Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

NB! – Екипът говори

Екипът на „Кино с думи“ застава зад микрофона, за да разкаже повече за любовта си към българското кино и вдъхновението да „влюби“ зрителите в него. Поглеждаме към случващото се и с нотка критика – изключително важно е да бъде изразена, най-вече към това, което толкова силно обичаме.

Сияна Недялкова, Петя Титова, Симона Георгиева и Йордан Георгиев говорят за процесите в българското кино и мечтите то да се развива в тези 60 минути на Епизод 17 от подкаста на NO BLINK в партньорство с Българското национално радио – „Кино с думи“. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа по Програма „Публики“ на Национален фонд „Култура“.

Сияна Недялкова е оперативен мениджър на платформите за българско кино noblink.bg и Gledam.bg.

Петя Титова е маркетинг мениджър на платформите за българско кино noblink.bg и Gledam.bg.

Симона Георгиева е автор на видеата в рубриката „Киноводител“.

Йордан Георгиев е един от водещите на подкаста ни „Кино с думи“ и автор на рубриката „Без маски в киното“.

В този епизод на подкаста зад микрофона застават едни от основните виновници за активностите в noblink.bg. Екипът на немигащите разговаря за всички онези процеси, които не спират да ни вълнуват, напротив – дават ни смисъл да продължаваме и развиваме нови идеи. Основната цел е българското кино да привлича все повече зрители и стремително да се развива.

Открийте повече за вдъхновението и смисъла, което ни носи българското киноизкуство.

И още:

· Автентичните истории в българското кино, близки до нас и действителността;
· Промяната във възприятията на съвременния зрител;
· Българските филми, които си мечтаем да гледаме;
· Това, което ни липсва в българското кино;
· Съвременните продукции – моментна снимка на случващото се в гилдията и в страната ни;
· Къде се намира българското кино спрямо продукциите, които се създават в световен мащаб;
· Достигането до нови аудитории и създаване на повече жанрове филми;
· Киното като част от образователни програми и работа с деца;
· Какви са филмите, които си мечтаем да създадем.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
 Красимира Дренска

"Моменти" – изложба на художничката Красимира Дренска в галерия "Контраст"

Живеещата в Швейцария художничка Красимира Дренска представя най-новите си произведения на родна земя, в софийската галерия "Контраст". Изложбата се нарича "Моменти" и включва прецизна селекция от големи серии цветни композиции и черно бели рисунки – близо 40 на брой, които продължават присъщите ѝ търсения на една интелектуална игра с пластичното..

публикувано на 27.09.23 в 16:16

Нощни срещи с европейската литература

На 27 септември София и още 15 населени места в страната ще станат част от европейската инициатива "Нощ на литературата". В многобройни читателски гнезда актьори ще четат откъси от книги носители на Наградата за литература на Европейския съюз и други подбрани произведения. В същата нощ подобни четения ще има и в още няколко европейски..

публикувано на 27.09.23 в 15:33

Робът е предател, свободният човек не е

Проф. Георги Дюлгеров – тази институция в българското кино, както го наричат всички , представи на "Златна роза" 2023 новия си филм "Записки по едно предателство" . Той е вдъхновен от епохалните "Записки по българските въстания" на Захари Стоянов и цели да репродуцира смъртта на Георги Бенковски, но и да припомни кой е той всъщност. Разказът..

публикувано на 27.09.23 в 15:01

Българин е стратегически консултант на Виенския панаир за съвременно изкуство

Стефан Стоянов има дългогодишна кариера като артмениджър и съветник в света на съвременното изкуство. От началото на годината той е стратегически консултант на Виенския панаир за съвременно изкуство, който се смята за прозорец към Централна и Източна Европа. Тази година на панаира бяха представени 61 галерии от 20 държави и повече от 150 художници...

публикувано на 27.09.23 в 08:45

За първи път "Уроците на Блага" се срещна с българската си публика

Филмът, който всички очакваха – "Уроците на Блага", се срещна за първи път с българската си публика на 41-вата "Златна роза" . Носителят на три награди от тазгодишния фестивал в Карлови Вари – за най-добър филм, за най-добра женска роля в лицето на Ели Скорчева, която се завърна на екрана след 30-годишно отсъствие от българското кино, и наградата на..

публикувано на 26.09.23 в 17:53