Затова новите ни приятели в групата деца от 43-то Обединено детско заведение „Талант“ в столичния квартал „Гоце Делчев” този път обясняват
какво е да правиш туршия (и други зимнини).
От тях узнаваме че:
- хората правят зимнина, за да не огладнеят през зимата
- компотите се правят от горски плодове, кайсии, малини и сливи
- в компота се слагат три лъжички захар и лук
- туршията се слага в хладилника и е готова чак на сутринта
- най-вкусното на туршията са морковчетата
Чуйте всичко, за да сте готови за зимата.
Можете да си изтеглите предаването и да го слушате на всяко устройство, което поддържа звуковия формат МР3.
Дори да посетите Аржентина за кратко, като мен, пак ще усетите някои особености на тамошните нрави и специфични професии, които правят впечатление на..
В петък, 24 януари в родните киносалони влиза българският игрален филм "Клас 90". Сюжетът събира съученици 33 години след завършването на средното им..
На днешния 21 януари отбелязваме 146 години от смъртта на Любен Каравелов – революционер, поет, журналист и енциклопедист, оставил дълбока следа в..
Ел. поща: hristobotev@bnr.bg