

Разкажете ни за вашия Христо Фотев!

Роден на Благовещение, омагьосващ с думите, отдаден на морето и своя Бургас, този година Христо Фотев щеше да навърши 90 години. БНР-Бургас ще отбележи годишнината от рождението на поета с кампания под надслов „Не е измислица морето и щастието съществува!“ Съвместно с Община Бургас ще подготвим биографична експозиция, посветена на житейския и..

обновено на 03.02.24 в 13:27

БНР Бургас с две номинации за наградата "Сирак Скитник"

Днес Българското национално радио чества 89 години от създаването си. На 25-и януари 1935 година министър-председателят Пенчо Златев изпраща до цар Борис Трети за утвърждаване Наредба-закон за радиото, която царят одобрява с указ на следващия ден. Така радиоразпръскването става държавна собственост.  Традиционно БНР ще отбележи рождения си ден с..

публикувано на 25.01.24 в 11:00

Пепа Запрянова за магията на фолклора в "Детско царство"

Директорът на ОУ "Елин Пелин" и ръководител на народен хор „Трепетлика“ и детската фолклорна формация „Шарени гайтани“ към Центъра за подкрепа на личностното развитие-Бургас Пепа Запрянова гостува в предаването „Детско царство“. Пред водещите Синая, Никола и Атанасия Петрова тя разказа за работата с формациите и за любовта си към фолклора...

публикувано на 19.01.24 в 17:11

Отец Радослав пред "Детско царство": "Вярата учи на доброта и смирение!"

Православието трябва да се изучава задължително редом с останалите предмети в училище. Това заяви отец Радослав от храм "Света Богородица" в Бургас в предаването "Детско царство". Самият той е баща на 3 деца. Вярата учи на доброта, смирение и въздържание , аргументира се отецът: "Ако искаме да имаме едно по-добро общество, то съответно..

публикувано на 05.01.24 в 16:19