Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Варненският куклен театър гостува със спектакъла "Пипи Дългото чорапче" в Бургас

Държавният куклен театър – Варна гостува днес със спектакъла си „Пипи дългото чорапче“ в Дома на НХК. Той е взрив от смях, цветове, музика, танци - динамика, която ще Ви остави без дъх.  Участват всички актьори от трупата на театъра, които се превъплъщават в незабравимите герои от творбата на Астрид Линдгрен.

„Какво е щастливо детство без невероятния свят и приключенията на Пипи Дългото чорапче! Безкрайното въображение и лекотата, с която решава всяка задача, спечелват на Пипи най - ценното – приятели! Ако си обещаем да не забравяме безгрижната философия за живота на Пипилота, със сигурност по-леко ще преминаваме през трудните си моменти!“, казват от ДКТ – Варна.

„Пипи Дългото чорапче“ е спектакъл за цялото семейство, за всички, които черпят от детството вдъхновение за цял живот!

Режисьор е Вера Стойкова, сценография и костюми -Адриана Добрева, музика -Христо Намлиев, хореограф -Матиас Андре Глюк. В ролите са Мария Томова, Валентин Митев-син, Миляна Ношкова, Веселина Калчева, Емилия Петкова, Теодор Христов, Даниел Добрев, Диана Цолевска, Боян Стоянов, Балена Ланджева, Гергана Господинова, Елица Данаилова, Красимир Добрев, Евгения Василева, Галин Гинев, Ирен Лазарова, Иван Шумаров

Началото на спектакъла е в 18.30 ч. в Дома на НХК.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Фестивалът „Джазче“ ще се проведе в Лозенец

Фестивалът „Джазче“ в Лозенец ще се проведе на 21 и 22 юни, съобщават от Община Царево.  Програмата в първата вечер започва на основната сцена до Морския Парк с концерт на група Акага и джаз сет на DJ NAMURO.  Втората вечер продължава с концерт на Деси Андонова. Непосредствено след фестивала започва още една арт инициатива на кметството и..

публикувано на 07.06.24 в 15:10

Започва фестивалът "Хоро край лазурния бряг"

Деветото издание на фолклорния фестивал "Хоро край лазурния бряг" започва този следобед на площад "Тройката" в Бургас. Началото му ще бъде поставено в 16 часа с дефиле на фолклорни състави, които ще преминат от пл. "Атанас Сиреков" по ул. "Александровска" до пл. "Тройката". Официалното откриване и началото на концертната част започват половин час..

публикувано на 08.06.24 в 09:00

Новоизгряващи групи можем да чуем на "Отворен фестивал Бургас" в НХК

„Отворен фестивал Бургас“ ще се проведе на 8 юни (събота) в двора на Културен дом НХК от 18:00 часа. Тазгодишното издание на "Отворен фестивал Бургас$ също е насочено към любителите на музикалното и визуално изкуство.  На входа посетителите ще открият фотоизложба и базар за приложни изкуства от бургаски артисти, давайки възможност за среща с някои от..

публикувано на 07.06.24 в 12:40

Бургаският куклен театър с 4 представления на седмица на Флората през това лято

Бургаският куклен театър се мести от следващата седмица в експоцентър „Флора“. Тази събота и неделя, на 8 и 9 юни програма „Уикенди“ ще продължи на сцената на Куклен театър – Бургас от 11 ч. с представлението „ Искам да стана голям“. След тези дати програмата ще продължи през есента. В лятна ваканция излизат и програмите „Сряда вечер“ и..

обновено на 07.06.24 в 11:32

Мария Сапунджиева и Владимир Зомбори играят в Бургас „Премахни от приятели“

Театралната комедия от Стивън Мофат „Премахни от приятели“ ще бъде представена от 19.00 часа, в Културен дом НХК. Пиесата събира актьорите Мария Сапунджиева, Владимир Зомбори, Анелия Луцинова, Деян Ангелов и Катя Иванова, а режисьор е Валентин Ганев. „Премахни от приятели” е най-новият хит в лондонския „Уест Енд“ и хвърля забавен и сатиричен поглед..

публикувано на 07.06.24 в 10:32

Фолклорен уикенд в Бургас

Ансамбъл „Филип Кутев“ се завръща в Бургас. Днес от 20.00 часа, на сцената на Летен театър. Националният фолклорен ансамбъл ще представи новаторски концерт, който ще бъде под съпровода на Врачанска филхармония, а в него ще участват над 140 човека танцьори, музиканти и екип. Ансамбъл „Филип Кутев“ с мащабен концерт в Бургас  Зрителите ще се..

обновено на 07.06.24 в 10:11

Ансамбъл „Филип Кутев“ с мащабен концерт в Бургас

Ансамбъл „Филип Кутев“ се завръща в град Бургас, за да представи премиера на най-мащабния си революционен концерт. Бургас отново е част от националното турне на ансамбъла и през 2024 година. Днес от 20.00 часа, на сцената на летния театър, ще се изпълни най-мащабната и знакова симбиоза във фолклорното ни музикално-танцово изкуство. След..

публикувано на 07.06.24 в 09:37