Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Моят бизнес

Габриела Терзиева – организатор на първата конна експедиция за български ездачи в Йордания

Снимка: facebook/Конете-на-България

Габриела Терзиева се определя като пътешественик по душа и търсач на нестандартното.Тя е организатор на първия бранд за пътуване с конни експедиции у нас.

Учила е нещо несвързано с животните, а именно История на изкуството и е специализирала Кураторство и изкуство и архитектура на арабския свят в Бейрут.

Освен в Ливан е живяла и учила в Англия, била е танцьор и има сертификат за туристически гид.

Тя е инструктор по конен спорт и обяздване на диви коне. Организатор е на първата конна експедиция за български ездачи в пустинята Уади Рум в Йордания.

Основател е на първия български бранд за конни експедиции по света. Също така инициира и създава проекта Bronco Surprise Tours, който цели опознаване на по-малко известните и забравени места в България, като същевременно се запазва тяхната уникалност. И всичко това – на крехката възраст от 27 години.


В “Нашият ден“ Габриела Терзиева разказва за призванието, което я намира:

“Когато се върнах в България започнах да яздя по-често. Винаги българската история и българските села са били мое слабо място и съм искала да научаваме повече за тези места.

В годините, в които учих в чужбина, пътувах много и съм прекосявала много страни сама на кон, яздейки с местните племена и народи – Монголия и Йордания бяха едни от най-дългите ми прекосявания.

Когато се завърнах в България разбрах, че такъв продукт “Конна експедиция в чужбина “ няма за българските ездачи и това е нещо ново и непознато за нас тук за момента.

Хрумна ми идеята, че могат да се организират групи и от България.“

Чуйте от пълния разговор в звуковия файл повече за конните експедициите по български села и къде ще е следващия конен преход на Терзиева.


Снимки: facebook/Конете-на-България


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Празнично богослужение, в първия ден на Възкресение Христово, в митрополитския катедрален храм „Св. Неделя“ в София

Възкресение Христово – празникът на празниците

"Христос възкръсна от мъртвите, като чрез Своята смърт победи смъртта и на ония, които бяха в гробовете живот подари." Това са словата от Пасхалния тропар, който огласява всички храмове в нощта на Христовото възкресение. Те разкриват неговата същност, благодарение на която ние човеците придобихме живот вечен. От светлината на Неговото..

обновено на 05.05.24 в 13:39

Стара семейна рецепта за козунак от село Габра

В софийското село Габра тази събота навсякъде мирише на козунак, защото тамошното Народно читалище "Стоян Богданлийски 1931" организира кулинарният конкурс "Най-вкусен домашен козунак". Целта му е съхраняване и насърчаване на традицията за домашно приготвяне на празничните хлябове. 83-годишната баба Гергана споделя стара рецепта за козунак,..

обновено на 04.05.24 в 16:03

Храна за нечовеци

Храните за животни са също толкова важни, колкото храните за човеци – не само защото кучето е най-добрият приятел на човека, а и защото човекът може да направи избор в полза на своите четирикраки питомци. Иван Бенин от Банско е потомък на Неофит Рилски и цял живот е обичал животните. Някак естествено е той да започне да се занимава с храни за..

публикувано на 03.05.24 в 15:22

Спомен за Иван Андонов

Снимки: Уикипедия, БНТ

публикувано на 03.05.24 в 13:21

Богословът Мария Касабова: Бог е с нас, ако ние сме с него!

В един от най-вълнуващите епизоди на предаването "Нашият ден" гостува богословът Мария Касабова, чиято родова линия се свързва с братя Миладинови, а нейните деди са свещеници. Тя представя в разговора своето семейство, неговите корени и ценности, които го определят. Мария споделя, че нейният съпругът, Андрей, е диригент на Църковния мъжки..

обновено на 03.05.24 в 13:14