Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът разпореди да бъде отменено решението за създаване на частна детска болница

Димитър Главчев
Снимка: БТА

Министър-председателят Димитър Главчев разпореди да бъде отменено приетото вчера  решение за създаване на „Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и Аз“ в София. 

Ще бъде потърсена отговорност от хората, внесли решението за разглеждане от Министерския съвет. 

Ако докладът за отмяна на решението не бъде депозиран днес от министъра на здравеопазването, премиерът Главчев ще предложи на президента Румен Радев министърът на здравеопазването Галя Кондева да бъде освободена от поста.

От ПП ДБ анонсираха, че ще внесат сигнал до ДАНС по случая. 

Лидерът на ДПС Делян Пеевски също се обяви срещу решението. 

По публикацията работи: Нина Рангелова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

38 288 заявления за гласуване в чужбина: Най-много в Турция

38 288 са потвърдените заявленията за гласуване извън страната подадени от наши сънародници през електронната система на ЦИК . В полунощ изтече срокът за подаването им, най много са те от Турция – 23 500,  а от Германия малко над 2700. До дни ЦИК ще обобщи и заявленията, подадени до посолствата ни, и ще определи местата и броят на секциите зад граница..

публикувано на 15.05.24 в 09:47

В ЦИК представиха бюлетините за вота на 9 юни

Централната избирателна комисия показа хартиените бюлетини за вота на 9 юни.  Тази за избор на депутати е със зелени надписи и защитна линия на гърба в същия цвят, а тази за избор на евродепутати - със сини надписи и защитна линия. Бюлетините са с дължина около половин метър и ще се сгъват по стандартния начин. При гласуване с машина..

публикувано на 14.05.24 в 17:55

Първи безплатен предизборен диспут за Народно събрание по БНР-Бургас

„Политическа криза или успешен мандат – компромиси и решения. Предизвикателства и политики за развитие на региона“ бе темата на първия предизборен диспут, който се състоя в ефира на БНР-Бургас на 14 май във връзка с изборите за 50-то Народно събрание на 9 юни. 11 кандидати за депутати от 2-ри МИР-Бургас и представители на партии и коалиции..

обновено на 14.05.24 в 16:58

9 души за задържани за купуване на гласове в "Горно Езерово" /ОБНОВЕНА + ГАЛЕРИЯ/

9 души са вече задържаните при специализираната полицейска операция за изборна търговия в бургаския квартал „Горно Eзерово“. И деветимата задържани са участвали в една и съща престъпна схема за купуване на гласове срещу опрощаване на финансови задължения или предлагане на пари с целподкрепа за определена партия и определен кандидат.  От 50 до..

обновено на 13.05.24 в 11:20
Валентин Мундров

Мундров увери: Машините за вота на 9 юни ще бъдат сертифицирани навреме

Министърът на електронното управление Валентин Мундров увери, че машините за гласуване ще бъдат сертифицирани навреме за изборите на 9 юни. Процедурата по удостоверяване започна тази сутрин. Започва удостоверяването на съответствието на машините за вота 2 в 1 Съгласно законодателството, ще направим всичко възможно да бъде извършен, така че да има..

публикувано на 11.05.24 в 13:48

Първият безплатен предизборен диспут по БНР-Бургас ще е на 14 май

Първият безплатен предизборен диспут в ефира на БНР-Бургас, във връзка с предстоящите на 9 юни избори 2 в 1 за Народно събрание и Европейски парламент,  ще се проведе на 14 май, вторник от 13:05 ч. до 15:00 . Той ще е с кандидати за народни представители на тема „Политическа криза или успешен мандат – компромиси и решения. Предизвикателства и..

публикувано на 10.05.24 в 13:46

Маркет Линкс: При избори днес ГЕРБ-СДС биха имали 80 депутати, а ПП-ДБ - 55

Коалицията ГЕРБ-СДС ще вкара повече депутати в 50-ото Народно събрание спрямо броя им в предишното. Тя ще има 80 депутати, спрямо 69 в 49-ото НС. При ДПС се очаква ръст - от 36 на 41 мандати. Така двете политически сили могат да съберат 121 депутати за мнозинство в Народното събрание. При ПП-ДБ има спад - от 64 народни представители до 55 в бъдещия..

публикувано на 10.05.24 в 10:34