Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

NB! – Екипът говори

Екипът на „Кино с думи“ застава зад микрофона, за да разкаже повече за любовта си към българското кино и вдъхновението да „влюби“ зрителите в него. Поглеждаме към случващото се и с нотка критика – изключително важно е да бъде изразена, най-вече към това, което толкова силно обичаме.

Сияна Недялкова, Петя Титова, Симона Георгиева и Йордан Георгиев говорят за процесите в българското кино и мечтите то да се развива в тези 60 минути на Епизод 17 от подкаста на NO BLINK в партньорство с Българското национално радио – „Кино с думи“. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа по Програма „Публики“ на Национален фонд „Култура“.

Сияна Недялкова е оперативен мениджър на платформите за българско кино noblink.bg и Gledam.bg.

Петя Титова е маркетинг мениджър на платформите за българско кино noblink.bg и Gledam.bg.

Симона Георгиева е автор на видеата в рубриката „Киноводител“.

Йордан Георгиев е един от водещите на подкаста ни „Кино с думи“ и автор на рубриката „Без маски в киното“.

В този епизод на подкаста зад микрофона застават едни от основните виновници за активностите в noblink.bg. Екипът на немигащите разговаря за всички онези процеси, които не спират да ни вълнуват, напротив – дават ни смисъл да продължаваме и развиваме нови идеи. Основната цел е българското кино да привлича все повече зрители и стремително да се развива.

Открийте повече за вдъхновението и смисъла, което ни носи българското киноизкуство.

И още:

· Автентичните истории в българското кино, близки до нас и действителността;
· Промяната във възприятията на съвременния зрител;
· Българските филми, които си мечтаем да гледаме;
· Това, което ни липсва в българското кино;
· Съвременните продукции – моментна снимка на случващото се в гилдията и в страната ни;
· Къде се намира българското кино спрямо продукциите, които се създават в световен мащаб;
· Достигането до нови аудитории и създаване на повече жанрове филми;
· Киното като част от образователни програми и работа с деца;
· Какви са филмите, които си мечтаем да създадем.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Емил Джасим

Емил Джасим: Историята е благодатна в създаването на критично мислене

Във време, в което исторически наративи биват изопачавани с цел манипулация, в което се появяват все повече бели петна в българското историческо самосъзнание, обучението по история в училище е особено важно предизвикателство. В "Нашият ден" Емил Джасим , учител по история с ярко изразена обществена позиция, говори за необходимостта в представите на..

публикувано на 18.04.24 в 10:30

Ловешкият театър представя "Малката книжарница" в София

Драматичният театър "Борис Луканов" в Ловеч гостува на софийската публика с един от най-новите си спектакли – "Малката книжарница". Автор на пиесата и режисьор на постановката е Кристиана Бояджиева, която въплъщава в тази история една своя мечта. "В света на технологиите хората все по-рядко посягат към книгите. Този тъжен факт не спира..

публикувано на 17.04.24 в 16:10

"Тайните на линогравюрата" разкриват във Варна

Галерията за графично изкуство във Варна, съвместно с Градската художествена галерия "Борис Георгиев", организират образователния модул – "Тайните на линогравюрата". Той е част от програмата "Въведение в графичното изкуство".  Тя е създадена за всички граждани, които биха желали да се занимават любителски с различни графични техники и ще продължи..

публикувано на 17.04.24 в 13:53

200 произведения на Салвадор Дали в Ямбол

За първи път жителите и гостите на Ямбол имат уникалната възможност да видят оригинални произведения на Салвадор Дали в рамките на изложбата Design Works. Изложбата представя около 200 оригинални творби на художника, включително литографии, произведения от сребро, злато, бронз, гоблени, копринени вратовръзки, ситопечат върху коприна, разпределени в..

публикувано на 17.04.24 в 12:11

Наградата "Полет в изкуството" за 15-и път

15 години фондация "Стоян Камбарев" сбъдва мечтите на младите и талантливите, като реализира техни конкретни проекти – филми, изложби, спектакли, концерти, пърформанси, издава книги, музикални албуми и много други. На 23 април предстои официалната церемония за връчване на престижния и чакан приз за млади творци в България – Наградата за "Полет в..

публикувано на 17.04.24 в 08:45