Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Найденов, "Да, България":

Предсрочните избори са почти сигурни

Президентът ще връчи третия мандат на БСП, прогнозира депутатът


Предсрочните избори наесен са почти сигурни, смята бургаският депутат от „Да, България“ Димитър Найденов.  Според него след като не са намериха 160 депутати, които да подкрепят техните антикорупционни мерки, по-добре да се иде на избори.

"Ще гледаме да не губим време и да не бавим мандата. Ще призовем президента да ни го връчи, а ние ще го върнем неизпълнен. Надявам се избирателите ни да ни дадат мандат като първа или втора политическа сила, за да можем като мандатоносители да сложим този дневен ред и да наложим антикорупционните мерки в следващия Парламент“, каза Найденов.

Според него президентът ще връчи третия мандат на БСП.

Чуйте още в звуковия файл:


По публикацията работи: Калина Енчева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Фани Семерджиева ще е председател на Районната избирателна комисия в Бургас

Фани Семерджиева от квотата на ГЕРБ-СДС отново е назначена за председател на Районната избирателна комисия в Бургас.  Решението за състава на РИК е на Централната избирателна комисия, след като партиите не постигнаха съгласие по време на консултациите при областния управител. Партиите не се разбраха за състава на РИК - Бургас За..

публикувано на 06.09.24 в 16:25
Емил Соколов

Емил Соколов: Водач на листата на "ПП-ДБ" в Бургас трябва да бъде акад. Денков

Водач на листата на коалицията "ПП-ДБ" в Бургас трябва да бъде акад. Николай Денков, както беше на последните избори. Това заяви в ефира на БНР Бургас политологът Емил Соколов, който е и областен координатор на "Продължаваме промяната". Самият той няма да бъде в кандидат-депутатската листа, а за Бургас се търси и ново лице. Като..

обновено на 05.09.24 в 11:05

НС отново отхвърли искането за референдум за еврото

С гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС парламентът отново отхвърли искане за референдум против въвеждане на еврото. Искането беше внесено от партиите "Възраждане" и "Има такъв народ", които смятат, че трябва да бъде проведено допитване с въпроса "Съгласни ли сте българският лев да бъде единствената официална валута в България до 2043 година?“.  Лидерът..

публикувано на 04.09.24 в 12:40

ГЕРБ-СДС ще съдействат за намаляване на предизборното напрежение

На първото заседание на Народното събрание от есенната сесия от ГЕРБ -СДС обявиха, че ще съдействат  максимално за намаляване на предизборното напрежение. Заместник-председателят на парламентарната група Теменужка Петкова призова останалите формации да не превръщат вътрешнопартийните си проблеми в проблеми на цялото общество. "Надяваме се през тази..

публикувано на 04.09.24 в 10:45

Димитър Найденов: Компромис е оставането на "Да, България" в ПП-ДБ

Националният съвет на "Да, България!" реши да даде мандат на Изпълнителния съвет за сключване на предизборно споразумение за съвместно участие в изборите за 51-во Народно събрание на "Да, България!" в коалиция с "Продължаваме Промяната" и "Демократи за силна България". Това е компромис в името на това да стабилизираме държавата и да дадем..

публикувано на 04.09.24 в 09:05

"Да, България" остава в коалицията ПП-ДБ

Националният съвет на "Да, България!" реши да даде мандат на Изпълнителния съвет за сключване на предизборно споразумение за съвместно участие в изборите за 51-во Народно събрание на "Да, България!" в коалиция с "Продължаваме Промяната" и "Демократи за силна България", се посочва в прессъобщение до медиите след края на заседанието на партията вчера...

публикувано на 04.09.24 в 07:17

"Да, България" решава дали остава в ПП-ДБ

Днес е последният ден, в който партия "Да, България“ трябва да реши как ще се яви на предстоящите предсрочни парламентарни избори. Изпълнителният съвет трябва да докладва на Националния съвет за хода на преговорите с партньорите им от "Продължаваме промяната" и "Демократи за силна България"  за отказ от партийните квоти при подреждането на листите и..

публикувано на 03.09.24 в 09:02