Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До месец: Прокуратурата с проверка по казуса с имотите на Доган

Архив

До месец прокуратурата трябва да извърши проверка по казуса с имотите, свързани с почетния председател на ДПС Ахмед Доган в столичния квартал "Бояна" и в парка "Росенец". Това става след като бившият транспортен министър Данаил Папазов заяви, че е собственик на двата имота и поиска Ахмед Доган да ги напусне.

Привърженици на почетния председател на Движението  изкараха нощта пред сградите в "Бояна", преди това имаше и пререкания с полицията. 

Край лятното имение на Ахмед Доган в района на парка "Росенец", където се намираше самият Доган, няма напрежение.

На почетния председател на ДПС вече е осигурена охрана от НСО и МВР, съобщиха снощи от вътрешното министерство. 

От ведомството допълват, че са извършили проверка по сигнал, изпратен на 28 август от Държавна агенция 'Национална сигурност".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ГДБОП разби нарколаборатория в Сливен

Петима са арестувани при специализираната операция на ГДБОП в Сливен. Разбита е нарколаборатория от домашен тип, открити са наркотици и незаконно оръжие. Акцията е проведена под надзора на Окръжна прокуратура Сливен. По време на операцията са използвани служебни кучета при претърсването на адресите в Сливен и к.к. „Слънчев бряг“, където са..

публикувано на 16.09.24 в 16:55

Задържан е 32-годишен мъж от Габрово заради пожара край Созопол

32-годишен мъж от Габрово е задържан за 24 часа заради пожара край Созопол в събота, съобщиха от полицията.  Пожар гори край плаж Каваци Разразилият се огън наложи евакуацията на служителите и клиентите на супермаркет в района.  Пожарът в местността Синетудис обхвана над 465 дка сухи треви и храсти и около 50 дка смесена гора...

публикувано на 16.09.24 в 10:33

Жена е с опасност за живота след удар на товарен автомобил в Несебър

85-годишна жена от Нова Загора е с опасност за живота, след като товарен автомобил я блъсна при маневра на заден ход. Инцидентът е станал в Несебър на 13 септември, съобщават от бургаската полиция.  Възрастната жена е със счупени седем ребра и счупен таз. Настанена е за лечение в отделение „Реанимация“ към УМБАЛ – Бургас.

публикувано на 16.09.24 в 08:38

Катастрофа на пътя Варна-Бургас

Катастрофа е станала на км 200 на път  I-9 Варна – Бургас. Трафикът се осъществява двупосочно в една лента и се регулира от пътна полиция, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".  Инцидентът е станал между Слънчев бряг и Обзор. Преди това заради инцидента, т рафикът се пренасочваше  през Айтоския проход.  Към 14.30 часа движението е..

публикувано на 15.09.24 в 14:13

Кризисният щаб при бедствия в Царево се мести в пожарната

Кризисният щаб при бедствия в Царево ще бъде преместен от Общината в сградата на пожарната служба в морския град. Това съобщи началникът на бургаската пожарна старши комисар Николай Николаев.  В момента се подготвя помещението, в което ще заседава щаба, а догодина ще е готов цялостният ремонт на пожарната в Царево, уточни Николаев: "След бедственото..

публикувано на 15.09.24 в 11:00

25 души са шофирали след употреба на алкохол

12 482 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата в страната, съобщават от МВР. Извършен е контрол на 14 399 водачи и пътници. Съставени са 3525  фиша и 702 акта за установени административни нарушения.  Акцент в акцията е недопускане на управление..

публикувано на 15.09.24 в 08:30

Локализиран е пожарът между "Каваците" и Созопол

Пожарът между къмпинг "Каваци" и Созопол е локализиран. Селскостопанска постройка, покрив на новострояща се сграда, част от широколистна гора, както и голяма територия сухи треви и храсти засегна огнената стихия. 4 часа продължи гасенето на огъня. Пожар гори край плаж Каваци (ОБНОВЕНА) Огънят е обхванал и гориста местност в района на бивше..

обновено на 14.09.24 в 21:20