Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Внимание „Еднорози”!

"Главата им е като на див глиган и винаги гледат в земята, живеят в калта и в блатата. На външен вид звяр безобразен. Не приличат по нищо на онова, което пишат за тях; едва ли ще се подчинят на девственица; изобщо не са това, което у нас разказват за тях." Марко Поло

Еднорозите не са това, което са. Така твърдят Митко Новков и Марко Поло. Не са бели, а черни, не гледат в звездите, а гледат в калта и не са мечта красива, а действителност грозна.
Не пропускайте февруарската премиера на Радиотеатъра, в която ще ви представим три силни дебюта – Митко Новков като радиодраматург, младата режисьорка Тамара Янков и композитора Георги Арнаудов като автор на оригинална музика за аудиодрама.
С гласовете на: Александър Узунов, Леонид Йовчев, Весела Бабинова, Милен Миланов, Мимоза Базова, Георги Стайков, Искра Донова и Пенко Господинов.
Записът и постпродукцията са на Живко Марев и Костадин Райдовски.

неделя, 9 февруари, от 16.00 часа




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Oсвещаване на семената" – изложба на Андрей Янев в галерия "Средец"

"Излезе сеяч да сее семе. Едни зърна паднаха край пътя и бяха потъпкани, и птиците небесни ги изкълваха; а други паднаха на камък и, като поникнаха, изсъхнаха, защото нямаха влага; други пък паднаха между тръни; и израстнаха тръните заедно със зърната и ги заглушиха; а други паднаха на добра земя и, като изникнаха, дадоха плод: едно тридесет, друго..

публикувано на 11.06.24 в 08:25

Лесно ли се прави автопортрет на автомобил?

Иво Попов е млад художник, който с помощта на цветни моливи прави реалистични рисунки на автомобили, които продава успешно в чужбина. От три години е избрал да живее край морето. Творческият му път е твърде бурен и го отвежда до сегашната му страст да рисува реалистични портрети на автомобили. Това за него не е просто хоби, а занаят, който му носи..

публикувано на 11.06.24 в 08:05

"Дългите спомени за краткия миг" – проф. Кирил Божков на 60!

Музей-галерия "Анел" представя юбилейна изложба живопис  "Дългите спомени за краткия миг"  на проф. Кирил Божков "Всеки художник е уникален по неповторим начин. Картините, които представям, по един или друг начин тълкуват въпроси, различни гледни точки и философски разбирания. Винаги съм се прекланял и възхищавал на "старите майстори", но и винаги съм..

публикувано на 10.06.24 в 18:25

Поглед "Отблизо" към съвременната българска поезия

Вече е факт първото издание на фестивала "Отблизо" на съвременна българска поезия във Велико Търново. На сцената при Художествената галерия "Борис Денев" два дни около двадесет поети, издатели, литературни критици и журналисти представяха и бяха представени, споделяха свои стихотворения, разговаряха, обсъждаха или просто се радваха спонтанно на това,..

публикувано на 10.06.24 в 16:35

Пламен Димов и средата, която си правим сами

"Хага" е от театралните постановки, в които актьорската игра носи наслада за сетивата. Едно истинско пиршество. Пиршество на актьорската игра, но с ясно заявена позиция. Потвърждава го и "Икар"-ът, който спектакълът получи през тази 2024-та година. Ще кажете, предаването, в което става дума за "Хага", е за кино, защо се говори за театър? Ами те..

публикувано на 10.06.24 в 15:20