Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Установени са момчетата, счупили стъкло на градския автобус в Бургас

| обновено на 21.03.24 в 14:09
Снимка: БГНЕС

13-годишен бургазлия е замерял с камъчета автобус на градския транспорт, съобщават от полицията. Едно от камъчетата достига страничното автобусно стъкло и го счупва. Момчето е било със свои връстници. 

Случаят е от 16 март, около 17:35 часа, в близост то МОЛ-а в к-с „Славейков“.

Стойността на нанесената щета е в размер на около 4000 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

По публикацията работи: Християна Йорданова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Девет души са задържани при операции срещу противодействието на онлайн сексуалната експлоатация на деца

Служители на дирекция „Киберпрестъпност“ –ГДБОП са провели специализирани полицейски операции срещу противодействието на онлайн сексуалната експлоатация на деца на територията на цялата страна. Акциите са осъществени  през последните два месеца, под надзора на прокуратурата,съобщават от МВР. Задържани са 9 души, на възраст между 35 - 48 години.  В хода..

публикувано на 19.10.24 в 12:23

Поход днес в Бургас срещу трафика на хора

Фиктивни бракове на българки с чужденци от страни извън Европейския съюз е една от новите схеми в трафика на хора, обясни Росица Янева,секретар на Местната комисията за борба с трафика на хора към Община Бургас.  Момичетата се женят най-често в Азия: "Там сключват бракове с местни жители, които си плащат затова. Те чрез този брак придобиват..

обновено на 19.10.24 в 10:56

АПИ: Пешеходен светофар с бутон и уширения на пътя в Маринка е в разрез със Закона за движение по пътищата

  Агенция „Пътна инфраструктура“ е въвела всички необходими мерки за осигуряване на пътната безопасност на път I-9 Бургас - Малко Търново, в участъка, преминаващ през село Маринка, съгласно своите компетенции и спазвайки законовите изисквания.Това се посочва в отговор на агенцията на отправено запитване от БНР Бургас. Поводът за въпросите от страна на..

публикувано на 19.10.24 в 08:10

Военни обезвредиха артилерийски снаряд край Сливен

Артилерийски снаряд е обезвреден от специализиран екип на Центъра за подготовка на специалисти Сливен, съобщават от Министерство на отбраната.  Боеприпасът е бил открит в района на село Блатец, област Сливен, а унищожаването е извършено на учебен център „Батмиш”. Унищоженият снаряд е 152 мм, бронебойно трасиращ, но не се уточнява как е попаднал в..

публикувано на 18.10.24 в 16:43
Снимката е илюстративна.

Трактор затисна мъж в село Росеново

Трактор с прикачена към него сеялка и фадрома е притиснал 26-годишен мъж в землището на село Росеново, община Средец – съобщи Областната дирекция на МВР в Бургас. Инцидентът е станал на 17 октомври около 12:55 ч. Машината е затиснала мъжа в областта на бедрото на единия крак. Той е откаран в медицинско заведение за преглед, съобщава..

публикувано на 18.10.24 в 09:09

ВКС потвърди 6-годишната присъда на шофьора причинил катастрофата в Айтос

Върховният касационен съд потвърди наказанието на Валентин Вълчанов, причинил тежката катастрофа на кръстовището на входа на Айтос през 2021 г. Тогава  загинаха баща и две малолетни деца, а пешеходец беше тежко ранен. В Айтос почетоха жертвите на катастрофата отпреди година Вълчанов е осъден на шест години “лишаване от свобода“ и лишаване..

публикувано на 17.10.24 в 11:23
Снимката е илюстративна

Мъж шофира с почти 3 промила алкохол в "Изгрев", задържан е в ареста

В Бургас 29-годишен мъж бе заловен да шофира с 2,92 промила алкохол в кръвта, съобщават от полицията.  Той е засечен от служители на Пето районно управление до блок 25-и в комплекс „Изгрев“ около полунощ   снощи . След положителната проба за алкохол шофьорът е задържан за 24 часа. Автомобилът му е иззет.  Мъжът отказал да даде кръв за химичен..

публикувано на 17.10.24 в 09:47