Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Кънев очаква отново да бъде водач на листа на БСП

Депутатът от Бургас Петър Кънев коментира пред журналисти, че очаква отново да бъде водач на листа.  Това е стана преди началото на Националния съвет на БСП, който се събра на заседание във връзка с подредбата на листите за предстоящите парламентарни избори. 

Бившият евродепутат от БСП Петър Витанов заяви, че не иска да се асоциира с част от временното ръководство на партията:

"Според мен това, което трябва да направи, аз понеже не съм част от ръководството, трябва да намери хора достойни и хора авторитетни. Ако е успяло да го направи, значи пред БСП има път. Ако целта е само да се преизбираме, да се възпроизвеждаме, значи скоро ще затваряме вратите".

Калоян Паргов заяви, че е готов да води листата за столичния 25 МИР. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Цончо Ганев е водач на листата на "Възраждане" в Бургас

„Възраждане“ регистрира листата за Бургас за парламентарните избори на 27 октомври. В нея са включени  17 души. Водач ще е отново Цончо Ганев. Той е заместник-председател на 50-ото Народното събрание и на „Възраждане“, председател на комисията по туризъм. Бил е народен представител в 47, 48 и 49-ото Народно събрание.  Втори в листата за Бургас ще..

публикувано на 20.09.24 в 18:08

България може да загуби 63 млн. евро за купуване на техническо оборудване за контрол на границата

България може да загуби 63 млн. евро европейски средства, отпуснати безвъмездно за купуване на техническо оборудване за контрол на границата, необходими за пълноправното ни членство в Шенгенското пространство. Това предупреди депутатът от ПП-ДБ Мартин Димитров. Той определи действията на служебното правителство като "нелеп автогол":..

публикувано на 20.09.24 в 16:29
Исмаил Осман, кмет на община Руен

Бойкот на общинската сесия в Руен

Бойкот на общинската сесия в Руен заподозря председателят на местния парламент Исмаил Осман. Съветниците не са се явили на днешното заседание и поради липса на кворум то е пропаднало. Вместо на сесия по думите на Осман те били на среща с депутати от фракцията на ДПС – Ахмед Доган. "От 29 за да има кворум трябва да са 15 съветника и поради..

публикувано на 20.09.24 в 15:01

Бизнесменът Йоско Алипиев е лицето на "ДПС-Ново начало" в Бургас

Йоско Алипиев ще бъде лицето на „ДПС-Ново начало“ на Делян Пеевски в Бургас. Бизнесменът обяви влизането си в политиката със съобщение в профила си във фейсбук.  „В преговорите с ДПС - "Ново начало" получих уверението, че ще имам пълната свобода да действам така, както сметна за правилно, стига това да е в интерес на хората. Още от първия момент бях..

публикувано на 20.09.24 в 13:44

Ахмед Доган провежда консултации за листите за вота в централата на ДПС

Ахмед Доган провежда в централата на ДПС консултации за листите за предстоящите парламентарни избори с кандидати за депутати, съобщиха от пресцентъра на партията. "Ахмед Доган е обратно в своя дом, централата на ДПС, топло посрещнат от нашите младежи", се казва в съобщението. Учредители, основатели и бивши областни председатели на партията вчера..

публикувано на 19.09.24 в 13:52

НС отхвърли предложението за облекчаване на условията за референдуми

Парламентът отхвърли предложението на "Има такъв народ" да се облекчат условията за провеждане на референдуми с промени в Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление. "За" гласуваха 81 депутати, против бяха 30, а 80 се въздържаха. Мнозинството от депутатите от ГЕРБ-СДС гласуваха с "въздържал се", ПП-ДБ..

обновено на 19.09.24 в 12:18

РИК Бургас регистрира първите четири партии за участие в изборите

Районната избирателна комисия в Бургас регистрира първите четири партии за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Под №1 в регистъра е вписана партия „България на труда и разума" , която е подала документи в 13,57 часа на 16 септември. Листата й за народни представители е от четирима кандидати, водач е Александър Пръвчев...

публикувано на 19.09.24 в 09:00