Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДПС на Доган с две молби до ВАС за отмяна на влезли в сила решения на съда

Снимка: БТА

Във Върховният административен съд са депозирани две молби от партия ДПС с председател Джевдет Чакъров и от коалиция  "Демокрация, права и свободи - ДПС" с искане за отмяна на влезлите в сила определения на съда.

Той задължи ЦИК да регистрира коалицията около Делян Пееевски  - "Движение за права и свободи - Ново начало" и да потвърди отказа на Комисията да регистрира коалицията около Ахмед Доган. Искането е двете решения да бъдат преразгледани от петчленни състави на Върховния административен съд.

Очаква се през съдебен контрол да преминат и решенията на Централната избирателна комисия, с които тя отказа да регистирира за самостоятелно участие партия "Движение за права и свободи" с председател Джевдет Чакъров  и да разгледа множество заявления от  Чакъров и от другия представляващ  ДПС - Делян Пеевски, които постъпиха след като коалиция "Движение за права и свободи - Ново начало" беше допусната до участие във вота на 27 октомври.

По всички тези искания Върховния административен съд ще трябва да се произнесе следващата седмица.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

След гонка задържаха мигранти на бургаски булевард

Полицаи хванаха нелегални мигранти на един от булевардите в Бургас. Органите на реда са на място на бул. "Тодор Александров". Заради час пик и блокадата на пътя в района е затруднено движението. На място са 7 полицейски коли.  Задържани са двама грузински граждани, които са шофирали два автомобила. В тях са транспортирани 13 души. Те са се самоопределили..

обновено на 18.09.24 в 18:36

Близо 300 000 къса контрабандни цигари задържаха на МП Лесово

Голямо количество от 280 000 къса (14 000 кутии) контрабандни цигари в пластмасови бидони откриха митническите служители на Митнически пункт Лесово при проверка на товарен автомобил. Контролните действия са извършени в рамките на провежданата съвместна операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция „Митници“, ГД..

публикувано на 18.09.24 в 14:18
снимката е илюстративна

Специализирана полицейска операция по улиците на Бургас

Специализирана полицейска операция се извършва на територията на Бургас. Тя е по повод Деня без загинали на пътя, който се отбелязва днес в цялата страна.  "Специализираната полицейска операция включва изкарването на допълнителни екипи по пътищата, пешеходните пътеки, по магистралата имаме засилено присъствие, т.нар. линеен контрол. През почивните..

публикувано на 18.09.24 в 11:52

Ден без загинали на пътя

18 септември е обявен за Ден без загинали на пътя и се отбелязва в цялата страна. Той е част от Дните на безопасността на пътя на Европейската мрежа на службите на пътна полиция.  Инициативата се провежда за поредна година в рамките на Европейската седмица на мобилността от 16 до 22 септември. Мотото на кампанията е "Остани жив, пази живота". Целта е..

публикувано на 18.09.24 в 08:55

Сириец се удави в Приморско

74-годишен сирийски гражданин се е удавил на плаж ММЦ в Приморско, съобщават от полицията.  Сигналът е подаден на 17 септември около 13:50 часа. Мъжът е бил постоянно пребиваващ в София.  Тялото му е откарано за аутопсия в държавната болница в Бургас. Работата по случая продължава от служители на Районно управление - Приморско.

публикувано на 18.09.24 в 08:10

Бургазлия си поръча компаньонки, те го обраха

37-годишен бургазлия е подал сигнал в полицията, че е бил обран от две компаньонки, които поканил в дома си.  Около 07.30 ч., след като жените си тръгнали, той установил, че от дома му липсват 50 лв., чифт златни обеци с тегло около 3 гр., преса за коса, сешоар, маркови слънчеви очила и други вещи на стойност около 2 000 лв. Двете бургазлийки..

публикувано на 17.09.24 в 11:42

Хванаха мъж докато се грижи за конопените си растения

42-годишен мъж от с. Равда е задържан от полицията, в момент на полагане на грижи за посадени конопени растения. Насажденията са били  в района на Бургаски солници. Иззети са общо 24  растения с височина от 50 см. до 200 см., торове и пособия за отглеждането им. По случая е образувано досъдебно производство. 

публикувано на 17.09.24 в 11:32