Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подписка против изграждането на база на НАТО край Ямбол внесоха от коалиция "Левицата"

Снимка: НАТО

Подписка против изграждането на база на НАТО край Ямбол внесоха в областната администрация  лидерите на местната структура на коалиция „Левицата".

Близо 3000 подписа са събрани от старта на кампанията през август миналата година. Председателят на ямболската структура на „Изправи се БГ“ Мими Караколева посочи че от коалицията настояват  областният управител Биляна Кавалджиева да запознае с  подписката да правителството и в частност министърът на отбраната

"Че в Ямбол огромна част от населението е притеснено и не желае да има чуждестранни бази и бази на НАТО толкова близо до града."

Областният управител Биляна Кавалджиева, заяви, че подписката заедно исканията ще бъде изпратена до Министерски съвет.

"Аз осъзнах необходимостта от провеждането на разяснителна кампания сред гражданите във връзка с изграждането на такава база, тъй като хората не са запознати."

В началото на седмицата от партиа Възраждане заявиха, че при евентуално провеждане на местен референдум те също ще се включат в разяснителната кампания.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

„Български Възход“ регистрира листата си за народни представители в Бургас

Партия  „Български Възход“ регистрира листата си в МИР 02 Бургас за народни представители в изборите на 9 юни 2024 г. Водач на листата е областният координатор на „Български Възход“ и общински съветник Стоян Грозев, втори е бизнесменът и общественик Явор Жеков, който ще представлява Бургас и в листата за Европейски парламент, трета е Мариела Кирова,..

публикувано на 03.05.24 в 16:07

ГЕРБ-СДС определи водачите на листите за парламентарните и евроизборите

Бившият председател на Народното събрание Росен Желязков от ГЕРБ ще е водач на листата на ГЕРБ-СДС за европейските избори, потвърдиха за БНР от партия ГЕРБ, а Мария Габриел няма да е кандидат за евродепутат.  Крайният срок за регистриране на листите за Европейския парламент е 7-и май.  Станаха ясни водачите на ГЕРБ-СДС за предсрочните парламентарни..

публикувано на 03.05.24 в 14:45

„ЛЕВИЦАТА!“ регистрира листата си в РИК-Бургас

„ЛЕВИЦАТА!“ регистрира листата си в РИК-Бургас за изборите за народни представители на 9 юни, водена от лидера на АБВ Румен Петков. Кандидатите на формацията са представители на различни браншове, познати сред съгражданите си и доказани в своите сфери на дейност. Основни акценти в работата на формацията в следващото Народно събрание са темите,..

публикувано на 02.05.24 в 17:47
Миню Стайков

Миню Стайков се кандидатира за депутат от Бургас

Бизнесменът Миню Стайков е кандидат за депутат в 50-ото Народно събрание от Бургас. Той е водач на листата на "Българско национално обединение", която Районната избирателна комисия регистрира днес и която включва двама кандидати. Вторият е  Филип Каменов. Миню Стайков се кандидатира за трети път за народен представител. През 2023 г. той отново бе..

публикувано на 02.05.24 в 14:25

Иван Алексиев, ГЕРБ: Резултатът ни ще бъде по-добър

Ето и кандидатите за народни представители на ГЕРБ-СДС от Бургас: 1. Жечо Дончев Станков - Енергиен експерт 2. Любен Любенов Дилов - Издател 3. Галя Стоянова Василева - Мениджър 4. Андрей Стоянов Рунчев - Икономист 5. Мартин Неделчев Богданов - Компютърен специалист 6. Емил Христов Кючуков - Предприемач 7. Дечо Димитров..

публикувано на 02.05.24 в 12:11

ВАС отхвърли жалбата на СЕК срещу избора на съветници в Бургас

Върховният административен съд отхвърли жалбите на партия СЕК и Бисер Русимов по делото срещу решението на Общинската избирателна комисия в Бургас за избор на общински съветници. Според съдебния състав няма основания изборите да бъдат касирани. По този начин е потвърдено решението на Административния съд в Бургас.  Съдът отхвърли жалбата на..

публикувано на 02.05.24 в 11:55
Димитър Главчев

Премиерът разпореди да бъде отменено решението за създаване на частна детска болница

Министър-председателят Димитър Главчев разпореди да бъде отменено приетото вчера  решение за създаване на „Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и Аз“ в София.  Ще бъде потърсена отговорност от хората, внесли решението за разглеждане от Министерския съвет.  Ако докладът за отмяна на решението не бъде депозиран днес от министъра на..

публикувано на 01.05.24 в 17:17