Близо 40 сорта дегустираха днес лозари, научни работници, експерти от областта на лозарството и много граждани.
Демонстрирани бяха най-различни сортове - всеки със специфичен вкус, фини аромати, различни оттенъци на бялото и червеното, с различна големина на чепките и гроздовите зърна. Обединява ги трудът на учените, които работят с години, за да се получи нов вид грозде на пазара.
Как се създават нови сортове, кой измисля имената, как се развива лозарството и с какво се гордеят в единствения Институт по лозарство и винарство у нас - отговори на тези въпроси чуйте в репортажа на Латинка Светозарова в звуковия файл.
В първите дни на Новата 2025 година можем да останем още малко в атмосферата на отминаващите празници със специалното коледно издание на спектакъла "Да..
Радина Димитрова е синолог, преводач на китайска литература, професор по китайски език и китайско-испански превод от Автономния национален университет на..
Краят на една година и началото на следващата обикновено е повод за припомняне на по-важното, случило се през нея, и очакванията за новата. Каква беше..
Ел. поща: hristobotev@bnr.bg