Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Да поговорим за София в пари

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

Столичната община обсъжда публично своя проектобюджет за 2020 година. В деня на публичното обсъждане в „Нашият ден“ говорят представителят на Комисията по финанси и бюджет на Столичния общински съвет – председателят Георги Георгиев (ГЕРБ) и Владислав Панев (Демократична България).

Георгиев заяви, че чистият въздух и екологията са сред приоритетните пера в бюджета.

За Панев бюджетът на София е „Още от същото. Няма реално адресиране на проблема с мръсния въздух на София." 

И двамата засегнаха намаляването на средствата от европейско финансиране, което означава, че общината трябва да увеличи приходната част, но тя да бъде от увеличение на данъците към гражданите.

Чуйте дискусията между двамата събеседници, които отправиха покана към всеки при желание и възможност да присъства на обсъждането на проектобюджета – днес, 16 януари от 18.00 ч. в сградата на Столична община.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ботаническата градина на БАН опазва опрашителите в градска среда

Проф. Светлана Николова , директор на Ботаническата градина на БАН в София, представя в "Нашият ден" новата инициатива за опазване на опрашителите в градска среда. От 6 юни посетителите на Ботаническата градина ще могат да се насладят на красива, медоносна градина с десетки видове растения,  чийто прашец и нектар са храна за пчелите и..

публикувано на 04.06.24 в 13:48

Как да задържим младите лекари в страната?

В рубриката "Време за наука" на предаването "Нашият ден"  Мария Куманова , директор на сдружението на младите лекари, сподели как Бургас адресира демографската криза чрез модерна философия за детско здравеопазване и задържане на младите лекари. В Югоизточна България, включително Община Бургас и всички общини в региона, се сблъскват с проблеми в..

обновено на 04.06.24 в 13:35
Атанасовско езеро

Биоразнообразието в Бургас и хората от града

Знанието може да се развива цял живот. Българската фондация "Биоразнообразие" насърчава гражданската наука чрез поредица от инициативи. Радостина Ценова – представител на фондацията, разказва в "Нашият ден" за новите кампании, свързани с опознаването и опазването на биоразнообразието в Бургас . Бургас е разположен на три езера и едно море...

публикувано на 04.06.24 в 12:32
Василена Мирчева и зам.-кметът по образованието Михаил Ненов

Как сиропиталище се превърна в най-модерното училище в Бургас?

Зам.-кметът по образованието в Бургас Михаил Ненов разказва за "първокласното начало" в бургаските училища, иновативните образователни политики и изграждането на ново училище на брега на морето. Яна Кършийска: Младото поколение чете и има отношение към книгите В ефира на "Нашият ден" Михаил Ненов сподели следното: "Идеята за първокласно..

обновено на 04.06.24 в 12:26
д-р Петко Петков

Как ин силико експериментите заместват тестовете върху животни?

Лабораторията по математическа химия изработва модели за прогнозиране на вредни за човека и околната среда токсикологични обекти. Този тип модели се наричат "ин силико модели" (in silico) и представляват компютърни симулации на биологични експерименти – алтернатива на тестовете с животни . Възможността всички ние да използваме безопасна..

публикувано на 04.06.24 в 11:49