Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Честит празник, Радио София!

Ива Дойчинова: Бъдете усмихнати и излезте

Ива Дойчинова
Снимка: Ани Петрова

На днешният 17 септември Радио София също празнува своя празник, който започна още снощи в Първо студио на БНР.

Директорът на Радио София Ива Дойчинова

“Това е празникът на всички, които живеем в столицата. За съжаление този специален момент беше споделен с малко хора, защото ситуацията в момента и мерките, които наложи правителството не позволиха да направим това, което най-много искахме едно истинско градинско парти в двора на БНР, на което да представим един свой напълно нов проект.

Записахме го в Първо студио на БНР, той се казва “Мюзиколоджи лайф“. Наша мечта, която е на няколко месеца, но вече стана реалност.

Същността й е акустичен концерт на българска група, която прави много качествена, независима и пълна с послания музика.

Заснет е по един безапелационно качествен начин като видео и ще бъде излъчван като мултимедиен продукт. В него ще има и част, която е разговор на водещия и модератор Мартен Роберто с изпълнителите – за тяхната музика, за посланията, за начина, по който се е родила една песен.

Смятам, че това е формат, характерен за много европейски и световни радиостанции. БНР и Радио София ще предложат на аудиторията нещо много хубаво, качествено и най-вече наше българско. Това е микс между акустичен концерт и токшоу.

Ще бъде разпространено в дигиталните канали на БНР. Ще дадем знак, когато обработим материала и можем да го стартираме. Вътрешното убеждение на всички нас, празнуващите вчера в Първо студио на БНР е, че се получи нещо много елегантно, качествено и красиво.


В днешния ден продължават емоционалните моменти – всеки, които иска да изпее песен, независимо какъв е тонът – верен или не, важното е да е от сърце, може да го направи на нашия телефонен номер 02/5635650 или като гласово съобщение във фейсбук страницата на БНР – Радио София. Всеки може да ни поздрави от сърце, празнуваме през целия ден.

От 1 октомври отново сме на улицата, там където ни е мястото, за да питаме гражданите, да слушаме това, което се случва.

Ще се обърнем и към малките градски фестивали, ключовите места във всеки регион, както и към хората, които правят града ни.

Пожелава

Бъдете усмихнати, излезте днес навън. Температурата в София ще бъде около 29 градуса. Помислете си какво е това да бъдеш фланьор. Едно много красива и малко позабравена дума, която означава да се разхождаш безцелно из града, да се скиториш.

Чуйте Ива Дойчинова в звуковия файл.


Снимки: БНР

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

За райския газ и борбата с употребата на наркотични вещества

За борбата с разпространението на райски газ и употребата на наркотични вещества в Lege Artis разговаряме с д-р Юлиян Караджов , биохимик и експерт по наркотични вещества. Промени в закона за здравето предвиждат пълната забрана на райски газ освен в посочени законово случаи. Столична дирекция на вътрешните работи извършва проверка за..

публикувано на 25.09.24 в 12:11
Проф. д-р Иван Литвиненко

Отзвук от XVI Национален конгрес по педиатрия

По инициатива на Българската педиатрична асоциация се проведе XVI Национален конгрес по педиатрия с международно участие. 650 участници, 55 партньори, 148 доклада, 62 постера – какво стои зад тези цифри и какви бяха акцентите в събитието разказва проф. д-р Иван Литвиненко , председател на УС на Българската педиатрична асоциация. Проф. д-р..

публикувано на 25.09.24 в 11:26

Белодробните заболявания и лошото качество на въздуха – основен акцент на дискусия в БТА

На днешния 25 септември в Българската телеграфна агенция се провежда пресконференция под наслов "На въздух – да седнем заедно и да поговорим за профилактиката преди лечението", която отбелязва изминалия Международен ден на чистия въздух за синьо небе (7 септември), Европейския ден без автомобили (22 септември) и предстоящия Световен ден на сърцето..

публикувано на 25.09.24 в 11:25

Вера Стоевска: Пластмасата и приятелите, или как се справям с малките битки за природата?

В рубриката "Темата на деня" на предаването "Нашият ден" природозащитникът Вера Стаевска сподели своите размишления относно активизма на битово ниво и умората от постоянните борби. Тя говори за трудността да прехвърляш ценностите от професионалния в личния живот и за разочарованието от липсата на ангажираност у хората. Стаевска отбеляза, че..

обновено на 25.09.24 в 10:48
Киев

Николета Атанасова: Разказ за Украйна от първо лице

Резултати от проучване сочат, че над половината от украинците искат да останат в своята държава въпреки всички рискове и трудности. Един разказ за Украйна от първо лице – разказва в "Нашият ден" журналистката Николета Атанасова , която се завърна от страната. По думите на Атанасова българите погрешно възприемат Украйна като някакво..

публикувано на 25.09.24 в 10:00