Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиера на „Влàдимир“ във Варненския театър

Снимка: Фейсбук / ДТ „Стоян Бъчваров“

Най-новото заглавие в афиша на Драматичния театър „Стоян Бъчваров“ във Варна е постановка на Николай Кенаров по пиесата „Влàдимир“ на съвременния словенски драматург Матяж Зупанчич.

Историята е за млада двойка и техния приятел, които се опитват да оцелеят във време на финансова криза, като приемат нов човек за свой съквартирант. Владимир се оказва единственото спасение за тях. Това обаче води до непредвидени усложнения във взаимоотношенията...

Николай Кенаров е актьор във Варненския театър, но сега завършва режисура в класа на проф. Пламен Марков в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Постановката на „Влàдимир“ е дипломният спектакъл на младия режисьор.

В представлението участват актьорите Симеон Лютаков (в главната роля на Владимир), Константин Соколов, Ивайло Иванов и Александра Майдавска. Музиката е написана специално за спектакъла от Страцимир Павлов, сценографията и костюмите са на Даниела Николчова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

От децата на "Прегърни ме" за вашите деца

Ателие и галерия-книжарница "Прегърни ме" от 2005 година работи с деца в неравностойно положение, като ги среща с хора на изкуството – художници, актьори, писатели, организира ателиета с художници, летувания през ваканциите, обгръща ги с внимание и любов, от които те са лишени. Вдъхновението и подкрепата, които децата получават е начин да им се..

публикувано на 09.06.24 в 10:30

Сборник разкази на Ангел Г. Ангелов за любовта

Излезе новата книга на Ангел Г. Ангелов "Басейнът, както и други разкази за любовта". Тя беше представена на премиерата от доц. Морис Фадел. Както той отбеляза, темата за любовта е често срещана в произведенията на писателя, но това е "невъзможната любов", по заглавието на друга негова книга. Жанрът на разказа привлича Ангел Г. Ангелов, той е издал..

публикувано на 08.06.24 в 09:27

Цяла седмица театрален празник във Враца

Със спектакъла "Кралицата майка" на Театър "Българска армия" ще бъде открит на 10 юни Националният фестивал на малките театрални форми във Враца. Той е най-старият театрален форум в България и тази година е 34-тото му издание. В седемте фестивални дни до 16 юни зрителите ще имат възможност да видят 14 постановки, избрани от селекционерите Мирослава..

публикувано на 08.06.24 в 08:50

За гласувалите с усмивка

В редакция "Хумор и сатира" смятаме, че гласуването е не само право, но и задължение, най-вече пред самия себе си. Тази неделя след новините в 18 всички, които са гласували в неделя ще получат по радиото по една усмивка, която изглежда така: - Увод с песни от фестивала на хумористичната и сатиричната песен "Златният кос", изпети от актьорите Милка..

публикувано на 07.06.24 в 17:30

"В очакване на Годо" отново провокира въпросът за чакането

Предстои премиера на представлението "В очакване на Годо" на сцената на кино-театър "Освобождение". Сценичната версия прилага подхода на театъра на абсурда, присъщ за Самюел Бекет, но използва и съвременни театрални техники и препратки. Въпросът за чакането през търсенето на себе си е поставен актуално през погледа на всички персонажи. Повече за..

публикувано на 07.06.24 в 17:15