Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засилена полицейска охрана и поддръжници на Доган в парка "Росенец" край Бургас

Снимка: БНР-Бургас

Поддръжници на почетния председател на ДПС Ахмед Доган четвърти ден са около обитавания от него имот в парка "Росенец" край Бургас. При Доган тази сутрин е бил депутатът Рамадан Аталай - един от първите, които Делян Пеевски изключи от парламентарната група на ДПС. 

Както пред имота в Росенец, така и пред използваната от Доган къща в софийския квартал Бояна, полицейската охрана остава засилена. При софйския имот обаче днес, за разлика от предишните дни, няма демонстранти. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ахмед Доган провежда консултации за листите за вота в централата на ДПС

Ахмед Доган провежда в централата на ДПС консултации за листите за предстоящите парламентарни избори с кандидати за депутати, съобщиха от пресцентъра на партията. "Ахмед Доган е обратно в своя дом, централата на ДПС, топло посрещнат от нашите младежи", се казва в съобщението. Учредители, основатели и бивши областни председатели на партията вчера..

публикувано на 19.09.24 в 13:52

НС отхвърли предложението за облекчаване на условията за референдуми

Парламентът отхвърли предложението на "Има такъв народ" да се облекчат условията за провеждане на референдуми с промени в Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление. "За" гласуваха 81 депутати, против бяха 30, а 80 се въздържаха. Мнозинството от депутатите от ГЕРБ-СДС гласуваха с "въздържал се", ПП-ДБ..

обновено на 19.09.24 в 12:18

РИК Бургас регистрира първите четири партии за участие в изборите

Районната избирателна комисия в Бургас регистрира първите четири партии за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Под №1 в регистъра е вписана партия „България на труда и разума" , която е подала документи в 13,57 часа на 16 септември. Листата й за народни представители е от четирима кандидати, водач е Александър Пръвчев...

публикувано на 19.09.24 в 09:00
Росица Матева

Финално: 24 партии и 9 коалиции на изборите

Финално регистрирани са 24 партии и 9 коалиции за участие в предсрочните парламентарни избори, които ще се проведат на 27 октомври. Това съобщи на брифинг говорителят и заместник-председател на ЦИК Росица Матева. Матева отбеляза, че подготовката за изборите тече нормално.  За сравнение - на предишните избори на 9 юни бяха регистрирани 20 партии и 11..

публикувано на 17.09.24 в 15:16

Без изненади в листите в Бургаско, но дали избирателят ще изненада с вота си?

Без изненади в листите за депутати тръгват към извънредните парламентарни избори водещите партии в Бургас. Водачите се очаква да останат същите като на последните извънредни избори през юни. 14 са депутатите, които ще изпрати в 51-ото Народно събрание Втори многомандатен избирателен район. А какви са нагласите на хората и как коментират те..

публикувано на 17.09.24 в 14:16

Ще има ли изборна интрига в Сливенско?

България отново е пред избор. Всъщност пак избори, и пак парламентарни. Те от години са някак си съпътстващи всички останали – местни, президентски и европейски. Едните отминават, но парламентарните остават – поне два пъти в годината, зависи от лидерското настроение на партиите. Избирателите така свикнаха с тях, че вече партиите и техните..

публикувано на 17.09.24 в 10:59
Урна за бюлетини при гласуване за парламентарни избори.

РИК Бургас разпредели местата в секционните комисии между партиите и коалициите

Районната избирателна комисия в Бургас разпредели между партиите и коалициите броя на местата в ръководствата на секционните избирателни комисии (СИК) и за техни членове за изборите на 27 октомври по време на заседанието си на 15 септември. Решения има за всички 13 общини в областта. В Бургас най-голямата политическа сила от предходните избори -..

публикувано на 16.09.24 в 15:40