Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В ареста остава обвиняем за каналджийство на мигранти

Снимка: БГНЕС

Най-тежката мярката за неотклонение „задържане под стража“ наложи Апелативния съд в Бургас на обвиняем за каналджийство. Така се отменя наложената от Окръжния съд в Бургас мярка „гаранция“ в размер на 2000 лв. 

Обвиняемият и още трима се изправят пред съда за създаване на добре обмислен и планиран канал за мигранти от Турция към България от началото 2023 до февруари 2024 година.

В определението въззивният състав отбелязва, че е отчел съществуващ риск възпрепятства воденото наказателно производство.

Определението на Апелативния съд в Бургас е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.  


По публикацията работи: Ивайло Пеев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Петгодишно дете пострада при пътен инцидент в Бургас

Петгодишно дете е пострадало при пътен инцидент, станал в Бургас на 1 май, съобщи Областната дирекция на МВР в града.  Момиченцето изскочило внезапно на улица «Славянска» и било ударено от товарен автомобил, управляван от 61-годишен бургазлия.  Детето от Средец е с фрактура на дясната подбедрица. Няма опасност за живота му. То е настанено в..

публикувано на 02.05.24 в 09:28

Бургас изпраща 2200 абитуриенти от 22 училища

Тази година Бургас ще изпрати рекорден за последните 6-7 години брой абитуриенти. 2200 младежи и девойки ще празнуват завършването на училищния етап от своето образование. За сравнение през 2023 г. те бяха 1790, а през 2021 г. - 1487. Това стана ясно на междуинституционална среща в Община Бургас с представители на общинската администрация, ОД на МВР –..

публикувано на 30.04.24 в 14:45

6 години затвор за шофьора причинил смъртта на баща и двете му деца в Айтос

Присъда от шест години „лишаване от свобода“ потвърди Апелативният съд в Бургас за водач, причинил пътен инцидент в Айтос. Случаят е от 13 септември 2021 година, като тогава загина баща и две малолетни деца, а друг е пострадал тежко.  Тежка катастрофа в Айтос взе три жертви Товарният автомобил с полуремарке е превозвал 39 734,15 кг. пшеница...

публикувано на 30.04.24 в 14:23

Забраняват игралните зали в малките населени места

Забраняват се игралните зали в населени места до 10 000 души с изключение на пограничните градове и курортите, реши на второ четене бюджетната комисия. С текстовете, които по-късно ще бъдат гледани и в пленарна зала, се забранява рекламата на хазарт в медиите. На първо четене: НС забрани рекламата на хазартни игри в медиите Билбордовете ще са..

публикувано на 30.04.24 в 11:50
Снимка: Архив

Предават на съд мъж, обвинен в умишлено убийство в село Прилеп

Окръжната прокуратура в Бургас предаде на съд мъж, обвинен в умишлено убийство  на 57-годишен човек. Престъплението е извършено на 28 август миналата година  в село Прилеп, общ. Сунгурларе.  По време на разследването е установено, че убийството е извършено чрез удар с нож в областта на левия прасец на пострадалия. По този начин е причинена рана, с..

публикувано на 30.04.24 в 11:34

Жена е с опасност за живота след катастрофа на пътя Люляково - Вресово

67-годишна жена е с опасност за живота след катастрофа на пътя между руенските села Люляково и Вресово, съобщават от полицията. Тя е настанена в отделение "Реанимация" на бургаска болница с множество фрактури на прешлени, тазобедрена става, ребра, фемур и патела. При десен завой шофьор на товарен автомобил е загубил контрол над превозното средство заради..

публикувано на 30.04.24 в 08:58
Снимката е илюстративна

Мотор блъсна пешеходка в Свети Влас, прати я в болница

36-годишна пешеходка е в болница, след като мотор я блъсна на улица „Люлин“ в Свети Влас в събота.  По информация на полицията водачът – 54-годишен украинец с временна закрила е загубил контрол и излязъл извън пътното платно.  Пострадалата жена е с контузия на таза. Лекува се в УМБАЛ Бургас. А 11-годишно момиче, преминало на червен светофар в..

публикувано на 29.04.24 в 09:13