Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Драганов представя новата си книга "Когато нямаше никого"Димитър Драганов ще представи в Бургас новата си книга „Когато нямаше никого“. Той е поет, печелил множество награди, но пише и проза. 

Това е четвъртата му книга и тя е чувствително, интимно откровение за падението му в емоционално страдание, в което осъзнава кой е, какво иска да постигне в живота и как да го направи, за да продължи по пътя си напред. 

Авторът определя творбата си като лична книга, в която разказва за преломен момент в живота си, в който е преодолял себе си и е поел по нов път: 

"Това е книга с изцяло психологическа насоченост и е свързана с това, че понякога ние можем да изпаднем в трудни житейски моменти, в които имаме усещането, че до нас няма никого. Ние сме сами и трябва да намерим отново пътя към светлината! Книгата е една своеобразна протегната ръка, която може да помогне на всеки един читател според мен,да намери този обратен път към себе си."   
  
Срещата с Димитър Драганов е на 23 февруари в Младежкия международен център  от 17 часа.   

Димитър Драганов е роден на 20 май 1999 г. в град Ямбол. Родом е от град Стралджа, в който в най-ранните си детски години вдъхва живот на своята поезия – пъстроцветната магия, която го прави щастлив и му помага да повярва, че целият свят е едно красиво и безбрежно измерение. Димитър започва да пише стихотворения от 10-годишен и с течение на времето поезията става неговият най-добър и верен приятел. Носител е на награди от различни поетични конкурси. Димитър Драганов е автор на дебютната стихосбирка със заглавие „Моят глас“, излязла от печат през месец юни на 2021 г., с редактор господин Станислав Марашки от Конфедерация на българските писатели, намираща се в град Бургас. През месец декември на 2021 г. печели Голямата награда в Международния конкурс на Издателство „Многоточие“.

повече може да чуете в звуковия файл:

БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Кралица на красотата" в бургаския театър под режисурата на Боил Банов

Бившият министър на културата Боил Банов режисира "Кралица на красотата" в бургаския театър. Спектакълът е по текст на Мартин Макдона. Премиерата е от 19 часа в камерната зала. Боил Банов е ученик на Борислав Чакринов. Така се е родила идеята за поставянето на пиесата на ирландския драматург „Бившата мис на малкия град“ в бургаския..

обновено на 16.04.24 в 11:19

Първото издание на конкурса "Фредерик Франсоа Шопен" ще се проведе в Бургас

Първото издание на музикалния конкурс  "Фредерик Франсоа Шопен" ще се проведе на 25 и 26 април от 17.00  до 20.00 часа в Културния център “Морско казино” в Бургас, съобщават от Общината.  Целта е да се даде възможност на всички участници да представят уменията си и да обменят практическа информация в областта на музиката.  Събитието се организира от..

публикувано на 16.04.24 в 11:16

Излъчват документалния филм "Директна цел - България" в Бургас

Документалният филм „Директна цел – България“ ще бъде излъчен тази вечер от 19 часа в Културен дом НХК, съобщи община Бургас. Той проследява защитата на българските небе и земя по време на Балканската, Първата и Втората световна война (1912 г. до 1945 г.), като акцентира на англо-американските бомбардировки през Втората световна война...

публикувано на 16.04.24 в 08:43

Участници от цял свят идват за балетния конкурс “Сара-Нора Прима“

Балетисти от цял свят идват за второто издание на международния балетен конкурс “Сара-Нора Прима“, който ще се проведе от 1-ви до 6-и юли на сцената на Бургаската опера. Записването вече започна и до тук има голям интерес, коментира  създателят на балетния форум – прима балерината и дългогодишен художествен ръководител на Националния ни балет..

обновено на 15.04.24 в 11:15

Kris Gran събира „Две сърца“ в ново видео

публикувано на 14.04.24 в 15:00

Костадин Михайлов със самостоятелен концерт по време на конкурса "С песните на Златка Ставрева"

Странджанският народен певец от с. Бродилово, община Царево Костадин Михайлов представи самостоятелен концерт с оркестър от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство "Проф.Асен Диамандиев" град Пловдив с диригент д-р Николай Гурбанов. Изпълнителят представи  песни от новия си музикален албум "Песни от Странджа ".  Концертът се..

публикувано на 14.04.24 в 10:14

Играят "Трите прасенца" в Бургаския куклен театър

Спектакълът "Трите прасенца" ще бъде представен днес в залата на Кукления театър в Бургас.  И тази приказка започва с „Имало едно време…“, защото истинските приказки нито си помнят времето, нито пък кой ги е измислил, но въпреки това се разказват и до днес. Те и затова са истински, защото майсторски са измислени. Историята за трите малки..

публикувано на 14.04.24 в 08:00