Поредно, макар и по-слабо понижение на цените на внос в Германия през август

Индексът на цените на внос в Германия се понижи през август на годишна база с по-слабо темпо за четвърти пореден месец, но все още остава на негативна територия, което е пореден знак за липсата на сериозен инфлационен натиск във водещата европейска..

публикувано на 27.09.16 в 09:42

Русия не координира действията си с ОПЕК относно производството на петрол

Докато министърът на енергетиката на Русия Александър Новак се подготвя да отлети за Алжир за разговорите с ОПЕК за съкращение на производството, развитията в страната сигнализират, че нечленуващата в ОПЕК Русия не се подготвя за координирани действия...

публикувано на 27.09.16 в 09:08

Спад на продажбите на нови жилища в САЩ през август със 7,6 на сто

Продажбите на новопостроени жилища в САЩ отчетоха спад през август след техен солиден ръст месец по-рано, което е възможен сигнал за отслабване на възходящи импулс в американския жилищен пазар. Броят на продадените нови жилища в САЩ се понижи..

публикувано на 26.09.16 в 17:22

Понижение на одобрените ипотеки във Великобритания до 20-месечно дъно

Одобрените жилищни ипотеки във Великобритания се понижиха през август до 20-месечно дъно, показват данни на Британската банкова асоциация (BBA). Броят на одобрените ипотеки за покупка на жилища падна през август до 36 997 от 37 672 през юли,..

публикувано на 26.09.16 в 12:45

Спад при продажбите на дребно в Италия през юли

Продажбите на дребно в Италия се понижиха през юли за пръв път от четири месеца насам, показват данни на италианската официални статистика Istat. Търговията на дребно на сезонно-коригирана база се сви през юли с 0,3% спрямо юни, когато нарасна с..

публикувано на 26.09.16 в 12:28

Рязко подобрение на бизнес климата в Германия през септември към двегодишен връх

Бизнес доверието в Германия отбеляза изненадващо рязко подобрение през септември, достигайки най-високо ниво от повече от две години насам, тъй като немските компании са доста оптимистично настроени относно техните бъдещи бизнес перспективи,..

публикувано на 26.09.16 в 11:53