Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След спор между момичета:

Дете е в болница след побой в Айтос

Три момчета са с травми, извършителят е 18-годишен айтозлия

| обновено на 03.09.24 в 15:57
Снимка: Пламена Георгиева

Дете е в болница, а други две са с тежки травми след побой в Айтос. Случаят е от 27 август, след 9 вечерта. 18-годишен младеж е нападнал тримата 15-годишни тийнейджъри в близост до детска градина.

След боя едно от децата е със счупен нос, второто – с фрактура на челюстта, а третото – със сътресение. Извършителят е бил задържан за срок до 24 часа.

Момчетата стават свидетели на спор между момичета и решават да проверят какво се случва. Малко по-късно, обаче, се появява майката на една от тийнейджърките. За БНР Бургас говори едно от пострадалите момчета:

„Майката за първи път я виждах. Дойде и нещо почна да се заяжда с нас. Изкара телефон и започна да звъни. Ние се разбягахме, скрихме се в двора на един приятел. Появиха се две момчета, които се развикаха. Ние излязохме, но не знаехме, че ще ни нападнат. Едното момче каза, че жената, с която сме се дразнили, е майка му. Ние нищо не бяхме направили. Дори почти не я гледах. И той почна да налага с юмруци един от приятелите ми, който е със счупен нос. После ме е ударил, паднал съм и нищо не помня след това.“

Момчето уточни, че все още има заплахи към тях от страна на 18-годишния мъж. 

Недялка Ламбова е майката на детето, чийто нос е бил счупен:

„Големият ми син и пристигнал на мястото веднага след боя. Видял е брат си с подута скула и счупен нос. Момчето, което е бил със счупена челюст, вече е бил в спешното. Казаха ни, че първо трябва да се образува досъдебно производство, а след това ние да започнем дела за средна телесна повреда.“

Пламена Георгиева е майка на младежа с фрактура на челюстта:

„Той се обади на баща си и каза, че трябва да го заведем на лекар. Устата му беше в кръв, плюеше кръв. Имахме премеждия по болниците тук, затова трябваше да заминем за София. Оперираха го. Има две титаниеви пластини на челюстта и 12 пирона, на които е захваната ластика, за да не се мърда устата. Яде само течна храна.“

По думи на майките, нито те, нито децата са познавали извършителя:

„Градът ни е малък, една шепа хора. Чуваме, че е имал спорове с родители, с други деца, кражби…“

След като сигналът е получен в Районното управление в Айтос, на място веднага е изпратен екип на полицията, каза главен инспектор Иван Малинов:

„Има данни, че мотивът за боя е свързан с възникнал словесен спор между роднини на извършителя и част от пострадалите лица, като в последствие извършителят е извикан в тяхна защита. Установено е, че извършителят на това деяние, е на 18 години от град Айтос. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по смисъла на чл. 129, ал. 2 от Наказателния кодекс, а именно причиняване на средна телесна повреда, за което законодателят предвижда лишаване от свобода до 6 години.“

Айтозлията има една проява като непълнолетен през 2023 година, уточняват от полицията.

Предстоят да бъдат извършени други действия по разследването, разпити и да бъдат приобщени всички медицински документи, за да бъде точно определен вида и степента на причинените телесни повреди и да се направи правна квалификация на извършеното деяние, пояснява гл. инсп. Иван Малинов.

Чуйте повече в звуковия файл:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

45-годишен бургазлията е задържан с над 3 кг марихуана в Етрополе

Бургазлията е задържан с над 3 кг марихуана в Етрополе. Полицейските действия стартирали вчера сутринта в рамките на проведена специализирана акция срещу престъпленията с наркотични вещества на територията на община Етрополе. Към 9.15 часа, на второкласен път 2-37, бил спрян за проверка лек автомобил, управляван от криминално проявен и осъждан..

публикувано на 26.09.24 в 20:52

ГДБОП задържаха близо 500 ценности в област Бургас (ГАЛЕРИЯ)

Служители на ГДБОП задържаха близо 500 ценности в рамките на международната операция „Пандора“.  Специализираната полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с търсене, държане и трафик на културни ценности, е проведена вчера. Действията на антимафиоти от ГДБОП, подпомогнати от служители с РУ – Айтос, са осъществени под надзора на..

публикувано на 26.09.24 в 19:30

В "Кабиле" посрещнаха военният ни контингент от Косово

Военнослужещите от контингента, който през последните четири месеца участва в мисия на НАТО за поддържане на сигурността в Косово (KFOR), бяха посрещнати във войсковия район „Кабиле“ в Ямбол. На официалната церемония присъстваха служебният министър на отбраната Атанас Запрянов и висши военни. Шест месеца продължи мисията на българската маневрена..

публикувано на 26.09.24 в 14:58
Община Царево - архив

Общинските съветници в Царево одобриха важни проекти

Два договора за енергийна ефективност е подписала Община Царево през тази година. Те са за основната сграда и за филиала на детска градина „Ален мак“, както и за противопожарната служба в града. Общинският съвет в морската община одобри второто авансово плащане по въвеждането на част от мерките за енергийна ефективност и изграждане на..

публикувано на 26.09.24 в 14:44

До дни ще са ясни резултатите от черната кутия на разбилия се самолет

До дни ще станат ясни резултатите от разчитането на черната кутия на разбилия се самолет край авиобаза "Граф Игнатиево", съобщи служебният военен министър Атанас Запрянов. Същевременно той поиска средствата за армията през следващите няколко години да достигнат до 2,5 на сто от брутния вътрешен продукт на страната. Резултатите от разчитането на..

публикувано на 26.09.24 в 13:52
Омар Аднан в съда

Продължава издирването на сирийските свидетели по делото за смъртта на двамата бургаски полицаи

Продължава издирването на сирийските граждани, които са свидетели по делото за смъртта на двама бургаски полицаи, стана ясно по време на днешното съдебно заседание. Обвиняем за престъплението е сириецът с хуманитарен статут Омар Аднан. Случаят е от 25 август 2022 г., когато автобус с 47 нелегални мигранти  блъсна полицейска кола на кръговото..

публикувано на 26.09.24 в 13:46
Пликчета с марихуана.

Полицията задържа бургазлийка заради 10 грама марихуана в дома ѝ

Полицията в Бургас задържа жена заради притежанието на 10 грама марихуана. Служителите са намерили близо 30 свивки със сухата зелена тревна маса в дома на 51-годишната криминално проявена жена, който се намира на улица "Преображенска" в ж.к. "Меден рудник". Проверката е била извършена вчера около 15:20 ч.  Жената е задържана за 24 часа. Образувано е..

публикувано на 26.09.24 в 09:32